Brief van Prins Martijn d’n urste aan onze nieuwe Prins

nardje-redactieOp de redactie van commissie PR ontvingen we de onderstaande brief van onze Prins Martijn, d’n Urste, gericht aan de nieuwe Prins der Weversrijk. Volgende week, als het goed is, een reactie van de 50e Prins.

Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid, 

Het is bijna zover dat je de scepter van mij gaat overnemen. Voor mij is het bijna gedaan en dan draag ik, met plezier en met heel veel maar dan ook echt héél veel prachtige ervaringen rijker, de scepter over aan de nieuwe heerser van het Weversrijk. En dat word jij! De schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk. Wen maar vast aan deze zin want hiermee bedoelt iedereen jou vanaf 5 november.

Wat was ik blij dat het 7 november 2015 was. Zodat ik de vreugde kon delen met iedereen. Ik d’n 49e Prins van het Weversrijk. Dit moment ga jij ook bijna meemaken. Als je daar op 5 november samen met je persoonlijke adjudant en jullie durskes  staan. Heerlijk om te kunnen zeggen dat je zo meteen de nieuwe Prins van het Weversrijk bent.

En je zult vaak horen: ‘geniet ervan want het is voorbij voordat je het weet’. Dat klinkt vrij cliché, maar ik kan je uit eigen ervaring zeggen: het is echt zo.  Denk goed aan het volgende: geniet van de ontelbare leuke, grappige, indrukwekkende en ontroerende momenten tijdens je heerschap over het Weversrijk. Geniet van de eerste aandacht van familie, vrienden en kennissen en laat het maar tot je doordringen dat je een zeer leuk maar ook heel bijzonder Carnavalsjaar mee gaat maken.

Maar ook wil ik je vast verklappen:

Zorg dat je kleding in orde is (hier zal je in het begin nog wat moeite mee hebben), gelukkig word je van te voren grondig gecontroleerd door de vorst Mario of zijn Durske. Natuurlijk ga je na deze controle ronde ook nog bij de overige durskes op controle of je kleding klopt;
Leer maar vast de 2 liedjes die je moet kennen: het Nisserois volkslied ‘Tussen Donzel en Menzel’ en natuurlijk het Weverslied;
Niet te zenuwachtig zijn (voor mij is dat makkelijk praten, voor mij zit het er bijna op).
Beste aanstaande 50e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donzel tot Menzel, ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven samen met oe durske, adjudant en zijn durske zoals ik met mijn durske en mijn adjudant Paul met zijn durske het afgelopen jaar intens heb beleefd en heb genoten van een jaar om nooit, maar dan ook echt nooit meer te vergeten.

5 November, het is al dichtbij! Dan mag je! Dan kun je het uitroepen! Dan ben je een jaar lang Prins! Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vruuger. Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling. Maar ook de laatste loodjes die het zwaarst zijn, gaan voorbij.

Al de mooie dingen die ik samen met mijn adjudant Paul en onze durskes heb mee mogen maken zijn jullie ook van harte gegund. Ga het allemaal op jullie eigen manier ontdekken en geniet ervan!

Met carnavaleske groet,

Prins Martijn d’n Urste

[fblike]