Nieuws 2020

Lees hier het laatste nieuws, feitjes en roddels. Zelf iets te melden over het Nisseroise Carnaval?

Stuur uw stukje (en foto) naar redactie@de-wevers.com

Uitslag optocht 2020

Jeugd:

1.  Ckvd 3J’s, De Feestebeesten op toer met Prins Sieb aan het roer 430 punten

Individueel:

1. Spik & Span, Wij houwe de boel skon 480 punten

2. De Dolle Minnas, Cup … Cake 439 punten

3. Drieklets, Fl( r )itswever 437 punten

4. Vurrop en achterop, Wij houwen mekaar recht! 390 punten

Loopgroep:

1. Skon Volk, Heul Brabant Bakt en Kakt 485 punten

2. Akoezie dan ben dur, Tussen Donzel en Menzel 458 punten

3. Bej Mekaor Geraopt, Prinses (Irene) 436 punten

4. Ok Moi Wij maken d’n optocht Vet 425 punten

5. X-Lee 2, van de Hooge 383 punten

Wagens:

1. TzizaT, Schots en Scheef 532 punten

2. CV Afslag 15, Dia de los Muertos 512 punten

3. CV Nog Enne Met De Jas Oan, Schultenbrau das its mein bier 357 punten

Wever van ’t Jaar 2020: Stichting Charity Cup

Tijdens de prachtige 1e Weverszitting, hebben Geert Schrijvers en Bart Pittens namens de Stichting Charity Cup, uit handen van voorzitter Henk van Grunsven van Carnavalsstichting De Wevers, de eretitel: Wever van ’t Jaar 2020 in ontvangst mogen nemen.

Ieder jaar wordt er vanuit het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers een ‘Wever van ’t Jaar’ benoemd. Een eretitel waar je niet zomaar voor in aanmerking komt. Er zijn namelijk strikte criteria aan verbonden.

Criteria waar de Wever van ’t Jaar 2020: Stichting Charity Cup, glansrijk aan voldoet:

Er moet sprake zijn van onberispelijk gedrag.

Er moet sprake zijn van een echte Wever.

Er moet sprake zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk.

Nistelrode moet op de kaart gezet zijn.

De titel Wever van ‘t Jaar moet verdiend zijn.

Stichting Charity Cup is opgericht in 1994 door Dr. Rob Trügg, Hans Schrijvers, Jeroen de Vries en wijlen Ties Exters.

Hun doel was een fonds te vormen voor de financiële ondersteuning van culturele en charitatieve initiatieven in de Nistelrodese gemeenschap. Voor de vorming van dit fonds organiseert de stichting jaarlijks in september een golfwedstrijd op golfbaan The Duke.

De goede samenwerking heeft ertoe geleid dat de stichting gelieerd is aan The Duke.

Een groot aantal stichtingen en verenigingen, groot en klein, hebben de afgelopen jaren een beroep kunnen doen op Stichting Charity Cup voor een financiële bijdrage. Hierdoor konden leuke initiatieven ontplooid worden, die samenhorigheid binnen de club én daarbuiten hebben verstevigd.

Carnavalsstichting feliciteert dan ook van harte de Stichting Charity Cup met hun benoeming tot Wever van ’t Jaar 2020.

Jubilarissen CS De Wevers in het zonnetje.

Naar goed carnavalesk gebruik, worden er binnen Carnavalsstichting De Wevers, jubilea gevierd in een veelvoud van elf. En dit jaar waren er maar liefst 4 ‘reguliere’ jubilarissen en 3 bijzondere jubilarissen.

Het is namelijk 44 jaar geleden dat de Weverszittingen in Nistelrode voor het eerst werden georganiseerd. Ex-Prins Leo I (Leo van Zijl) had in 1976 tijdens zijn heerschappij over het Weversrijk, geproclameerd dat er in 1977 een Weverszitting gerealiseerd moest gaan worden. Dit werd gestalte gegeven en zo kan Nistelrode sinds die tijd, ieder jaar genieten van prachtige zittingen met lokale artiesten.

Drie personen, die momenteel nog steeds actief betrokken zijn bij de realisatie van de zittingen, doen dit al vanaf de eerste editie, al 44 jaar dus! Dat zijn Peter Timmers, Jan Timmers en Aad Lindhout.

Jan & Peter hebben vanaf de eerste zitting, samen met muziekkapel De Dûrzakkers, de zittingen muzikaal opgeluisterd.

Aad Lindhout is in 1976 door Leo van Zijl benaderd om de Weverszittingen op te fleuren met bloemen en planten én niet te vergeten de corsages die door de dames werden gedragen. Natuurlijk heeft hij tijdens zijn 33 jaar lidmaatschap van de Stichting ook zijn steentje bijgedragen. En tot op de dag van vandaag is hij – nu als vrijwilliger – altijd te vinden bij (het realiseren van) de zittingen.

CS De Wevers dankt Jan, Peter en Aad voor hun inzet bij 44 edities van de Weverszittingen met een mooie herinnering aan dit heugelijke feit.

Naast deze jubilarissen bij de gelegenheid van 44 jaar zittingen, hebben we ook 3 jubilarissen die 11 jaar lid zijn van CS De Wevers, en één van maar liefst 22 jaar.

Dit zijn Dide van der Wijst, die al 11 jaar haar beste beentje voor zet bij de Huppels en Dansgarde;

Eric van Dijk, die als Prins Eric II als lid bij de Stichting is gekomen;

Zijn persoonlijke adjudant van destijds: Mario van Dijk;

En Ruud Steevens die 22 jaar geleden als lid van de Raad van 11 is toegetreden tot de Carnavalsstichting.

Eric, Mario, Ruud en niet te vergeten hun respectievelijke Durskes, Elly, Josette en Pauline zijn allemaal actief in de diverse commissies die de Stichting rijk is om openbaar carnaval in het Weversrijk mogelijk te maken.

Carnavalsstichting de Wevers dankt de jubilarissen voor al hun inzet met een mooi aandenken voor de heren en dames met daarbij natuurlijk het nodige eremetaal én natuurlijk een mooie bos bluumkes.

Hoe was het 11-11 bal lees het hier!

11-11 Bal 2019

De brief van de nieuwe heerser van het weversrijk aan prins rini d’n twidde

Geachte Hoogheid, Prins Rini d’n Twidde,

Bij het lezen van uw brief, beginnen de zenuwen en kriebels nu dan toch lichtjes toe te nemen.

Bijna is het zover. Bijna wordt er onthuld dat ik dit jaar de heerser van het Weversrijk ga worden.

Wat heb ik de afgelopen weken al veel momenten gedacht: ze zouden eens moeten weten dat ik de nieuwe Prins van ons mooie Weversrijk ga worden. De afgelopen maanden hebben we met een klein groepje naar deze week toe gewerkt. Naar 2 november 2019, de dag waarop iedereen dan eindelijk mag weten dat ik een jaar lang de scepter zal zwaaien.

De voorbereiding heb ik ervaren als een superleuke tijd. Een klein geheim, wat nog niet in Nisseroi gedeeld mag worden. In het donker fietsend door het dorp, kijken of niemand gezien heeft dat er zojuist een vergadering met de geheimraad heeft plaatsgevonden. Bij Van Tilburg schoenen kopen in de winkel die tijdens de carnaval iedere dag gedragen gaan worden, en als je dan bekenden bij de kassa tegenkomt, maar zeggen dat er sportschoenen in de doos zitten.

Het zijn de kleine dingen geweest die deze tijd zo leuk gemaakt hebben. ’s Avonds thuis met mijn durske nog napraten over wat er allemaal besproken is en wat er nog allemaal op ons af gaat komen. Een pilsje pakken met mijn adjudant en tot in de late uurtjes buurten over wat ons toch overkomen is. Maar vooral ook: wat moet er nog allemaal geregeld worden én hoe zou het zijn, het onthullingsmoment op zaterdag 2 november.

Daarom Prins Rini, ben ik erg blij met de tips die u mij gegeven heeft. Toch weer een duwtje in de goede richting. En nog meer kunnen voorstellen hoe het dan straks voor het ‘echie’ is.

De tip over het eigen maken van de liedjes is geen probleem. ‘Tussen Donzel en Menzel’ ken ik al van kleins af aan. Dat mijn stem niet zo geschikt is om te zingen, gaat u nog wel horen tijdens carnaval (maar ik neem ook zeker de tip mee dat playbacken is toegestaan).

Twee november is voor u ook een bijzondere dag. Het aftreden als hoogheid en daarmee het afsluiten van het carnavalsjaar zal voor u ook een aparte gewaarwording zijn. Geniet dan ook zeker van deze avond en we zullen aanstaande zaterdag samen proosten, op dat 2020 ook weer een fantastisch carnavalsjaar gaat worden!

Met vriendelijke, vol spanning afwachtende, groet,

De 53ePrins van het Weversrijk