Wever van ’t Jaar 2018

De bekendmaking van de Wever van ‘t Jaar was traditioneel op de zaterdagavond met de Carnaval, maar wij zijn van mening dat de bekendmaking tijdens de Eerste Weverszitting beter tot haar recht komt.

Zoals gebruikelijk is men er ook dit jaar er weer op uit getrokken om een goede kandidaat te vinden voor de titel ‘Wever van ’t Jaar’. De kranten zijn er op nageslagen, internet is afgestruind en er is in het beruchte Nisseroise roddelcircuit gedoken, en er was weer zeker een geschikte kandidaat gevonden!

Maar Wever van ’t Jaar wordt je niet zomaar, daar zijn een aantal zeer strikte criteria aan verbonden:

Er moet sprake zijn van onberispelijk gedrag;
Er moet sprake zijn van een echte Wever;
Er moet sprake zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk;
Nistelrode moet op de kaart gezet zijn; en
De titel Wever van ‘t Jaar moet verdiend zijn.

Beroepsmatig komt de Wever van ‘t Jaar 2018 regelmatig in aanraking met politie en justitie. Maar privé is de Wever van ‘t Jaar voor zover wij hebben kunnen nagaan heel erg braaf, met andere woorden: een soort van onberispelijk gedrag.
De Wever van ‘t Jaar 2018 is geboren en getogen in Nistelrode. Ook zijn partner is geboren en getogen in Nistelrode. Dus er is hier sprake van een echte Wever.
De Wever van ’t jaar heeft zijn stempel meermaals gedrukt binnen het Weversrijk en hij wil vaak slimmer zijn dan de Prins van het Weversrijk.
Wever van ‘t Jaar 2018 zal nooit een negatieve uitlating doen over de Moiste, de Skônste en Belangrijkste mens van ons mooie Weversrijk. Hij verloochent zijn afkomst niet.
Wat de Wever van ‘t Jaar voor heeft, heeft hij niet achter. Ook toekomstgericht gezien heeft de Wever van ‘t Jaar een duidelijk plan, hij wil een toekomst met duidelijke inbreng van jeugd en moderne technieken.
De Wever van ‘t Jaar staat ook sportief zijn mannetje: op de velden, in de zalen of op het circuit, hij gaat altijd de uitdaging aan.
Voor de Wever van ‘t Jaar 2018 staat Bernheze maar in het bijzonder Nistelrode voorop. Hij is altijd scherp wanneer Nistelrode besproken wordt. Via de media laat hij echt wel weten dat er altijd met Nisseroi rekening gehouden moet worden en zal zijn voorliefde voor Nisseroi zeker uitspreken. De combinatie Wever van ‘t Jaar en Nisseroi is een vanzelfsprekendheid.
De Wever van ’t Jaar 2018 heeft zijn titel meer dan verdiend, hij laat zich de Nisseroise kaas niet van zijn brood eten.

Maar de Wever van het Jaar 2018 heeft heel wat meer in zijn mars.
Elke vereniging of organisatie uit ons Weversrijk heeft met hem te maken in creatieve, organisatorische, politieke en sportieve opzichten.

Nisseroi op de kaart hebben en houden is en blijft zijn motto.

Tot Wever van ‘t Jaar 2018 is uitgeroepen: Rien Wijdeven, de wethouder van Bernheze die ons mooie Weversrijk binnen de gemeente Bernheze vertegenwoordigt.