Nieuws 2020

Lees hier het laatste nieuws, feitjes en roddels. Zelf iets te melden over het Nisseroise Carnaval?

Stuur uw stukje (en foto) naar redactie@de-wevers.com

Hoe was het 11-11 bal lees het hier!

11-11 Bal 2019

De brief van de nieuwe heerser van het weversrijk aan prins rini d’n twidde

Geachte Hoogheid, Prins Rini d’n Twidde,

Bij het lezen van uw brief, beginnen de zenuwen en kriebels nu dan toch lichtjes toe te nemen.

Bijna is het zover. Bijna wordt er onthuld dat ik dit jaar de heerser van het Weversrijk ga worden.

Wat heb ik de afgelopen weken al veel momenten gedacht: ze zouden eens moeten weten dat ik de nieuwe Prins van ons mooie Weversrijk ga worden. De afgelopen maanden hebben we met een klein groepje naar deze week toe gewerkt. Naar 2 november 2019, de dag waarop iedereen dan eindelijk mag weten dat ik een jaar lang de scepter zal zwaaien.

De voorbereiding heb ik ervaren als een superleuke tijd. Een klein geheim, wat nog niet in Nisseroi gedeeld mag worden. In het donker fietsend door het dorp, kijken of niemand gezien heeft dat er zojuist een vergadering met de geheimraad heeft plaatsgevonden. Bij Van Tilburg schoenen kopen in de winkel die tijdens de carnaval iedere dag gedragen gaan worden, en als je dan bekenden bij de kassa tegenkomt, maar zeggen dat er sportschoenen in de doos zitten.

Het zijn de kleine dingen geweest die deze tijd zo leuk gemaakt hebben. ’s Avonds thuis met mijn durske nog napraten over wat er allemaal besproken is en wat er nog allemaal op ons af gaat komen. Een pilsje pakken met mijn adjudant en tot in de late uurtjes buurten over wat ons toch overkomen is. Maar vooral ook: wat moet er nog allemaal geregeld worden én hoe zou het zijn, het onthullingsmoment op zaterdag 2 november.

Daarom Prins Rini, ben ik erg blij met de tips die u mij gegeven heeft. Toch weer een duwtje in de goede richting. En nog meer kunnen voorstellen hoe het dan straks voor het ‘echie’ is.

De tip over het eigen maken van de liedjes is geen probleem. ‘Tussen Donzel en Menzel’ ken ik al van kleins af aan. Dat mijn stem niet zo geschikt is om te zingen, gaat u nog wel horen tijdens carnaval (maar ik neem ook zeker de tip mee dat playbacken is toegestaan).

Twee november is voor u ook een bijzondere dag. Het aftreden als hoogheid en daarmee het afsluiten van het carnavalsjaar zal voor u ook een aparte gewaarwording zijn. Geniet dan ook zeker van deze avond en we zullen aanstaande zaterdag samen proosten, op dat 2020 ook weer een fantastisch carnavalsjaar gaat worden!

Met vriendelijke, vol spanning afwachtende, groet,

De 53ePrins van het Weversrijk