De vooravonden van de Weverszittingen

Wevers en Weverinnekes,

We staan aan de vooravond van 2017, bijna iedereen geniet van wat heerlijke vrije dagen. De commissie Weverszittingen  is al maanden druk bezig om de Weverszittingen  nieuw leven in te blazen en deze aan te laten sluiten met de moderne tijd, Weverszittingen 2.0 zullen we maar zeggen.

Op 4 en 11 februari 2017 zal sporthal de Overbeek weer trillen op haar grondvesten wanneer de Weverszittingen gepresenteerd worden.

We hebben weer een keur aan Nisseroise artiesten kunnen vastleggen waaronder vier tonproaters. Drie van de vier zijn van Nisseroise afkomst  veel ervaring, niemand minder dan Laurens Timmers en Pieter van de Meulendijks. Een debuterend duo van twee jonge mannen maken ook hun opwachting maar dat houden we nog even geheim… De vierde tonproater is de huidige Prins Carnaval van Vorstenbosch Freddy van den Elzen. Freddy heeft zijn sporen in de ton verdiend en mag aan de komende editie van  het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond gaan strijden om de Zilveren Narrenkap.

Een keur van andere Nisseroise artiesten gaan ook de revue passeren, waaronder de cabaret groep Toe Mar. Deze groep heeft al jaren de lachers op hun hand en oogsten altijd veel applaus en waardering. Verder zal er ook dans getoond worden door de Huppels en Dansgarde, DV Dancing Kids en Dansstudio Hanneke van de Stappen. Ook zullen de Brali’s hun carnavaleske muzikale zangkwaliteiten ten gehore brengen. Natuurlijk kan ook Efkes Anders niet ontbreken tijdens de Weverszittingen. Onze eigen Durskes zijn ook alweer druk in de weer om een mooie act te verzorgen op de planken. Het geheel zal muzikaal begeleid worden door Muziekkapel de Dûrzakkers, hofleveranciers der Muziek.

De Weverszittingen zullen op 4 en 11 februari 2017 te zien zijn in Sporthal de Overbeek. Ook het podium zal een andere uitstraling hebben dan tijdens voorgaande edities.  En omdat we toch veel aan het veranderen zijn,  is er ook voor een andere insteek gekozen om onze gasten te verzorgen. . Buiten het traditionele flesje wijn of fris zal er ook tijdens de zittingen voor de liefhebbers gerstenat geserveerd worden.

De kaartverkoop zal voor deze edities ook anders zijn.img_4205

De voorverkoop voor Ere-Wevers en Ereleden zal op dinsdag 10 januari zijn en de openbare voorverkoop op donderdag 12 januari. Deze zullen beide plaatsvinden in ’t Tramstation. De kaartverkoop daarna is ook aangepast. Vanaf 12 januari 2017 zal de verkoop van de entreekaarten via een online systeem verlopen. Online is een plaats keuze echter niet meer mogelijk. Het gewenst aantal kaarten zal dan alleen met aaneengesloten nummering toegestuurd worden. Bij bestellingen van entreekaarten met een aantal van 11 of een veelvoud van 11 gaan wij zorgen voor een verassing aan tafel.

Wij zien jullie graag terug bij de kaartverkopen in januari 2017.

Namens commissie Weverszittingen

[fblike]