Wevers van t jaar 2017

Wever van ‘t jaar

Zoals gebruikelijk zijn het met het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers er weer op uit getrokken om een goede kandidaat te vinden voor de titel “Wever van ’t jaar 2017”. We hebben de kranten er op nageslagen, internet afgeplozen en in het beruchte Nisseroise roddelcircuit gedoken, en wij van het bestuur menen een geschikte kandidaat te hebben gevonden en kwamen daarbij dan ook tot een unaniem besluit.

Maar Wever van ’t jaar wordt je niet zomaar, daar zijn een aantal criteria aan verbonden:

er sprake moet zijn van onberispelijk gedragnardje wever van t jaar
er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk
Nistelrode op de kaart gezet moet worden
de titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn
er sprake moet zijn van een echte Wever
Er sprake moet zijn van onberispelijk gedrag.
Hij of zij verzekerde mij nooit met de politie in aanraking te zijn geweest, maar wel veelvuldig met de verschillende instanties. Dat krijg je met het beroep van de Wever van ‘t jaar, maar ja, dan zijn er nog zovelen.

Er sprake moet zijn van een echte Wever.
Daarmee gaan we wel een beetje de mist in. De Wever van ’t jaar is geen geboren Nisseroise. Toch, voor de organisatie waar hij of zij voor staat is zo puur Nisserois, dat dat hem of haar wel vergeven is. Ondertussen al meer dan 15 jaar woonachtig in Nistelrode en in de loop der tijd zijn ze meer dan verbonden geraakt met het terrein van hun onderneming en Nistelrode zelf.

De titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn.
Door hun constante betrokkenheid , het plezier dat ze creëren en hun unieke band met de verstandelijke gehandicapten en hun bezoekers is deze titel meer dan verdiend.

Er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk en moet Nistelrode op de kaart gezet hebben.
Ze hebben een zorgonderneming opgericht gespecialiseerd in dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten, waaronder onder andere zoals groenonderhoud voor de gemeente Bernheze, horeca in hun koffiehuis, de houtwerkplaats, het winkeltje met eigen streekproducten, hun beleeftuin, met als doel een ontmoetingsplek te realiseren voor Nistelrodenaren en iedereen in de omgeving. En dat niet alleen

Wevers en Weverinnekes, De Wever van ’t jaar is dit jaar een paar, van onze eigen Nistel: Paul en Kim Rademaker