Op naar de onthulling.

Beste Wevers & Weverinnekes,

Het is bijna zover: nog een paar dagen en dan zal het residentie-bord weer prominent boven de ingang van de zaal van ’t Tramstation aanwezig zijn: dan wordt café-zaal ’t Tramstation weer tijdelijk omgedoopt tot Residentie van Carnavalsstichting De Wevers. Na de jaarvergadering van 21 juni 2017 is meteen de samenstelling van de Geheimraad vastgesteld. De Geheimraad is direct enthousiast aan de slag gegaan en ging op zoek naar de 51e Prins der Wevers, de opvolger van Prins Frenk d’n Urste. Is het na twee jaar op rij een jonge Prins te hebben geselecteerd nu misschien weer eens de beurt aan een wat ouder persoon? Gelukkig kwam er weer witte rook uit de schoorsteen: de Geheimraad was er opnieuw in geslaagd om een opvolger te vinden. Ik maak bij deze van de gelegenheid gebruik om de Geheimraad te bedanken voor de inzet en betrokkenheid om de nieuwe Prins, zijn Adjudant en hun Durskes optimaal voor te bereiden op hun aanstaande functies.

Opnieuw een zeer enthousiaste Prins staat klaar om op 4 november in onze Residentie ’t Tramstation de scepter van Prins Frenk d’n Urste over te nemen. Wie zal de 51e Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, van de Loo tot de Rekt worden?

Voor wie de hints niet meer scherp op het netvlies heeft, nog een keertje:

Het pak is hem niet vreemd.
Vier op een rij.
Hij heeft veel in z’n mars.
Ze zijn er vroeg bij.
Alle Durskes zijn er blij mee.
Wie de schoen past trekt ’m aan

Komende zaterdag komt er een eind aan de heerschappij van Prins Frenk d’n Urste. Rond de klok van 20:30 uur zullen we Prins Frenk d’n Urste en zijn persoonlijk Adjudant Stefan ‘onttronen’ en zullen ze binnen de Carnavalsstichting verder gaan als Ex-Prins en Lid van de Raad van Elf. Zaterdagavond 4 november 2017 belooft wederom een mooie avond te worden, waar we ook een nieuw lid van de Raad van Elf en een nieuw danseresje bij de Huppels zullen presenteren. Er komen een aantal bevriende verenigingen op bezoek en natuurlijk hopelijk veel  Wevers en Weverinnekes.

Het is een mooi jaar geweest met Prins Frenk d’n Urste en zijn Adjudant Stefan, maar aan alles komt een einde. De nieuwe heersers staan al geruime tijd in de coulissen te wachten tot het moment op 4 november 2017 daar is. Hun moment zal rond de klok van 22:00 uur zijn, als de namen van de nieuwe Prins en zijn Adjudant wereldkundig gemaakt zullen worden. Het wachten zal ook voor deze nieuwe heersers van ons Weversrijk niet meevallen: uit ervaring weet ik dat ze – al dan niet stiekum – best nerveus zullen zijn: ze zullen een droge mond hebben en het zweet zal hen in de handen staan. Ook voor mij is dit de eerste keer om als voorzitter van Carnavalsstichting De Wevers deze avond uw gastheer te mogen zijn. Gelukkig hebben we handschoenen aan zodat de zweethandjes niet te zien zullen zijn.

Helaas zal onze Vorst Mario van Dijk op 4 november 2017 niet aanwezig kunnen zijn, omdat hij met zijn bedrijf Bevers Installatietechniek is genomineerd voor de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ op het Bernhezer Business Event. De bekendmaking van de Ondernemer(s) van het Jaar zal nagenoeg gelijk zijn met de onthulling van onze nieuwe Prins. Namens Carnavalsstichting De Wevers wensen wij Mario en zijn compagnon Patrick Bevers veel succes en hopen dat ze de felbegeerde prijs binnenhalen. Om de officiële zaken op ons podium bij de installatie van de nieuwe heersers over ons Weversrijk in goede banen te leiden zal in plaats van Mario onze reserve-Vorst Danny Steevens ons bijstaan. Danny, we gaan de klus samen klaren.

Verleden week heeft de nu nog zittende Prins Frenk d’n Urste een mooie brief geschreven aan de nieuwe Prins, die op zijn beurt daar deze week ook spontaan op heeft gereageerd. Staan in het bijzonder in de antwoordbrief ook nog verwijzingen naar wie de nieuwe Prins zal zijn?

De onthullingsgroep staat al te trappelen om de nieuwe Prins op zaterdag 4 november 2017 op ongetwijfeld spectaculaire wijze te onthullen. Het 11-11 bal start om 19:45 uur, de onthulling van de nieuwe heerser zal rond de klok van 21:45 uur starten. Zorg dat je er bij bent! Ik durf te stellen dat het weer een fantastisch jaar gaat worden.

Gelegenheid om de nieuwe Prins, zijn Adjudant, hun Durskes en de Carnavalsstichting te feliciteren is er zeker ook. Op zondag 12 november 2017 staat de Prins met zijn gevolg klaar om alle felicitaties in ontvangst te nemen. De Prinsenreceptie is ook in de zaal van onze Residentie ’t Tramstation en begint om 13:00 uur.

Wevers en Weverinnekes, graag zie ik jullie allemaal in onze Residentie op zaterdag 4 november 2017.

Met carnavaleske groet,

Henk van Grunsven
Voorzitter
Carnavalsstichting De Wevers