Brief 52e prins

Weversrijk, 21 oktober ’19

Geachte aanstaande Dorstlustige Hoogheid,


Het is bijna weer zover… nog even en dan is het voor mij gedaan. Ik heb het als een hele mooie prachtige tijd ervaren met spannende momenten. Ik draag de Scepter over aan u, de nieuwe Heerser van het Weversrijk. En dan roept iedereen dat u de schônste, de prachtigste, de belangrijkste persoon
bent van ons Weversrijk. Ik vond het erg spannend de laatste weken voor de onthulling! Maar toen het dan eindelijk zover was kon ik de vreugde met iedereen delen. Het was toch echt ongelooflijk: ík als Prins Rini d’n Twidde
heerser van ‘t Weversrijk…En nu gaat u dit binnenkort ook meemaken met uw persoonlijke Adjudant en jullie Durskes. Ik vond het een mooie ervaring om zo in de schijnwerpers te staan, maar ik vind het ook superleuk om dadelijk van de daken te schreeuwen dat u zo meteen de nieuwe Prins bent. Velen zullen u gaan zeggen: ‘Prinske geniet ervan, want het is voorbij voordat je het weet.’ Ik kan u vertellen: het is écht zo voorbij. Wat ik u mee wil geven: geniet van alle leuke grappige, indrukwekkende en ontroerende momenten, maar ook van uw familie, vrienden en kennissen.
U gaat een heel mooi bijzonder carnavalsjaar meemaken.

Prinske ik wil u ook nog wat tips meegeven:

  • Zorg ervoor dat u er altijd netjes op staat en dat uw kleding in orde is, maar daar wordt u wel
    bij geholpen door Vorst Gertjan en zijn Durske Monique;
  • Ik hoop dat u een goede stem hebt, want er zijn een paar liedjes die u uzelf eigen moet maken: ‘Tussen Donzel en Menzel’ en het Weverslied ‘Wij zijn de Wevers’ (u mag natuurlijk ook playbacken);
  • Probeer uw zenuwen in toom te houden. Al valt dit niet altijd mee, kan ik u zeggen.

Beste aanstaande 53 e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel: ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven zoals ik met mijn Durske Astrid en mijn Adjudant André met zijn Durske Daniëlle het afgelopen jaar intens hebben mogen beleven en heb genoten van een jaar om nooit, nooit meer te vergeten! Twee november, het is al erg dichtbij! Dan mag u! Dan kunt u het uitroepen! Dan bent u een jaar lang Prins!
Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vroeger. Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling. Maar ook de laatste loodjes die het zwaarst zijn, gaan voorbij. Veel plezier, maar dat gaat vast goed komen. Geniet ervan!

Met vriendelijke carnavalsgroet,

Prins Rini d’n Twidde