Reactie van de nieuwe Prins op de brief van Prins Martijn d’n urste

nardje-redactieAfgelopen week schreef Prins Martijn d’n urste een brief aan de toekomstige Prins. Hieronder zijn reactie.

Beste Hoogheid, Prins Martijn d’n urste.

Bijna is het moment aangebroken dat ik de scepter zal overnemen van je. Wat is het toch moeilijk om daar je mond over dicht te houden. Elk jaar hoor je de nieuwe Prins weer zeggen dat het moeilijk is om niks te zeggen, maar ik heb het zelf mogen ervaren. Je wilt zo graag een extra hint of een extra tip geven, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan. 5 november mag iedereen het weten en zal ik vol trots zeggen dat ik de mooiste, de skonste en belangrijkste mens van ’t Weversrijk ben. Tot die tijd houd ik mijn lippen stijf op elkaar.

Ik heb van dichtbij gezien hoe jij daar stond te genieten. Dat hoop ik ook zeker te gaan doen. Ik geniet nu al van al je mooie verhalen en ervaringen die jij hebt opgedaan.
Wat was je een mooie en skonne Prins. Je was een goede heerser en ik heb nu al elke dag van je kunnen leren. In je brief geef je me een paar goede tips mee. Die tips ga ik dan ook zeker gebruiken.

Je gaf me het advies om er van te genieten, omdat het zo weer voorbij is. Dat ga ik ook zeker doen. Ik ga deze tip gebruiken en ik zal van ieder moment optimaal genieten. Mijn Adjudant en ik beseffen ons dan ook dat we dit jaar een heel speciaal jaar gaan meemaken met jou en de rest van Carnavalsstichting de Wevers, muziekkapel De Durzakkers en het hele Weversrijk.
Daarnaast zal ik zorgen dat mijn kleding in orde is, de liederen geoefend zijn en dat ik de zenuwen onder controle houd.

Beste Ex-Prins Martijn.

Ik, als 50e Prins van het Weversrijk, en aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, van de Loo tot de Rakt, zal genieten, meemaken, vieren en beleven. Samen met mijn Adjudant en onze Durskes gaan we dit nu al nooit vergeten. In het voortraject hebben we al veel plezier gehad, en ik las in jouw brief hoe de rest van het Carnavalsseizoen is geweest. Ik weet zeker dat wij ook een heel mooi jaar tegemoet gaan.

De schoenen zijn gepoetst, de blouse is gestreken en het kostuum hangt klaar. De steek is gepast en de polonaise is al gelopen. Ik, als nieuwe prins, ben er helemaal klaar voor. Het wachten heeft nu lang genoeg geduurd en ik wil het van de daken kunnen schreeuwen.

Wij zijn er helemaal klaar voor. Vol verwachting klopt ons hart op wat komen gaat.

Wij gaan samen met de geheimraad nog een spannende week tegemoet. Wij zijn nu al aan het genieten en we gaan dat nog veel meer doen.

Met vriendelijk groet,

Toekomstig Prins van het Weversrijk, en aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend.

[fblike]