2009

HooghedenStichtingBruidspaarBijzonderhedenFoto’sNieuws


Hoogheden

2009

De 42e Prins

Naam: Prins Geert d’n Urste
Echte naam: Geert Duffhues
Durske: Marion
Adjudant: Paulo Fernandes
Persoonlijk Adjudant: Ad van de Hogen

Samen maoke we dúr iers mois van!

2009_jeugdprins

JeugdCarnaval

Jeugdprins Ruud
(Ruud van Dijk)
Jeugd-adjudant Bradley
(Bradley Verkuijlen)

Met veel plezier en lol, houden wij het deze Carnaval wel vol


Stichting

Het bestuur: Jan Timmers (voorzitter), Edwin Verkuylen (secretariaat), Hans Wingens (penningmeester), Aad Lindhout, Hertwin vd Wijst, Jan vd Brand en Marleen Bekkers
Road van Elluf: Twan Pittens, Patrick Kentin, Mari Ketelaars, Theo Verwijst, Michel vd Beeten, Mari vd Heijden, Geert Bekkers, Bert Pennings, Adjudant Ad vd Hogen, Adjudant Paulo Fernandes, David Verkuylen, Fred van Dongen en Ruud Steevens
Ex-prinsen: John Herckenrath (1993), Jan vd Brand (1996), Jasper Exters (1999), Dennis Nelissen (2000), Jan Timmers (2002), Jos v Roosmalen (2003), Hertwin van der Wijst (2005), Frank Leenders (2006), Edwin Verkuylen (2007) en Bas vd Oever (2008)
Huppels: Henny Pennings (leidster), Priscilla Steevens (trainster), Whitney Paardekooper, Janneke van Schijndel, Fleur Cissen, Iris vd Wielen, Karlijn Ketelaars, Ans vd Heijden (leidster), Theo Verwijst (leider), Esmee vd Camp, Sanne van Roosmalen, Demi Verkuylen, Indy Herckenrath, Lieke vd Ven
Dansgarde: Pauline Steevens (leidster), Renske Timmers (trainster), Sabine Hoes, Laura vd Ven, Priscilla Steevens, Lindy Exters, Simone vd Wijst (leidster), Theo Verwijst (leider), Auke vd Brand (trainster), Vera vd Wielen, Elisa Fernandes, Lisanne Leenders, Lisette Hoes


Bruidspaar

2009_boerenbruidspaar

Het Boerenbruidspaar

Bruidegom: Piet van Harry van Peer van Knelis uit de Rekt
Bruid: Dien van Bernard van Gijse van over den Dries


Bijzonderheden

Polleke, de mascotte van de Wevers, ziet het levenslicht
Na 13 jaar heeft de Weverskrant zijn oude vertrouwde vorm, de Weverskop, weer terug.
Noud van Hoorn is de Wever van het jaar.


2009_kaft


Fotos

Nagenieten van het Carnaval van 2009? Klik hier op de foto’s.


Nieuws van 2009

Dank je wel !

Weversrijk, 26 februari 2009. De carnavalsdagen zijn weer voorbij, al zijn nog niet alle mensen terug van hun vakantie naar de sneeuw. Een mooi Nisserois carnavalfeest heeft voor vele, fijne herinneringen achtergelaten. Ook zo voor Prins Geert en Durske Marion was dit een ervaring om nooit te vergeten…

Het is al weer 4 maanden geleden dat Prins Geert, Durske Marion en Adjudant Ad onthuld werden tijdens een druk bezocht 11-11 bal bij zaal De Hoefslag. Zij hebben deze maanden enorm genoten van al het enthousiasme en de geweldige inzet die menigeen gedaan heeft om dit een ervaring te laten worden die ze nooit meer zullen vergeten.
En dat is gelukt!

Natuurlijk wil je deze warme reacties en mooie herinneringen graag delen met de mensen die je lief hebt. Tijdens deze mooie tijd is er dan ook het grote gemis geweest omdat het gezin niet compleet was zonder Barry. Prins Geert en Durske Marion: “Wij willen de carnavalsstichting De Wevers, MTC Nisseroi, de buurtvereniging en allen mensen die een grote steun geweest zijn, heel hartelijk danken en zullen nooit vergeten wat ze voor ons hebben gedaan. Bedankt!”
Auteur: Rian van Schijndel

Wevers maken ruimte voor askruisje

Weversrijk, dinsdag 24 februari 2009. In een wederom goed gevulde Weverstent hebben de 6 nog maar net ontdekte zonen van Barry Hughes, alias “de Aal” alvast ruimte gemaakt voor het nog te ontvangen Askruisje, vanavond om 18:00u in de St.Lambertuskerk te Nistelrode.

Waar al bekend was dat Vader Abraham 7 zonen had, blijkt nu ook de vertolker van een ander Carnavalsnummer “Un barg die he un krul in steert” dus 6 zonen te hebben. Deze zonen van “de Aal” ‘zijn gisteren ontdekt in de Weverstent op het Raadhuisplein. In eerste instantie is dit nooit duidelijk geweest, maar nadat zij ruimte gemaakt hadden voor het Askruisje vertoonden zij wel heel veel gelijkenis met hun beroemde vader. Op de foto tonen John, Frank, Dennis, Edwin, Bas en Jan Hughes trots hun gelijkenis.
Auteur: Hertwin van der Wijst

Uitslag Polleke speulen

Weverstent 23 februari. Het was een veldslag daar in de tent. Jong en oud streden tegen elkaar om de 1e plaats. Toen de rook was opgetrokken was de uitslag als volgt:

Jeugd van 12-16

1 Dikke Schik
2 Girl Power
3 Woeps

Vanaf 16 jaar

1 MTC Nisseroi
2 Mooi Nisseroi
3 Zeg ’t mar
4 Durzakkers

De Optocht

Weversrijk 24 februari 2009. Het was een geweldige optocht, dit jaar. De optocht had een ongekend aantal deelnemers, en daarvan lag de kwaliteit nog eens flink boven Nisserois Peil. Hieronder de uitslag.

JEUGD TOT 14 JAAR
1 Vervoort Oertijd 130
2 Carmon en Demi Wij spekken de optocht 124,5
3 De Big Smiles Van ’t oanrecht gepleurt 119
4 Pepijn en Reni van Dijk Blik op de weg 116,5
5 De Kletskousen Jeugdwagens 116
6 Ilse, Yvonne, Storm, Tijs Mickey Mouse 115,5
7 De Tuinmennekes Wintersport 114,5
8 Kenny Willems Kaasvreters 114
9 Vel Schik Keukenprins 113,5
10 De Carnavalskids De Carnavalympische spelen 111,5
Lincy en Amber vd Broek Pleemobiel 111,5
12 De Rode Draad De Rode Draad 107
Wij houden van Oranje Wij houden van Oranje 107
14 Lars en Maud Smits Deurzakkers 103,5
JEUGDWAGENS
1 De Loltrappers Geen cent te makken 131,5
2 Egyptico Egypte 116
3 Ut kan d’t me dur Flora en Fauna 115,5
4 Sjoerd, roan, julian, arjan, luc IBN loopgroep 108
INDIVIDUELEN
1 CD Kredietcrisis 115

Jury: Heel actueel, misschien helpt jullie het prijzengeld niet de crisis door maar wel de carnaval

2 Met z’n twee Centen op eigen bank 107,5
Jury: Carnaval is voor jong en oud, heel herkenbaar in het huidige straatbeeld
3 CV Dikke Schik Wij gaan voor goud 102

Jury: Zoeken nog sponsors, misschien is het prijzengeld een leuk begin

4 Albert Timmermans 86,5
LOOPGROEP
1 SchADjes Adje mag ik je foto 128,5
Jury: Goed verzorgt. Uitstekende presentatie. Goed het publiek bespeeld. Kijken naar de foto’s op hyves, kunnen we nog nagenieten
2 Gruts Grei Nonnenwerk 124
Jury: Heel mooi in elkaar gezet, presentatie kan beter
3 De Durkses De Durkses zitten er wermkes be 120
Jury: Als we geld nodig hebben, weten we waar we wezen moeten
4 Nie te houwe 65+ 116,5
5 You’ll never walk alone Wij laten niemand in de steek 112,5
6 50 50 108
WAGENS
1 MTC Nisseroi Prinselijke hobby’s 144,5
Jury: Absolute nr 1. Prachtig kunstwerk. Loopgroep hartstikke mooi. Tot aan de kinderen toe alles in de puntjes verzorgt.
2 De Hossende Wevers Rookbeleid 113
Jury: Heel actueel. Omdat er veel rondliepen was er op de wagen weinig activiteit. De sigaretten zagen er leuk uit.
3 De naam kumt volgend joar Hawaii 111,5
Jury: Mooie wagen, was een echte feestwagen. Fleurig, zetten de bloemetjes buiten.
4 CV De Durdouwers Kredietcrisis 105
5 De Frotters Rokerscafe 99,5
6 CV ’t is nie veul The A-team 90

Wever van het jaar 2009

Na vele jaren een man als Wever van het jaar 2009 was het vorig jaar de beurt aan een vrouw om in dat geval Wever-IN van het jaar te worden. Dit jaar is dan ook de vraag: Is het weer een vrouw of is het toch weer een man. Een ding is zeker, de Wever van het jaar 2009 is denk ik weer een terechte Wever van het jaar. Vaak hoor je mensen zeggen: Het zal me een worst wezen. Dat geldt zeker niet voor deze persoon. Als je ziet wat deze persoon allemaal doet, gedaan heeft en nog zal doen, dan heeft deze persoon een zeer warme belangstelling voor mensen in het algemeen en die in Nistelrode in het bijzonder. Vandaag krijgt deze persoon dan ook de onderscheiding die hoort bij de Wever van het jaar.

Hij of zij is 4 jaar contactpersoon geweest voor het onderbrengen en begeleiden van asielzoekers in Nistelrode. Hij of zij is secretaris voor een gepensioneerden club met 1100 leden, waarbij zeker ook Nistelrodenaren zitten en organiseert namens de beleidscommissie van de overkoepelende organisatie reizen voor zo’n 800 personen. Hij of zij is voorzitter geweest van de jeugdcommissie van Prinses Irene. Hij of zij is zo’n 11 jaar verenigingsscheidsrechter geweest bij Prinse Irene en daarbij is hij ook nog eens regio afgevaardigde vanuit de KNVB. Hij of zij heeft zo’n 6 jaar het secretariaat gedaan voor Stichting Jeugdbelangen in Nistelrode. Voor een aantal mensen hier aanwezig zal het inmiddels misschien al duidelijk zijn wie hij of zij is, maar als ik de volgende tips ga geven, zal het denk ik snel voor iedereen geen raadsel meer zijn. Hij of zij gaat een bijdrage leveren aan het boek 15 jaar Bernheze. Hij of zij gaat instappen in de beheerstichting van de accommodatie van het Nistelrégebouw. Hij of zij heeft voor, toen nog, radio Frequent een jaar of 5 een programma gedaan op de zondagmiddag. Hij of zij is sinds 1987 erelid van Carnavalsstichting de Wevers en daar sindsdien ook Erewever. Hij of zij is lid van de sponsorcommissie van Prinses Irene. Hij of zij is secretaris en voorzitter geweest van Carnavalsstichting de Wevers en in die laatste hoedanigheid was hij of zij ook zittingspresident. Hij of zij is is sinds zijn of haar stoppen bij Carnavalsstichting de Wevers tot nu voortrekker van de ex-leden van diezelfde stichting. Zoals jullie zien een hele lange lijst die nog niet compleet is, want een van de belangrijkste redenen om hem of haar te nomineren voor de Wever van het jaar is dat zijn of haar partner 8 ordners vol heeft met krantenartikelen die hij of zij heeft geschreven als correspondent van Nistelrode en Vorstenbosch voor eerst de Sleutel, daarna de Streekwijzer en tot voor kort voor de Bernhezer. Wevers en Weverinnekes, de Wever van het jaar van 2009 is dit keer toch weer een man, het is Noud van Hoorn.

Lees meer op: Op de Koffie bij…MooiNisseroi

Polleke Speulen en Carnavals Top44 Allertijden

Op Carnavalsmaandag staat in het Weversrijk een ouwverwets gezellige middag en avond op het programma. Dit zal zeker ook gebeuren door het draaien van de Carnavals Top 44 Allertijden tijdens Feest in de Tent.

Op Carnavalsmaandag zal de residentiele tent op het Raadhuisplein in Nistelrode vanaf 14:00u weer helemaal in gereedheid gebracht zijn voor een nieuw onderdeel in het programma van Carnavalsstichting de Wevers, de Polleke Speulen. Sinds dit seizoen heeft een nieuwe mascotte zijn intrede gedaan bij de Wevers en deze is ‘Polleke’ gedoopt. Rondom deze nieuwe persoonlijkheid is dan ook meteen een spelprogramma opgezet dat in eerste instantie is bedoeld voor de jeugd van het Weversrijk. Maar natuurlijk is aan het begin van de avond ook de oudere jeugd van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Om 15:00u starten de Polleke Speulen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar tot ongeveer 16:30u, waarbij ze in teams van 3 tot 5 personen strijden in 4 categorieën om een podiumplaats, waarbij men munten van Feest in de Tent kan winnen. De categorieën waarin gestreden zal worden zijn touwtrekken, spijkerbroekhangen, bierpulschuiven en de biervatenrace, die we nog kennen van vorig jaar. Voor de jeugd zal dit gebeuren met lege vaten, maar ’s-avonds vanaf 18:30u tot ongeveer 20:00u komen de volle vaten bier ten tonele voor de echte mannetjesputters. En ook voor de 16-plussers die dan gaan strijden in dezelfde 4 categorieën geldt dat het gaat om een podiumplaats en dus munten van Feest in de Tent. Daag je
vrienden, kameraden, kennissen, familie en sportcollega’s uit om de strijd aan te gaan. Opgave kan via E-mail adres stichting@de-wevers.com en door tijdens Carnaval de inschrijfformulieren in de tent in te leveren. Kijk op de website van de wevers, www.de-wevers.com voor de actuele informatie.

Tijdens dit nieuwe evenement draait het niet alleen om sport en spel, maar staat ook de ouwverwetse Carnavalssfeer centraal. Op het moment dat de Polleke Speulen starten, start ook de Carnavals Top 44 Allertijden. In deze lijst zullen vele Carnavalskrakers uit het verleden voorbij komen en zal menigeen er niet aan ontkomen om die maandag de polonaise mee te lopen en met deze oude bekenden mee te zingen. Kijk op www.de-wevers.com voor een lijst van nummers waaruit gekozen kan worden en geef je persoonlijke top 5 door via stichting@de-wevers.com. Met deze Top 44 allertijden probeert Carnavalsstichting de Wevers die sfeer van vroeger tijdens de matinees weer terug te brengen. Ook de echte jeugdigen in het Weversrijk zullen hierdoor met het Carnavalsvirus besmet raken, want ook zij zullen weer in grote getale aanwezig zijn voor het inmiddels legendarische optreden van de jongens van Rep om 16:30u met hun Mega Mini Disco Show. Lekker meedansen, meezingen en vooral meedoen om zo diverse prijsjes te winnen. ‘;s-Avonds komen de jongens van Rep om 20:30 weer terug voor hun Disco Inferno en Apres Ski show om er net als voorgaande jaren weer een Feest in de Tent van te maken.

Deze maandag is er net als zondag en dinsdag tussen 15:00u en 20:00u weer de kindertent met de Kids Disco Show en het doldwaze duo Bo & Babs. Die drie dagen heeft U geen kind aan Uw kinderen door ze de welbekende kinderpas te geven. Voor slechts 6 euro komen ze aan eten en drinken niets tekort.

Op vrijdag hebben de Wevers dan al het 55+ Carnavalsbal gehad en op zaterdag de Carnavalsmis en aansluitend het openingsbal met de overhandiging van de sleutels, de bekendmaking van de Wever van het jaar en de Arnhemse formatie ‘Just in Case’. Op zondag gevolgd door de optocht met aansluitend een groots Carnavalsbal zal dit op maandag voor de vierde dag een Feest in de Tent worden. Dinsdag volgt dan nog de traditionele Boerenbruiloft met veiling en zal er vanaf 16:00u een groots bruiloftsbal gevierd worden voor iedereen met de smartrock band Big Billy and the Baby’s. Deze band maakt er een feest van met die overbekende smart- en nederpop hits, herkenbaar en meezingbaar tot de laatste noot, maar toch ook weer op het verkeerde muzikale been gezet door zo’n overbekend intro of zo’n onnavolgbare wending.

Als dan dinsdagavond het afsluitingsbal begint met om 22:11u de verbranding van de Veerman, loopt Carnaval 2009 weer op zijn einde en kunnen de Wevers waarschijnlijk weer terugkijken op een grandioos Feest in de Tent in samenwerking met Eetcafe ’t Pumpke en Feesterij de Hoefslag.

Kijk elders in deze krant voor het volledige programma van Carnaval in het Weversrijk. Maar natuurlijk kun je ook altijd terecht op www.de-wevers.com.

Het Bonnenmysterie

Weversrijk. Na de 2e Weverszitting verscheen het volgende verhaal op MooiNisseroi.

Wevers met handen in het haar

De complete carnavalsstichting de wevers zit met zijn handen in het haar, na een geweldig weekend achter de rug hebbende met een fantastisch 2e zitting met louter eigen artiesten is het noodlot toegeslagen.
Zondag
Heerlijk op zondagmorgen vroeg uit de carnavals veren, om de complete narren tempel weer om te bouwen tot gezellige, sportieve sporthal. Dit dragende met allen leden die dan ook om 10.00uur staan te trappelen om als een “tornado” dit voor elkaar te krijgen. Douchen thuis en rap naar Uden voor een uitwisseling om met zijn 50ge een fistje te maken tot dat we daar er ook uit geveegd worden.
Na deze uitwisseling te Uden is de complete carnavalsstichting terug gekomen bij een van de vele horeca gelegenheden die Nisseroi momenteel rijk is.
Daar echter is bij een van de stichting zeer gewaardeerde carnavals lid zijn complete voorraad carnavalsbonnenboekjes “ontvreemd”…
De beste gewaardeerde betreffende feestvierende bonnenloze carnavalsvriend reageerde dan ook onthutsend; “Hoe kan di nou wir, net hek ze nog gevuuld en nou zen ze weg, hek dan zoveul gedronke… nee un bietje mar, Hek dan zoveul weggeven…. Nee doe ik ok nooit wanne.. pin da’k ze! Ut lekt wel of ze in rook op zen gegaon”, aldus de carnavals vriend. “Hoe moek nou toch die aankomende carnavalsdaag dur zien te komen zonder die prachtige, gele, goedkope, eigen leden bonnen”. Zou ik dan misschien wel af en toe een seven –upje krijgen van de maotjes? Of een SPA groen.
Andere Nisseroise carnavals coryfeeën reageerde ook verbijsterend: Wim vd Brand; …..everybody nie heppie, Jan Timmers;….da klinkt me nie als muziek in de ore, Hans Wingens; ….. als ik den dader tegen zou kome kregt ie BON je, Aad Lindhout;….da verdient gin bluumke, Jan Butemars;…. geen Te da, Oud prins Bas vd Oever;… we moppen hem dur tegen aan, Mari vd Heijden;… ik schilder um af. Geert Bekkers;…. dooike dooike da is nie zo mooike, prins Patrickske van de hossende wevers;… amai…amai, Piet van Schaijk;…. Hij kregt un BON, Dennis Nelissen;… da kost neuten, Hertwin vd Wijst;…. Da zou menne sergeant nie overkomen zen en prins Geert; ik dacht da we dur samen iets moois van zouden maken.
Signalement
Aldus enkele reacties na het dramatische, hartverscheurende en rampzalige moment.
De bonnenboekjes zijn te herkennen als een papieren dingske met per laag 10x consumptiebonnen. Op elke bon staat de tekst “goed voor één consumptie”. Ook staat de bekende weverskop erop, met daaronder het woord “leden”. Op de achterkant staan de volgende initialen: sh.sp/ l.tje/ s.p.o’cl/ srgt./ th.b.b/ sj.k/ pt.m/ t.t/ t.b/ kèk d./ th.ke/ k.fje
Gelieve degene die iets met dit voorval te maken zou kunnen hebbende graag reageren viadeze site Mooinisseroi.nl. Of mocht den dader spijt hebbe….
Laat iets wete!!! Zodat ok ik un skon carnaval kan gaon vieren.
Met vriendelijke groet,
een bedroefde , in de put, mistroostige, bonnenloze carnavalsvriend.

Dan denk je het verhaal is gedaan. Nee, op 13 februari kwam er bij MooiNisseroi het volgende verontrustende mailtje binnen:

Van: Wij hebben de bonnen van de wevers [mailto:wijhebbendebonnenvandewevers@gmail.com]
Verzonden: vrijdag 13 februari 2009 22:59
Aan: info@mooinisseroi.nl
Onderwerp: bonnen wevers gevonden

graag nog inne kir vermelden op site.
gr nu wel carnavalvierende feestganger

Op zaterdag 14 februari verscheen het volgende verhaal op MooiNisseroi

Gele Wevers bonnenboekjes gevonden!

Jawel beste onbekende, gewaardeerde, betreffende, feestvierende, bonnenloze carnavalsvriend. Ik denk da ik jouw bonnekes buukskes heb gevonden, want de initialen: sh.sp/ l.tje/ s.p.o’cl/ srgt./ th.b.b/ sj.k/ pt.m/ t.t/ t.b/ kèk d./ th.ke/ k.fje staan op de achterkant van deze prachtige bonnen. Alleen staat er ook B.B.C.V en t.b.s bij, dus ik betwijfel of ze wel echt van jouw zijn.(zie anders de foto)
Zo gauw ik ze gevonden had, heb ik al mun maotjes ingeschakeld die afgelopen jaren wat minder carnaval zijn gaan vieren. Deze hebben aangegeven in geval van een zogehete “bonnen”-berg, dit jaar weer allen dagen van vroeg tot laat met carnaval present te zijn.
Mijn dank is groot bonnenloze carnavalsvriend.
Ik kreg ze zelf toch nie op gedronke en wa da betreft lijke we wel wa op mekaar, want ik gif ok nooit niks weg. Nogmaals erg bedankt voor dit gulle gebaar, ge zult ongetwijfeld nog wel een kir un lintje krijge…
Mochte toch oe bonnen terug willen om een leuke carnavalstijd te hebben bonnenloze carnavalsvriend, dan stel ik voor een schamele 11,11 % vindersloon.
Ik ken oe verder nie, mar ik zal zurge da als ge hier mee akkoord gaat de bonnenboekjes minus vindersloon op een nader te bepalen plek verstopt zullen worden voor je.

Zal de benadeelde Wever hiermee acccoord gaan? Volg het laatste nieuws op onze site of op MooiNisseroi!

Grandioze kinderoptocht Weversrijk

Weversrijk, Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Voor het eerst in jaren word er in het Weversrijk een grote kinderoptocht gehouden waarin alle kinderen die in Nistelrode naar school gaan en die het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal bezoeken meelopen.

Vanaf vrijdagmorgen 20 februari om 10.00 uur lopen Prins Geert en zijn adjudant Ad, Jeugdprins Ruud d’n Twidde en Jeugdadjudant Bradley voorop in een grootse, spectaculaire en kleurrijke optocht. Alle kinderen van basisscholen ’t Maxend en de Beekgraaf, kinderopvang de Benjamin en peuterspeelzaal het Hummeltje lopen mee. Het zal dan gaan om zo’n 800-900 kinderen. Het zal een Kleurrijke en bonte tocht gaan worden, want de scholen werken met het thema kleur. Alle kinderen, juffen, meesters, Prinsen, Adjudanten, ex-Prinsen, leden van de Raad van 11, Durskes, Huppels en Dansgarde zijn razend enthousiast en in menig schuur wordt er al hard gewerkt aan een mooie versierde kar, skelter, bolderkar enz… Als u wilt gaan kijken, de optocht start om 10.00 vanaf het Maxend (let op: bij heel slecht weer is er een afwijkend programma en verplaatsen we de optocht naar 12.00uur). Omdat de Jeugdprins en Adjudant dit jaar van ’t Maxend komen loopt de kinderoptocht dit jaar via de route Maxend – Kloosterhof – Parkstraat – Kerkhoflaan – van Binsbergenstraat – Fransiscanessenweg – Wevershof – Kerkhoflaan – Parkstraat – Laar (bij Feest in de Tent). Volgend jaar zal de route dan starten bij de Beekgraaf.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de route die door de kinderen gelopen word versierd is met slingers en ballonnen en dat er veel enthousiaste kijkers aan de kant van de weg staan!!!.

33e Weverszittingen Nistelrode wederom een succes!

Het Weversrijk, oftewel Nistelrode, kan weer terug kijken op succesvolle Weverszittingen. De eerste van de 33e Weverszittingen is traditioneel het minst druk bezocht van de twee, maar over 2 avonden bekeken hebben de Wevers het toch voor elkaar gekregen om wederom ruim 1100 bezoekers te vermaken met zang, dans, sketches en buuts.

De 33e Weverszitting begon als vanouds met de ritmische klanken van pauken, waarna Prins Geert d’n Urste en zijn gevolg via de catwalk het podium betrad onder de klanken van muziekkapel de Durzakkers. Zittingspresident Jan van de Brand opende de zitting met de stem van Leo van Zijl, de initiatiefnemer van de eerste Weverszitting 33 jaar geleden en deed dat met de woorden van toen. Daarna nam hij het woord zelf over om vervolgens Prins Geert d’n Urste aan het woord te laten.

Hij stelde zichzelf voor aan het publiek en bracht daarmee enkele malen het publiek tot lachen. Zeker ook toen hij vertelde dat hij geen reclame mocht maken voor zijn keukens. Door zijn Prinsencape open te slaan deed hij dat toch. Aan de binnenzijde had hij het logo van zijn bedrijf ingeplakt.
Voorzitter Jan Timmers kreeg daarna het woord om de 3 jubilarissen te huldigen. Jasper Exters, Mari van de Heijden, Ruud Steevens en hun durskes zijn allen 11 jaar lid van Carnavalsstichting de Wevers.

Later op de avond werden ook nog een zevental personen in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan de Weverszittingen voor de 33e keer. Nico van de Ven die ieder jaar nog steeds de kwast ter hand neemt om het decor te schilderen. Aad Lindhout die al deze jaren de bloemen verzorgt. Cees van Zijl en Wim Pulles die het geluid regelen en 3 leden van de Durzakkers die al 33 jaar hun muzikale bijdrage leveren, Jan ‘Butenmars’ Verkuijlen en Jan en Peter Timmers. Zij kregen allen een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen speldje van Carnavalsstichting de Wevers.
Na alle ‘plichtplegingen’ kon dan toch het programma beginnen en traditioneel is de opening voor de huppels. Zij mochten hun gardedans laten zien aan het Nisseroise publiek.

Nadat deze jonge enthousiaste groep meiden de beentjes in de lucht hadden gegooid was het de beurt aan het duo Ik en Hij om het publiek in de juist stemming te krijgen met een medley met een hoog meezinggehalte. Het publiek reageerde goed en liet zien dat ze er zin in hadden.

Bij de daaropvolgende act lag er de uitdaging voor Geert Bekkers om in de huid van Dooike de Kiep te kruipen en de lachspieren los te weken. Dooike was als fervent eierbakker lid van een eibak club en moest stage gaan lopen. Waar kon dat beter dan bij de plaatselijke Carnavalsvereniging. Daar wordt tenslotte nog menig eitje genuttigd na een avondje feesten. Dooike beleefde zijn debuut en mede doordat hij vooraan in het programma zat moest het publiek nog warmdraaien. Niet alle grappen werden meteen begrepen, maar zijn belevenissen als leerling eierbakker kwamen vaak herkenbaar over, waardoor Geert de lachers regelmatig op zijn hand kreeg. Wellicht dat hij toch nog wat geld heeft overgehouden aan de weddenschap dat hij voor elke ‘natte boks van het lachen’ 20 euro kon vangen. Al met al een succesvol debuut en zeker voor herhaling vatbaar.

Nadat de huppels hun gardedans hadden gedaan mochten ze nu weer het podium betreden met de dansgarde om samen een showdans op het toneel neer te zetten. Geheel in de stijl van 33 jaar Weverszitting gingen zij ook terug in de tijd met de musical Grease. Zoals we al jaren gewend zijn was ook deze dans weer perfect aangekleed in bijpassende kleding en decor. Ook de dans zelf werd weer een waar spektakelstuk waarop deze meiden en hun begeleiding trots mogen zijn.

De Herman & Herman fanfare slaagde erin om met 2 leden een complete fanfare neer te zetten door steeds te wisselen van instrument en zo met de geluidsband mee te ‘spelen’. De opkomst met de met instrumenten behangen bakfiets met grote trom zag er veelbelovend uit en met hun aankleding van het geheel en het goede ‘spelen’ boeide dit duo het publiek de eerste minuten ook, maar de act bracht uiteindelijk niets meer dan wat het de eerste minuten bracht. Maar Herman van der Wijst en Herman den Dekker wisten toch een vermakelijk stuk entertainment te brengen.

Na dit tweede debuut was het de beurt aan vaste deelnemer de durskes om hun televisie-uitzending te doen. In een groot televisiescherm passeerden allerlei TV-programma’s en series van vroeger de revue. Het was duidelijk dat de durskes veel aandacht aan deze act hadden besteed. De twee ouwe heren van de muppetshow die boven de coulissen uitkwamen waren het daar volledig mee eens, maar zoals we van ze gewend zijn veranderde hun mening snel en werd het van ‘great’ al snel ‘bad’ en ‘boee’. Het publiek wist echter wel beter en tracteerde de durskes op een welgemeend applaus.

De balletstichting deed hun jaarlijkse dans dit keer op het nummer ‘I will Surtvive’. Dit nummer luidde ook de volgende zangact in van Hertwin van der Wijst en Mieke van de Pol, maar na een kort intro van het nummer volgden er diverse seventies nummers uit de beginjaren van 33 jaar Weverszittingen. De live gezongen medley werd afgesloten met ‘celebration’ van Kool & the Gang. 33 jaar Weverszittingen werden met deze medley, en zeker dit nummer, inderdaad gevierd door het publiek.

Ook de Durzakkers gingen terug in de tijd. Jan ‘Butenmars’ Verkuijlen keek in zijn glazen bol mijmerend terug naar alle acts die de Durzakkers in 33 jaar op het podium brachtten. Vele acts kwamen nog eens voorbij en natuurlijk allemaal muzikaal van hoog niveau. De acts gaven maar weer eens aan dat de Durzakkers meer talent in huis hebben als alleen muzikaal talent. Enige verschil tussen de acts van toen en zoals ze nu uitgevoerd werden, was dat niet Jan Timmers in de huid kroop van Andre Hazes, maar zijn zoon Martijn. Zijn zang was niet uitmuntend, maar zijn performance maakte alles goed.

Met groot onthaal werd Pieter Meulendijks vervolgens welkom geheten door het publiek als trainer van het 18e van Pinses Irene. Deze bekende tonproater heeft zijn strepen al verdiend en ook dit keer liet hij het publiek schaterlachen met zijn verhaal over de stijfste club van de competitie. “Ons elftal kan alleen nog degraderen naar de dames competitie. Sportiviteit staat voorop, maar als het moet schoppen we alles… “ Het complete elftal met Nisseroise spelers van het 18e werden geanalyseerd.
Na alle lachsalvo’s kon het publiek de lachspieren even laten bijkomen en genieten van de gardedans van de dansgarde. Deze dames lieten in korte tijd zien dat ze veel danspasjes en armbewegingen elkaar in een razend snel tempo kunnen laten opvolgen. Complimenten!

Het derde debuut van deze avond was er voor de groep Jong Belegen. De helft van deze uit 4 dames bestaande groep heeft hun sporen al verdiend op de Weverszittingen als ‘Een pot nat’. Anke Fransen en Marij Wingens zijn aangevuld met Mirjam Muytjens en Erna van Tilburg en samen hebben zij de oortjes goed open gehouden, waardoor ze menige inwoner van Nisseroi op de korrel konden nemen. Vele blunders werden voor het voetlicht gebracht wat vermakelijk was voor de aanwezigen.

De winkel van Van Tilburg roemden zij om zijn vele mogelijkheden. Je kan er koffie drinken, hyven, eten, gamen en de hele dag je kinderen kwijt. Aangenomen werd dat je er ook gewoon kon winkelen..

Ook hadden ze gehoord dat Pierre Smits de oplossing wist om thuis te voorkomen dat hij op z’n donder kreeg voor het weer te laat uit de kantine komen. Heel zachtjes binnenkomen en met een zwoele stem in de deuropening fluisteren: “Schatje… Staat de frietpan al aan?” Zuivere a capella liedjes werden afgewisseld met sketches en heel goed meezingbare nummers. Het was genieten en iedereen was er van overtuigd dat dit nieuwe talent volgend jaar weer op de planken moet staan.
De afsluiter van de avond was voor Laurens Timmers. Als slager van de Ven kwam hij met luidruchtige muziek over de catwalk op. Hij haalde het thema van de Weverszittingen aan en stond er versteld van dat ze op de 33e Weverszitting als thema 33 jaar zitting hadden gekozen. 33 jaar geleden was dit natuurtalent 4 jaar oud en dit was de rode draad in zijn buut. Hij vroeg zich af hoeveel mensen zijn geworden wat ze toen wilden worden. Zelf wilde hij een superheld worden wat hem voor de helft gelukt was: Overdag een onzichtbare sukkel. Ook vond hij dat de ouders van toen veel slechter voor hun kinderen zorgden dan nu. “Vroeger gingen we met het hele gezin in de auto naar een familiefeestje. We werden allemaal achter in de auto gegooid, zonder gordel, zonder zitje, zonder airbags in een niet APK gekeurde auto die van binnen blauw stond van de rook, uitgeblazen door je ouders. Op zo’n familiefeestje stonden de sigaretten gewoon op tafel in een glas en die werden gewoon binnen opgerookt. De flessen gingen van onder de tafel op de tafel en de mensen belandden onder de tafel. Zoveel werd er gezopen. Een Bob kenden ze nog niet, maar met een bak koffie en een broodje kaas kon men gewoon weer naar huis rijden. Laurens vertelde over zijn herinneringen aan zijn jeugd, waarbij hij menig herkenbare situatie uitbeeldde en daardoor het publiek uit zijn dak liet gaan. Hij sloot af met een gevoelig gebracht nummer ‘Achter op de fiets’ dat vertelt over zijn wens om net als vroeger gewoon onbezorgd bij vader op de fiets te zitten. Een muisstil publiek trakteerde Laurens na het lied op een staande ovatie.

Nadat alle artiesten weer op het podium verschenen via de catwalk werd de finale ingezet met het Nisseroise volkslied en kan Nistelrode weer terugkijken op een geslaagde Weverszitting. Ook deze 33e Weverszitting geeft maar weer eens aan dat Carnavalsstichting de Wevers al jaren de juiste formule heeft voor het verzorgen van een vermakelijke avond voor jong en oud. De Weverszittingen kunnen op deze manier nog jaren door.

Jeugdzitting

De Overbeek, 1 februari 2009. Op 1 februari j.l. vond in een goed gevulde sporthal de Overbeek de Jeugdzitting plaats van Carnavalsstichting de Wevers. Diverse jeugdige Nisseroise artiesten brachten een act op het enorme podium.

Behalve diverse dansen kwam ook het jeugdorkest en slagwerkgroep van de fanfare aan bod. Maar dat was niet het enige live gebrachte stuk muziek. Ook de broertjes Verkuylen zongen mee met Jan Smit en zoon Jeffry van regerend Prins Geert d’n Urste bespeelde de gitaar en daarbij zorgde dochter Jill voor de zang. Gevoelig gebracht en Prins Geert en z’n durske Marion keken met trots toe naar dit geweldige optreden. Ook de diverse playback acts en uitgevoerde dansjes werden vlot aan elkaar gepraat door jeugdzittingspresidenten Wouter en Rutger.

Al deze optredens door de jeugd van eigen bodem werd voorafgegaan door de onthulling van de nieuwe Jeugdprins en Jeugdadjudant. De scouting zorgde voor de onthullingact door het nieuwe paar in een zelf in elkaar gefabriceerde draagbaar van houten stammen en touw naar binnen te dragen. Voordat het nieuwe jeugdpaar daaruit werd onthuld werd er eerst nog gevraagd of er kinderen in de zaal waren die deze middag de Jeugdprins en –adjudant wilden gaan ondersteunen als een heus jeugdraadslid. Vele spontane aanmeldingen volgden, maar aangezien er nu maar 2 capes en steken beschikbaar waren werden er één meisje en één jongen uitgekozen. Carnavalsstichting de Wevers is achter de schermen bezig om een heuse Jeugdraad te gaan vormen. Kinderen die daar graag deel van uit willen gaan maken kunnen zich natuurlijk melden bij het bestuur van de stichting. Via de scholen zal hier verder ook nog aandacht aan geschonken gaan worden.

Nadat de twee tijdelijke Jeugdraadsleden de kleding aan hadden gekregen kwamen Ruud van Dijk en Bradley Verkuylen tevoorschijn als Jeugdprins Ruud d’n Twidde en Jeugdadjudant Bradley. Dit tot genoegen van vele Wevers en Weverinnekes, te horen aan het gejuich en applaus.

Ruud en Bradley zitten op de Maxend school in groep 8 bij juffrouw Monique en vinden het super leuk om Prins en Adjudant te zijn! Ruud van Dijk is 13 jaar en woont aan de Langstraat bij zijn ouders Eric en Elly van Dijk. Hij heeft nog een broer Dirk van 22 jaar en 2 zussen, Anke van 20 en Karin van 17. Zijn hobby’s zijn scouting en voetbal.

Bradley Verkuylen is 11 jaar en woont aan ’t Maxend. Hij is de oudste zoon van Jos en Miranda Verkuylen. Zij zijn thuis met 4 kinderen. Bradley heeft 2 broertjes, Joshua van 7 en Dominic van 5, en zijn zusje Caitlin is 8. Zijn hobby’s zijn scouting en zwemmen.

Beiden vinden Carnaval vieren altijd heel gezellig en voor Bradley is het wel heel speciaal. Zijn ouders zijn lid van de Hossende Wevers en nu is hij Jeugdadjudant bij Carnavalsstichting de Wevers. Samen hopen zij er dit jaar met alle kinderen van het Maxend en de Beekgraaf iets leuks van te maken. Hun slogan luidt dan ook “Met veel plezier en lol, houden wij het deze Carnaval wel vol!”

Opbouw Weverszitting

De Overbeek, 29, 30 en 31 januari 2009. Na bijna een jaar wachten is het weer zover. De Weverszittingen staan voor de deur.

Maar voordat de Wevers de deuren opendoen voor het Nisserois publiek wordt er in de Overbeek ijzer met handen gebroken (soms letterlijk). De sporthal wordt getransformeerd tot feestarena. Kijk op de foto-pagina’s en te zien hoe het werk vordert.

Politiebericht

Heikrikkelland, 24 januari 2009. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende.

In Maria-Heide is afgelopen weekend de Nisseroise NAR weer gesignaleerd. Zie de foto van de bewakingscamera aldaar. Mocht iemand de identiteit van deze verschijning kunnen achterhalen, dit dan graag melden bij de lokale politie of via deze link: stichting@de-wevers.com

Heel herkenbaar door Nistelrode

Prins Geert d’n Urste wel heel herkenbaar door Nistelrode.

Het was even schrikken voor onze kersverse Prins Geert d’n urste vanmorgen. Het bleek namelijk dat in de nacht van dinsdag op woensdag onbekenden de wagen van de Prins bestickerd hadden. Met gevaar voor eigen leven zijn ze over de omheining van GéDé keukens geklommen en hebben met stickers PRINSENWAGEN op het busje geplakt. Of dit daadwerkelijk de prinsenwagen wordt tijdens de Nisseroise optocht is nog maar de vraag.

Het commentaar van de criminelen welke onbekend willen blijven: “Het is wel skôn moar wel gevoarlijk, vôr ge ut wit blèdde me oe klokkenspel oan de omheining hangen en dan hedde thuis wa uit te legge!”

Op handen gedragen!!

De Hoefslag, 9 november 2008. Prinsenpaar Geert en Marion en Adjudant Ad werden op hun eigen prinsenreceptie op handen gedragen. MTC Nisseroi zorgde voor een warme douche en de kleinkinderen lieten zich niet van het podium verdrijven door de belangrijke gasten uit andere dorpen. Op handen gedragen door familie, vrienden, clubs, verenigingen en alle belangstellenden die deze receptie opzochten voor Prins Geert en zijn durske Marion. Ook Adjudant Ad heeft deze middag genietend over zich heen laten komen.

Nadat de carnavalsstichting De Wevers de nieuwe aanwinst van harte welkom geheten had, werden zij opgevolgd door menig carnavalsvereniging. Iedere carnavalsvereniging kwam met een leuke act, eigen lied of zette de Prins zelf aan het werk.
Van darten, oefenen voor de kindervakantieweek, stelten lopen tot het zingen toe, alles moet een goede prins kunnen. Prins Geert in voor een geintje liet zich dan ook niet gek maken, ook toen zijn dierbare motorclub langs kwam voor een felicitatie ging hij mee in de gekheid van een reclame campagne.

MTC Nisseroi
Mtc Nisseroi kwam met veel, heel veel geweld binnen. Een aankondiging was niet nodig, de herrie van de brullende motoren in de gang was genoeg. Om ruimte te maken met hetzelfde geluid zonder dat de motoren naar binnen moesten kwamen alle leden van de Motorclub achter twee leden met een kettingzaag aan. Deze opkomst deed de gewaardeerde leden op het podium het ergste vermoeden, waarbij gelijkertijd de vriendschap en verbondenheid met de club gevierd mocht worden.
Na een uitzonderlijke verkleedpartij voor de reclamecampagne gingen ze op de foto met Durske Marion als Pits poes.

Nadat de familie eenmaal het podium betreden hadden, wisten de kleinkinderen de weg. Alle aandacht en tijd die zij op deze drukke dag voor hun gezin op het podium vrijmaakten, leerden ons dat het prinsenpaar de familiebanden hoog heeft staan. Zo ook Adjudant Ad werd vergezeld door de zussen en broers en ook zijn moeder was er natuurlijk bij.

Vele groepen kwamen langs deze middag, Geert, Marion en Ad van de Hoge zijn aangenaam gezelschap voor de Nisseroise burgers en hierdoor weet menig groep, vereniging, bouwcommissie of andere organisatie hen te vinden.
Weinig blijft verborgen van dit prinsenpaar, de enige die met een nog niet genoemd feit kwam was Peter van Tilburg, hij kwam samen met secretaris Jack Martens, als voorzitter van de Ondernemersvereniging van Nistelrode. Zij kwamen namens het bestuur. “Geert Duffhues is intussen alweer 10 jaar een zeer gewaardeerd bestuurslid van de vereniging. Dit weten veel mensen niet, daarom mag dit wel even gezegd worden.”, vond Peter van Tilburg.

Feesterij De Hoefslag had het zoals we gewend zijn, goed voor elkaar! Tel daarbij op de carnavalsstichting en een hoop gezellige mensen, dan is de som, nog tot vroeg in de avond een gezellige feest. Met een motor in de hal en een strijkplank in de zaal, die aan de reacties te horen goed meekan in het Beste idee van Nederland is het carnavalsseizoen geopend. Het beloofd een bijzondere carnaval 2009 te brengen. Vele mensen wensten Prins Geert I en zijn durske Marion en persoonlijk adjudant Ad een bijzondere tijd toe.

auteur: Rian van Schijndel, Mooinisseroi.nl

Met de benen buiten.

Feesterij De Hoefslag, 1 november 2008. De uitdrukking “met de benen buiten” is uitgevonden in het altijd gezellige Weversrijk. Dat bleek wel op zaterdagavond 1 november, de avond dat de Wevers hun nieuwe Prins konden aanschouwen: Prins Geert d’n urste. Maar voordat het zover was moesten er eerst een aantal zaken de revue passeren.

De avond werd traditioneel geopend door CS De Wevers die, hun komende en gaande mannen in het zonnetje zetten. Dit jaar hebben Sanne van Hout van de dansgarde, Twan en Angelie Hoes van de Ex-Prinsen en Frank en Jeanne van de Wielen van de Raad van 11 besloten te stoppen als lid van de Stichting. Na vele jaren hun hart en ziel in het Nisseroise carnaval te hebben gestoken kwam daar die avond in de Hoefslag een eind aan. Frank heeft aangegeven toch achter de schermen zijn bedrage te willen blijven doen wat het carnaval alleen ten goede zal komen. CS De Wevers dankt hun voor alle jaren. Maar waar mensen vertrekken komen er ook weer. Patrick Kentin en zijn durske Gerrie van Tuijl hebben besloten tot de Stichting toe te treden. Dat ze uit het goede carnavalshout zijn gesneden blijkt wel dat Patrick in 2001 Prins is geweest in Geffen.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op de nieuwe dans van de Huppeltjes en Dansgarde. Ze zijn, net als de Dansgarde, geheel in het nieuw gestoken. De Huppels hebben hun nieuwe outfit gekregen van Edwin Verkuylen van Tekenburo Verkuylen. Edwin en Esther kregen van de dames, als dank, het ingelijste pakje welke Demi, hun dochter, droeg tijdens de Huppelsdans van het vorige jaar. De haarnetjes zijn gesponsord door Tonnie van Es. Ook is de dansgarde in het nieuw gestoken.

Er werd afscheid genomen van de jeugdprins en –adjudant van afgelopen jaar Yarik en Jorn Schets die zo voortreffelijk de kar hebben getrokken bij het jeugdcarnaval. Yarik en Jorn zijn een eeneiige tweeling en lijken dus ook als twee druppels water op elkaar. Een manier om ze te herkennen was dat Yarik een rode bril had en Jorn een blauwe. Ze hebben de brillen echter afgedaan waardoor voorzitter Jan helemaal in de war was. Nadat ze hun steken hadden afgedaan en de scepter was ingeleverd mochten ze plaats nemen in de Weversspoel en werden ze met een ritje door de zaal afgevoerd.

Ook voor Michel, de persoonlijk adjudant van Prins Bas was er geen weg terug. De Raad van Elluf dankte Michel voor het afgelopen jaar en lieten hem als dank een narrenpak aantrekken. Dat hij een narrenpak aanmoest kwam door zijn gevoel voor humor en een hond die blijkbaar Feyenoord heet, maar daar weten ze bij de Raad wel meer over. Michel en Daniëlle zijn zeker een aanwinst voor de Stichting en ze draaien dan ook al mee in de diverse commissies. Ook Prins Bas moest er aan geloven. Nadat hij zijn dankwoordje had gesproken werden zijn cape en prinsenketting afgedaan. Nadat hij bij de voorzitter zijn scepter had ingeleverd werd hij toegelaten tot het illustere gezelschap der Ex-Prinsen. De Ex-Prinsen kwam op met het lied dat Ex-Prins Bas zelf had geschreven en waarmee ze tijdens het Nisserois Liedjesfestival hadden gewonnen. Dat dat lied nog vers in het geheugen lag bleek wel uit het feit dat Bas de microfoon pakte en mee begon te zingen. De Ex-Prinsen waren verkleed als voetbal-elftal, wat Bas en Tzeitel zeker goed kennen. De Ex-prinsen waren op zoek naar de laatste ster-spelers die hun elftal moesten versterken. Bas Gullit kreeg ook een voetbaltuneu aan, een afro-kapsel op en werd helemaal zwart geschminkt. Maar het elftal bestond nog maar uit tien man, dus werd Tzeitel van Basten ook aan het publiek voorgesteld. Na een “Hosse, hosse” werden ook Bas en Tzeitel in een lange polonaise afgevoerd.

Maar een Weversrijk zonder Prins is geen echt Weversrijk, dus gingen de Opstijgers aan de slag om een nieuwe Prins te gaan zoeken. Zij deden een voorstelling van de Miniplayback show. Als jury werden voorgesteld Jacques d’Ancona, Bulletje en pastoor Groothuijsen. Alle drie onherkenbaar verkleed. Ook alle artiesten, waaronder de Ex-Prinsen, TnT, en de Kleine Zeemeermin hadden maskers op zodat het voor het publiek nog steeds niet duidelijk was wie nou de nieuwe prins was. Maar de juryleden lieten weten dat onder de artiesten geen toekomstige prins aanwezig zou zijn dus moest die wel bij de jury zitten. Meneer pastoor en Jacques bleken het ook niet te zijn dus bleef Bulletje samen met Adjudant Paulo en voorzitter Jan Timmers over op het podium. Maar ook Bulletje liet weten dat hij niet de nieuwe Prins was en dat die in de zaal gezocht moest worden. De lampen werden gedoofd en een zoeklicht ging de zaal rond om te stoppen bij Geert en Marion Duffhues. Hij bleek nota bene de hele tijd in de zaal te hebben gestaan. Toen ze naar voren werden geroepen bleek onder het masker van Bulletje die nieuwe persoonlijk Adjudant te zitten: Ad van de Hoogen.

Geert en Ad kregen de gelegenheid zich om te kleden waarna de officiële gedeelte kon beginnen. Als eerst kreeg Ad de steek op en werd hem de adjudantenketting omgehangen. Daarna kreeg Geert de prinsencape en prinsenketting omgehangen. Ook werd bij hem de steek op gezet. Gebruikelijk was dat daarna de Prins de scepter zou worden overhandigd, maar nieuw dit jaar is dat eerst het Protocol moet worden ondertekend. Het Protocol is het regelement waaraan ieder lid van CS De Wevers dient te houden. Na een krabbel van de Adjudant en de Prins kreeg Geert de scepter en mag hij zich 1 jaar lang Prins der Wevers noemen.

Het is bijna traditie dat als eerste de Heikrikkels de nieuwe Prins mogen feliciteren. Maar ook waren dit jaar als gast aanwezig De Hossende Wevers. Na hun mooie woorden mochten alle aanwezigen Prins Geert en Adjudant Ad feliciteren. Dat het een goede keus was van de Geheimraad, die naast de adjudant en de voorzitter bestond uit Ex-Prins Bas en Raad van Elluf lid Twan Pittens, bleek wel dat ze het feestje tot in de kleine uurtjes lieten doorgaan, eerst bij de Hoefslag, later in de kantine van GeDe keukens op het industrieterrein.

De Huppels en Dansgarde in het nieuw

De Huppels en de Dansgarde waren aan een nieuw tenue toe. Dat bleek wel uit het feit dat de leidsters na een optrede de pakjes altijd weer moesten herstellen. Er werd een sponsor gezocht en die werd gevonden bij de Ex-Prinsen. Edwin Verkuylen, ondernemer en eigenaar van Tekenburo Verkuylen in Nistelrode heeft een dochter, Demi, die ook bij de Huppels meedanst en hij zorgde ervoor dat de meiden nu weer gezien mogen worden. Ook de Dansgarde was toe aan nieuwe kleding en de Stichting besloot hun te voorzien. Tijdens het 11-11 bal waren het Nisserois volk en alle gasten getuigen van de première van de nieuwe dansen van de Huppels en Dansgarde en hun nieuwe outfit. Zo kunnen ze weer jaren vooruit en zullen het Nisseroise Openbaar Carnaval weer met verve vertegenwoordigen.

 

De Wevers gaan er weer tegenaan!

Weversrijk, november 2008. De zomer zit erop en de Wevers tellen af. Aanstaande zaterdag, 1 november, zal in Feesterij De Hoefslag de nieuwe Prins der Wevers worden onthuld. De 42e Prins staat te popelen om Prins Bas d’n urste op te volgen.

Terwijl iedereen nog met de vakantie bezig was, ging de net vers gekozen Geheimraad in het Weversrijk op zoek naar een nieuwe Prins. Tijdens de jaarvergadering is deze gekozen door de leden van Carnavalsstiching De Wevers. De Geheimraad bestaat uit de voorzitter Jan Timmers, de Adjudant van de Stichting Paulo Fernandes, de reserve adjudant, Geert Bekkers en twee geheime leden. Dat zij een Prins hebben gevonden bleek wel uit het feit dat ze tijdens het privé-feest in september met vier aanwijzingen op de proppen kwamen:

•Twee of vier
•Alle goeie dingen in 3e
•Ze vieren het samen
•Pijlsnel.

Diverse namen gingen in het rond en alle aanwijzingen bleken wel op die of die persoon te slaan, maar of de juiste naam daarbij zat blijft gissen. In oktober organiseerde CS De Wevers het altijd gezellige Liedjesfestival in Feesterij ’t Maxend. Dit jaar gingen de Ex-prinsen er met de eer vandoor. Zij wonnen de prijs voor het beste liedje: Hosse, hosse, welke is geschreven door de bijna Ex-prins Bas d’n urste. Tussen de spetterende optredens door gaven Jan Timmers en Paulo Fernandes namens de Geheimraad nog enkele hints prijs:

•Een goede bodem is wel belangrijk
•Alle vrouwen zijn blij als hij weg is
•Adjudant zorgt voor ’t voorbereidende werk.

Daarmee moet het duidelijk zijn wie de nieuwe Baron van ’t Kentje tot Geenend zal worden. Tijdens het Elluf-Elluf bal aanstaande zaterdag, 1 November, zal het een en ander duidelijk moeten worden. Dan verzorgen de Wevers in Feesterij De Hoefslag het openingsbal, aanvang 19.30 uur, waarbij er afscheid zal worden genomen van Prins Bas d‘n urste en zijn adjudant Michel, welke afgelopen jaar zo voortreffelijk de kar hebben getrokken. Daarna zal een nu nog onbekende groep de nieuwe Prins met zijn adjudant onthullen. Na de onthulling en de diverse plichtplegingen zal het feest losbarsten en zullen de Wevers tot in de kleine uurtjes doorgaan, dit is namelijk de officiële opening van het carnavalsseizoen en dat zal ’t Weversrijk dan ook weten.

Een week later, namelijk op Zondag 9 November zal het feestje nog een dunnetjes worden overgedaan. Dan is er vanaf 1 uur ’s middag de gelegenheid de nieuwe Prins der Wevers en zijn adjudant te feliciteren net als de bezoekende carnavalsclubs, vrienden en bekenden. Ook dit zal plaatsvinden in Feesterij De Hoefslag. Tijdens alle activiteiten zullen er foto’s worden gemaakt welke terug zijn te vinden op de Weverssite: www.de-wevers.com.

De Wevers op Hyves

Nistelrode, 13 oktober 2008. De Wevers gaan met hun tijd mee. Ze zijn vanaf heden ook te vinden op Hyves.

Op de site van De Wevers kunnen geen berichtjes in een gastenboek worden achtergelaten, en dat heeft een reden. Vaak worden op gastenboeken spam gezet, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. We willen de Weverssite zo schoon mogelijk houden. Om toch te kunnen reageren hebben we daarom besloten om een hyve-pagina te openen. Daarop kan iedereen zijn of haar berichtjes, krabbels, foto’s enz. enz. neer zetten. Er is een maar, het moet met het Nisserois carnaval te maken hebben. Alles wat op hyves wordt gezet mag niet kwetsend, discriminerend of aanstootgevend zijn, dit zal worden verwijderd. De site: dewevers.hyves.nl . Je kunt ook op het logo links onder het menu klikken.

Liedjesfestival gewonnen door de Ex-Prinsen

’t Maxend, 11 oktober 2008. Het Nederlands voetbal elftal moet voetballen tegen IJsland, maar dat weerhoud een ander elftal (bijna dan) er niet van om een show weg te geven in ’t Maxend.

Het was een gezellige boel daar in ’t Maxend. Het jaarlijks terugkerende Liedjesfestival stond bol van goede acts en het was dus van te voren niet te voorspellen wie er met de eerste prijs vandoor zou gaan. Oude bekenden zoals De Hossende Wevers, TnT, Ex-Prinsen, De Opstijgers en de Durzakkers waren weer van de partij. Maar ook nieuwe groepen zetten hun beste beentje voor. De Raad van 11 deden weer mee (de laatste keer was tijdens het eerste liedjesfestival) en ook voor de groep Jong Belegen was het hun eerste optrede.

Het was voor de publieksjury (de jury die door de artiesten zelf is vertegenwoordigt) en de vakjury een zware kluif. De liedjes waren weer van hoge kwaliteit, wat maar weer eens bleek uit de jurering. Het verschil tussen de eerste en laatste plaats was maar een dikke 5,5 punt. Het deelnemersveld was weliswaar niet groot, maar de avond was er niet minder om. Na de voorronde gingen de beste 3 door naar de finale. Op dat moment stonden Jong Belegen aan kop gevolgd door de Ex-Prinsen en TnT. Tnt mocht het spits afbijten, gevolgd door Jong Belegen. Uiteindelijk mochten de Ex-Prinsen het liedjesfestival afsluiten met, wat later bleek, het winnende liedje. Niet alleen op het podium maakten 8 Ex-Prinsen er een feestje van, na het 2e refreintje doken ze de zaal in op daar de hele tent op zijn kop te zetten.

De tekst van het liedje Hosse, hosse, hosse is geschreven door de toekomstige Ex-Prins Bas d’n urste, de choreografie was van de hand van Dennis Nelissen. Een ding staat vast, een aantal liedjes die voor het liedjesfestival het levenslicht zagen zullen aankomende carnaval zeker gaan opvrolijken.

Nieuwe hints prijsgegeven.

’t Maxend, 11 oktober 2008. Er werd niet alleen gezongen die zaterdagavond in oktober. De voorzitter van CS De Wevers gaf enkele hints prijs over de nieuwe Prins.

Tijdens de pauze van het liedjesfestival bestegen de voorzitter, Jan Timmers, en de adjudant van de Stichting, Paulo Fernandes, het podium om Nistelrode een paar hints prijs te geven over de nieuwe Prins. Deze hints zijn:

•Een goede bodem is wel belangrijk
•Alle vrouwen zijn blij als hij weg is
•Adjudant zorgt voor ’t voorbereidende werk

Hints tijdens het privefeest.

Weversrijk, 13 september 2008. Het was een kort carnavalsseizoen 2007-2008, en de heerschappij van Prins Bas d’n Urste zit er bijna op. Bijna dan. Direct na de bouwvakvakantie zijn de eerste commissies alweer opgestart, het moment waarop bijna nog niemand aan carnaval denkt, maar de Wevers zijn dan al druk in de weer. Tijdens het elf-elf bal zal de nieuwe Prins der Wevers in Feesterij De Hoefslag worden onthuld. Maar zover is het nog niet. In de aanloop naar de onthulling vind in september altijd het prive-feest plaats. Dit feest is voor de Wevers en de vrijwilligers die de Wevers in de loop van het jaar hebben bijgestaan, de opening van het nieuwe seizoen. Het is ook het moment waarop de Geheimraad de eerste hints prijsgeeft over de nieuwe prins. Ook wordt er nog, voor de onthulling, op 11 oktober in zaal ’t Maxend het Liedjesfestival weer georganiseerd waar Nisserois talent zich van zijn of haar beste kant zal laten zien.

Tijdens het altijd gezellige prive-feest onthulde de voorzitter en Ex-prins Jan d’n Derde enkele hints over de nieuwe 42e Prins.

De hints welke Jan d’n Derde prijs gaf waren:

•Twee of vier
•Alle goeie dingen in 3e
•Ze vieren het samen
•Pijlsnel

Al een idee? Houd de komende tijd de Weverssite en de media in de gaten, voor 1 november zullen er zeker nog enkele hints prijsgegeven worden.

Een nieuw seizoen staat voor de deur

Weversrijk, najaar 2008. Het nieuwe carnavalsseizoen staat al weer voor de deur. De zwembroeken kunnen weer voor een jaar in de kast. Als de vakantieperiode weer achter de deur is, begint het bij de Wevers weer te kriebelen. De diverse commissie ontwaken weer uit hun winterslaap (of is het zomerslaap). Ook de site van de Wevers heeft een opknapbeurt gekregen. Net als vorig jaar proberen we u zoveel mogelijk te informeren en te laten zien wat er allemaal in het Weversrijk gebeurt.

In het nieuwe seizoen staat weer van alles op stapel. Niet alleen zal er weer een groots carnaval worden gevierd in de Weverstent, ook zijn er dit jaar een paar speciale gebeurtenissen. De Weverszitting bestaat 33 jaar, een jubileum. En dan mag zeker niet worden vergeten dat na de jaarvergadering een nieuwe Geheimraad is gekozen, die naarstig opzoek is geweest naar een nieuwe Prins der Wevers. De eerste hints zijn weer prijsgegeven en deze zijn hier op de site weer na te lezen.

Ook hebben we gezelschap gekregen van een nieuw lid bij de Wevers. Ut Weverke was zijn werktitel en hij staat linksboven op onze vernieuwde site. Tijdens de aanloop naar het carnaval en in de nieuwe carnavalskrant zal hij nog zeker een keer langskomen. Tijdens de voorbereidingen bleek ut menneke een andere naam te hebben gekregen. Vele spraken hem aan als Polleke, vandaar dat hij vanaf heden die naam zal mogen dragen.