Bernhezer Liedjesbal voldoet weer aan alle verwachtingen.

De spanning was groot bij aanvang van de 16 editie van het Bernhezer Liedjesbal.  Maar aan de hand het presentatie duo Anke Fransen en Bas vd Oever werd het meer ontspannen en loodste ze alle artiesten fantastisch door de avond.

img_7187Na de loting bleek dat de Brali’s de spits moesten afbijten. De  toon werd meteen gezet met een mooi optreden. Gevolgd door de Hossende Wevers die met een waterval van tekst het er eveneens goed vanaf brachten. De Durskes pakte goed uit met een lied in rock en roll stijl en een prachtige presentatie. Aansluitend betrad een Exit 15 de arena. De nieuweling tijdens dit liedjesbal vanuit CV Afslag 15 presenteerde zich erg met hun eigentijdse lied over het weversrijk. Toen was het de beurt aan de Ex Prinsen van CS de Wevers. Op een moderne melodie en een uitgebalanceerde choreografie brachten ze hun lied te gehore. Als laatste was het de beurt aan de Raad van Elf van CV de Wevers. Met hun lied dat goed in het gehoor lag en mooie presentatie sloten ze de eerste ronde fantastisch af.

Het was een hele klus voor de publiekjury en de vakjury om de verschillen te bepalen. Het resulteerde uiteindelijk in dat De Brali’s, Exit 15 en de Raad van Elf nogmaals hun lied mochten presenteren in de finale ronde. En dat deden ze allen met nog meer overgave. Er werd letterlijk alles uit de kast gehaald waardoor de jury’s het nog moeilijker hadden om de winnaar te bepalen. Maar naar rijp beraad kwam er een einduitslag. De Raad van Elf met het lied “Hi Ha Honnepon” werd met 119 punten nummer 1. De Brali’s werden met 108 punten tweede en Exit 15 moest met 107 punten genoegen nemen met de derde plaats.

We kunnen dus weer terug kijken op een geslaagd Bernhezer Liedjesbal met liedjes van een hoog niveau.  Het feest naderhand was erg gezellig en met de inbreng van muziekkapel de Durzakkers maakte het tot een waardige avond als opening van het nieuwe carnavalseizoen van CS de Wevers. Het beloofd wat voor dit jaar met de Raad van Elf in de polonaise vooraf gegaan met “Hi Ha Honnepon”.

[fblike]