Brief van de Prins Frenk

Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid,

Het is bijna zover dat je de scepter van mij gaat overnemen. Voor mij is het bijna gedaan en dan draag ik, met plezier en met heel veel, maar dan ook echt héél veel prachtige ervaringen rijker, de scepter over aan de nieuwe heerser van het Weversrijk. En dat word jij! De schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk. Wen maar vast aan deze zin, want hiermee bedoelt iedereen jou vanaf 4 november.

Wat was ik blij dat het 5 november 2016 was. Eindelijk kon ik mijn vreugde met iedereen delen. Ik, d’n 50e Prins van het Weversrijk. Dit moment ga jij ook bijna meemaken. Er valt echt heel veel van je af als je daar op 4 november samen met je persoonlijke adjudant en jullie Durskes staan. Heerlijk om te kunnen zeggen dat je zo meteen de nieuwe Prins van het Weversrijk bent.

En je zult vaak horen: ‘geniet ervan want het is voorbij voordat je het weet’. Dat klinkt vrij cliché, maar ik kan je uit eigen ervaring zeggen: het is echt zo.  Denk goed aan het volgende: geniet van de ontelbare leuke, grappige, indrukwekkende en ontroerende momenten tijdens je heerschap over het Weversrijk. Geniet van de eerste aandacht van familie, vrienden en kennissen en laat het maar tot je doordringen dat je een zeer leuk, maar ook een heel bijzonder Carnavalsjaar gaat meemaken.

Ik wil je als 50e prins ook vast een beetje voorbereiden:

Zorg dat je er elke dag weer perfect op staat. Je bent niet voor niets de schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk.
Leer maar vast de 2 liedjes die je moet kennen: het Nisserois volkslied “Tussen Donzel en Menzel” en natuurlijk het Weverslied;
Ben niet te zenuwachtig en laat alles op je afkomen.

Beste aanstaande 51e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donzel tot Menzel. Ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven, zoals ik met mijn adjudant Stefan en zijn Durske Manouk het afgelopen jaar intens heb beleefd en heb genoten van een jaar om nooit, maar dan ook echt nooit meer te vergeten. Het zal voorbij vliegen, maar dit zal je nooit meer vergeten!!

4 November, het is al dichtbij! Dan mag je! Dan kun je het uitroepen! Dan ben je een jaar lang Prins!
Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vroeger. Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling. Ik kreeg geen slok bier meer weg, maar dat zal voorbij zijn als je eenmaal onthuld bent.

Al de mooie dingen die ik samen met mijn adjudant Stefan en z’n Durske heb mee mogen maken, zijn jullie ook van harte gegund. Ga het allemaal op jullie eigen manier ontdekken en geniet ervan!

Met carnavaleske groet,

Prins Frenk d’n Urste