Pubquizz 2017 een Succes

De PubQuizz

Op zaterdag 14 oktober was het dan zover: de eerste enige echte PubQuizz van CS de Wevers!

Er hadden zich voor dit nieuwe evenement maar liefst 23 enthousiaste teams aangemeld. In een gezellig gevulde zaal van ’t Maxend wachtte iedereen in spanning af wat de avond zou gaan brengen. In de eerste paar rondes werd er nog heel wat afgezucht en gesteund, maar na verloop van tijd kwam iedereen er in meer of mindere mate steeds beter in. De quiz was zeer afwisselend met vragen in uiteenlopende categorieën met voor ieder wat wils: vragenrondes en plaatjesrondes wisselden elkaar af en natuurlijk kon ook een muzikale ronde niet ontbreken op dit feestje. Iedere ronde leverde bijna altijd meerdere winnaars op die werden beloond met een vette hap. De ‘proef’ronde waarin de deelnemers getest werden op hun kennis van pinda’s en nootjes leverde zelfs twaalf ronde-winnaars op!

In de pauze gaf presentator David Verkuijlen de microfoon even over aan onze voorzitter die samen met de Vorst drie nieuwe hints prijs mocht geven om de aanwezigen op weg te helpen om erachter te komen wie de nieuwe Prins van ons Weversrijk gaat worden.

De hints waren:

Ze zijn er vroeg bij.
Alle Durskes zijn er blij mee.
Wie de schoen past trekt ‘m aan.

Na een spannende maar vooral gezellige avond bleek de top 3 wel heel erg dicht bij elkaar te liggen: Toepclub de Twee Puntjes en X-Lee-2 wisten met 69,5 punten – van de maximaal te behalen 100 punten – een gedeelde eervolle tweede plaats te behalen. Met slechts een half puntje meer ging het de familie Van Rooij met het team All in the family er met de hoofdprijs vandoor: ze namen een grote beker en zes kaarten voor het evenement Puur Hollands voor nog een gezellig avondje uit mee naar huis!

Na afloop van de PubQuizz kon er nog gezellig nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje en een stukje muziek van DJ Robbie.