11-11 bal

Weversrijk, 3 november 2018

De eerste zaterdag van november wordt in het Weversrijk traditiegetrouw het 11-11 bal georganiseerd door Carnavalsstichting De Wevers. Het was een drukke avond, wisseling van Vorst, een nieuw lid, afscheid nemende leden en danseressen.
Direct na de opening hebben we afscheid genomen van Mario van Dijk als Vorst, na zeven intensieve jaren Vorst te zijn geweest samen met z’n Durske Josette was het tijd om het stokje over te dragen. Mario en Josette bedankt voor jullie inzet en toewijding als Vorst voor CS De Wevers, wij hopen dat jullie nog een lange tijd aan CS De Wevers verbonden blijven. De vacante functie van Vorst is direct over gegaan naar Gertjan Hermes, natuurlijk samen met z’n Durske Monique. Wij wensen Gertjan en Monique veel succes en plezier met het zijn van Vorst binnen CS De Wevers.
Na de wisseling van de Vorst hebben wij een nieuw lid van de Raad van 11 mogen installeren: Giorgio
Groenendaal. Wij wensen Giorgio heel veel plezier en succes binnen CS De Wevers.
Voor het eerst hebben we tijdens het 11-11-bal al afscheid genomen van het Jeugdpaar. Jeugdprins Jonathan en Jeugdadjudant Sam zijn op het podium getransformeerd van Jeugdpaar naar Jonathan Timmers en Sam van der Wijst. Mannen bedankt voor jullie bijdrage aan het Jeugdcarnaval in het Weversrijk.

Helaas heeft Paul Timmers samen met z’n Durske Ineke Danen besloten te stoppen als lid bij CS De Wevers. Wij betreuren maar respecteren hun besluit. Paul en Ineke hebben drie jaar deel uit gemaakt van CS De Wevers. In die tijd heeft Paul een aantal commissie gedraaid: Financiën & Sponsoring, Jeugdzitting, Ziekenbezoek en Station Carnaval. Paul blijft aan CS De Wevers verbonden als vrijwilliger bij de commissie Financiën & Sponsoring.
Bij onze dansende dames, de Huppels en de Dansgarde, zijn ook een aantal mutaties doorgevoerd: we hebben afscheid genomen van Luuke & Floor vd Heijden, Jelke van Eert, Lieve van Schayk, Mandy Paardekooper en Babs van den Berg, dames bedankt voor jullie inzet en danskwaliteiten. Gelukkig kunnen we melden dat er twee nieuwe Huppels gestart zijn met dansen, Fenna & Lotte Cuijpers. Dames veel plezier binnen de groep Huppels en met het dansen.

Aan alles komt en einde, dus ook aan het zijn van de heerser van het Weversrijk.
Mè ‘n bluumke in de hand, scheuren wij door ‘t Weversland! Prins Bram I met z’n Durske Gwenn en Adjudant Jaap, dat was jullie leus in jullie Carnavalsjaar 2018. Jullie hebben ons letterlijk en figuurlijk door het Weversrijk gescheurd, maar wel op jullie eigen manier, het was een rit met veel start & stop momenten. Ik denk dat ik namens iedereen hier spreek dat de rit met jullie een leuke eigentijdse rit was met een 100% nuchtere chauffeur. Maar ook deze rit heeft eindstation en daar zijn we nu aan gekomen.

We starten met Jaap: jij bent vanaf het moment van de onthulling aanwezig geweest. Je voelde je direct thuis binnen de CS, je bent wel een dure gast geweest, menig veer heb je gebroken soms gingen ze maar één avond mee. Ook je kleding was een verhaal apart. Ten eerste was je pak er niet op tijd, je hebt een aantal weken rondgelopen in het persoonlijk pak van de kleermaker van Jan van Tilburg! Toen je uiteindelijk je eigen pak had moest het regelmatig hersteld worden omdat er weer een naad uit lag of er een slip los hing. Tijdens diverse uitwisselingen stond je vooraan als er weer eens iets los zat of als het nog vast zat, Jaap heeft er wel een vrienden uit Heeswijk-Dinther aan overgehouden.
Jaap heeft nog een kort woordje voor de aanwezigen en aansluitend wordt hij ontdaan van z’n Adjudanten- attributen, en wordt Jaap de ‘Adjudant in Ruste’-onderscheiding opgespeld. Jaap, bedankt voor jouw inzet een aanwezigheid en veel plezier binnen de Stichting en de groep Raad van Elluf. De Raad van Elluf voelt Jaap nog even aan de tand, hem vooraf gekleed in en boevenpak en toegesproken door de voorzitter van CS HDL. Aansluitend mag Jaap echt aansluiten bij de Raad van Elluf.

Bram jij was een FANTAstische eigentijdse Prins, een Prins waar geen alcohol in te krijgen is. Jij bent een man die afleiding en plezier altijd met het werk en de brandweer combineert. Zo had je altijd je pieper bij en een zakmes hoort ook bij je standaard uitrusting. Zelfs een doorgebogen IPad had je
bij je tijdens het Jeugdcarnaval om de laatste bloemen te verkopen of een goedkope partij in te kopen. Ook je uitwisselingsspel was je op het lijf geschreven, potgrond, bloemen en water waren de ingrediënten, de zooi achteraf, daar zat je niet mee. Ook het zelf sinas maken tijdens je receptie was onvergetelijk. Zoals gezegd je bent een man van weinig maar wel directe woorden, we hebben je ‘Hallo Allemaal’ horen zingen op de scholen, waarna het weer moeilijk om je te stoppen. Ook je stuurmans-kunsten heb je laten zien gedurende het jaar. Je hebt de CS 11-11-Bal CS De Wevers gereden met je eigen bus naar Hart voor Muziek en de zitting in HDL, ook heb je op verzoek van Ex-Prins Frenk I
de Ex-Prinsen een rondje Bernheze laten zien. Voordat Prins Bram I ontdaan wordt van zijn Prinselijke versierselen mag hij nog één keer zijn Wevers en Weverinnekes toespreken. Dit was volgens verwachting kort maar krachtig en aansluitend werd Prins Bram I ontdaan van z’n Prinselijke versierselen en de scepter teruggegeven aan de voorzitter. Tenslotte wordt Bram I nog
de ‘Baron-in-Ruste’-onderscheiding opgespeld. De Ex-Prinsen nemen bezit van het podium om Ex-Prins Bram I nog even gehuld in een sierlijk bloempak een speciale opdracht te laten vervullen, nadat Ex-prins Bram I de opdracht vervuld had is hij opgenomen in de groep Ex-Prinsen der Wevers.

Dan is het de hoogste tijd voor de onthulling, de onthullingsact is goed in elkaar gezet door TzizaT, een act gebaseerd op de vrijgegeven hints. De dames waren aanwezig op het podium, de heren aanwezig via de beamerschermen. De mannen van TzizaT zijn allemaal de revue gepasseerd waarom ze dan Prins zouden gaan worden. Wat er allemaal passeerde: Ralf onder de douche, Jarno als koster, Pascal als PSV- supporter, Nahit al 1e Turkse prins, Eugéne als fietser, Pieter als danser, Antwan in de veren en Sjoerd als parachutist. Bij het laatste gaat het mis en Sjoerd komt al kreunend richting de residentie. De voorzitter neemt de regie over en stuurt twee mensen (Stefan van Nuland en Geert van Dijk) naar buiten om de gewonde man te helpen.
Aansluitend komen vijf mannen naar binnen waarvan Stefan en Geert er twee van zijn, beide heren worden geen prins. Sjoerd is weer aanspreekbaar maar is niet de nieuwe Prins zegt hij, dan maar de vraag stellen aan de twee overgebleven leerling parachutespringers.
De voorzitter vraagt de eerste leerling: ‘Ben jij de nieuwe prins?’ ‘JA’ komt er twijfelend onder het masker uit. ‘Dan zet je masker maar eens af, wie ben jij dan?’ vraagt de voorzitter. ‘Rini de Reuver’, zegt de leerling. ‘Rini, wie is jouw adjudant?’ Rini wijst naar de tweede leerling en zegt: ‘André Franssen’. ‘André, zet jij ook je masker maar eens af.’ De voorzitter vraagt naar de namen van hun Durskes. ‘Astrid en Daniëlle!’, roept Rini.

De dames komen het podium op en dan is het viertal compleet. De voorzitter kondigt aan: ‘Wevers en
Weverinnekes: de nieuwe Heersers van het Weversrijk: Rini de Reuver en André Franssen.’
De kleding moet nog even in orde gemaakt worden en ondertussen neemt de voorzitter de gedachten achter de hints door en bedankt de onthullingsgroep TzizatT en de GeheimRaad.
Intussen is het viertal gereed en betreedt het podium, het wordt tijd om de heren te installeren als Adjudant en Prins van het Weversrijk.
We starten met André: hem worden de Ledenketting en de Adjudantenketting omgehangen en de steek met twee veren opgezet. Zijn Durske Daniëlle krijgt een mooie boeket bloemen en André tekent het Protocollair Contract van CS de Wevers: ‘Wevers en Weverinnekes: de Persoonlijk Adjudant: André!’ Dan is Rini aan de beurt, ook hem worden bij hem de Ledenketting en de Prinsenketting omgehangen en de Prinsensteek met drie veren wordt op z’n hoofd geplaatst. Ook voor zijn Durske Astrid is er een mooi boeket bloemen, dan mag Rini het Protocollair Contract van CS De Wevers tekenen. Na ondertekening wordt hem de scepter overhandigd en dan staat er:
‘De nieuwe Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, van de Loo tot de Rakt. De Môiste, de Skônste en de Belangrijkste man van ons mooie Weversrijk: Prins Rini d’n Twidde!’ Prins Rini d’n Twidde & Adjudant André spreken hun eerste woorden tot de aanwezigen, ze sluiten af met hun toepasselijke leus ‘We t(r)appen lekker dur!’

Intussen staat er een aantal familieleden te trappelen bij het podium om de nieuwe heersers van het Weversrijk te feliciteren. De commissie 11-11-bal heeft de prinsraden-briefjes gesorteerd en geteld. Er waren een twintigtal briefjes ingeleverd met de juiste naam van de Prins er op. De loting is vanzelfsprekend gedaan door Prins Rini d’n Twidde, en de winnaar is Nahit Saka. Nahit is gefeliciteerd door Rini d’n Twidde en krijgt een voucher voor twee entreekaarten voor één van de twee Weverszittingen in februari aanstaande. Aansluitend volgen er felicitaties op het podium door CV De Pepper uit Uden en CS De Heikrikkels uit Mariaheide, muzikaal ondersteund door hun Krikkelblaozers.

Na het officiële gedeelte gaan Prins Rini d’n Twidde en Adjudant André samen met hun Durskes de zaal in om de feestavond te openen met een polonaise. De muziek wordt verzorgd door Muziekkapel De Dûrzakkers en de DJ van RWP.

Tegen één uur nodigen Prins Rini d’n Twidde en Adjudant André iedereen uit om bij de Prins thuis op de soep te komen. Bij de familie De Reuver aan de Stekstraat wordt het later op de avond gezellig druk en laat eenieder zich de soep en koffie of thee goed smaken. Al met al een zeer geslaagd 11-11-bal, een gezellige avond in ’t Tramstation en een gezellige afsluiting bij de Prins Rini d’n Twidde.

Ik wil nog even van de gelegenheid gebruik maken om de onthullingsgroep te bedanken. De onthulling werd verzorgd door TzizaT, met Angela & Antwan, Dianne & Pascal, Inge & Nahid, Kristel & Eugene, Marianne & Ralf, Majella & Jarno, Natasja & Pieter en Nathalie & Sjoerd. TzizaT: hartelijk dank voor de mooie onthulling.
Ook wil ik de GeheimRaad bedanken voor hun inzet, werk en geheimhouding. De GeheimRaad is gekozen door het lot en er zijn 2 namen uit de hoge hoed getrokken door de Vorst en ondergetekende. De leden van de geheimraad waren: Vorst Gertjan & z’n Durske Monique, mijn Durske Franca & ondergetekende, Ex-adjudant Stefan & z’n Durske Manouk en Ex-prins Hertwin & z’n Durske Simone.
Ik hoop jullie zondag 11 november allemaal weer te zien tijdens de Prinsenreceptie

Met carnavaleske groet,

Henk van Grunsven
Voorzitter CS De Wevers