2010

HooghedenStichtingBruidspaarBijzonderhedenFoto’sNieuws


Hoogheden

2010

De 43e Prins

Naam: Prins Eric d’n Twidde
Echte naam: Eric van Dijk
Durske: Elly
Vorst: Paulo Fernandes
Adjudant: Mario van Dijk

Laat de koeien maar loeien, wij vieren Carnaval voor een goeie

2010_jeugdprins

JeugdCarnaval

Jeugdprins Marco
(Marco Wijgergangs)
Jeugd-adjudant Teun
(Teun Smits)

Met Marco en Teun voorop, zetten we Nisseroi op z’n kop


Stichting

Het bestuur: Hertwin vd Wijst (voorzitter), Edwin Verkuylen (secretariaat), Fred van Dongen (penningmeester), Aad Lindhout, Jan Timmers, Hans Wingens, David Verkuylen en Marleen Bekkers
Road van Elluf: Roy Steevens, Adjudant Paulo Fernandes, Geert Bekkers, Ad vd Hogen, Twan Pittens, adjudant Mario van Dijk
Ruud Steevens, David Verkuylen, Theo Verwijst, Patrick Kentin, Fred van Dongen, Michel vd Beeten
Ex-prinsen: Dennis Nelissen (2000), Jan Timmers (2002), Hertwin van der Wijst (2005), Frank Leenders (2006), Edwin Verkuylen (2007), Bas vd Oever (2008) en Geert Duffhues (2009)
Huppels: Priscilla Steevens (trainster), Bo Nelissen, Lieve van Schaijk, Sanne van Roosmalen, Demi Verkuylen, Iris vd Wielen, Mandy Paardekooper, Danielle Ikanubun (leidster), Vera vd Wielen (trainster), Dide vd Wijst, Nienke Pittens, Meike Raaymakers, Indy Herckenrath, Hennie Pennings (leidster)
Dansgarde: Edlijne Wouden, Elisa Fernandes, Lisanne Leenders, Whitney Paardekooper, Suzanne Bekkers (trainster), Pauline Steevens (leidster), Priscilla Steevens, Laura vd Ven, Lindy Exters, Sabine Hoes, Simone vd Wijst (leidster), Lisette Hoes, Simone Wingens (trainster), Theo Verwijst (leider)


Bruidspaar

2010_bruidspaar

Het Faudte Bruidspaar

Flower Power Bruiloft
Bruidegom: Pulli (Mark van Nuland)
Bruid: Tilli (Kristel van Dijk)


Bijzonderheden

Na vele jaren boerenbruiloft, ziet de Faudte Bruiloft het levenslicht, met ieder jaar een ander thema.
Rene van de Ven is de Wever van het jaar.
Prins Eric had nog een 2e slogan: Veel plezier, ik ben rentenier.


2010_kaft


Fotos

Nagenieten van het Carnaval van 2010? Klik hier op de foto’s.


Nieuws van 2010

Doe mee en maak kans op een “Giant” fiets
bij WanFM!

2e Bernhezer Nederlandstalige Top 100 komt eraan!
Na een succesvolle start in 2009, gaat WanFM opnieuw de Bernhezer Nederlandstalige Top 100 uitzenden. De lokale radiozender van Bernheze zet op 24 april 2010 de honderd populairste Nederlandstalige liedjes in Bernheze op een rij. Deze Top 100 stellen we samen met de hulp van onze luisteraars: de inwoners van Bernheze. Iedereen in Bernheze kan zijn stem laten horen door een persoonlijke Nederlandstalige Top 5 door te geven. Uit alle inzendingen wordt vervolgens de Bernhezer Nederlandstalige Top 100 samengesteld, die op 24 april op WanFM is te horen.

Samenwerking met Verenigingen in Bernheze
Meedoen aan de Top 100 kan door het invullen van een inschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op de website www.wansite.nl en moet uiterlijk 16 april bij ons binnen zijn. Daarnaast zijn er in samenwerking met enkele verenigingen uit Bernheze afspraken gemaakt dat inschrijfformulieren huis aan huis bezorgd worden en ook weer opgehaald. Per inzending voor de Top 100 vragen we een eenmalige donatie van € 5,-. Van dit bedrag wordt door WanFM 50% teruggestort in de kas van de deelnemende verenigingen. Iedereen uit uw gezin, familie, vrienden of kennissen kan meedoen. Bedenk daarbij: hoe meer inzendingen, hoe hoger de inkomsten voor het verenigingsleven.

Een fantastisch prijzenpakket
Iedere deelnemer aan de Bernhezer Top 100 maakt kans op prachtige prijzen. De 1ste prijs is een prachtige Giant fiets, beschikbaar gesteld door John de Mol van Bikers in Heeswijk. De winnaar van de 2de prijs kan met 15 personen genieten van een sfeervolle High Tea in Trouwzaal Het Raadhuis Dinther mede mogelijk gemaakt door Hanita Rijkers en Saskia van Boxmeer. Jan Gabriëls uit Loosbroek van Gabriëls Fotografie stelt een fotoshoot inclusief visagie ter beschikking. Ook Cultureel Centrum De Pas en Life and Garden uit Heesch maken deel uit van het groeiende prijzenpakket. Deelnemen aan de Bernhezer Nederlandstalige Top 100 betekent dus niet alleen financiële steun aan een vereniging in Bernheze, maar ook kans op machtig mooie prijzen!

Laat uw stem horen
Tijdens een ware marathonuitzending presenteren zaterdag 24 april Michel van Zuijlen en John van der Donk de honderd populairste Nederlandstalige platen van Bernheze. Van 9.00 uur ’s-ochtends tot 18.00 uur ’s-avonds is het dan feest op WanFM! De Stem van Bernheze is in de ether op 105.6fm en via de kabel op de frequentie 87.5 fm te vinden. Laat uw stem horen en stem 24 april af op WanFM: op de Bernhezer Nederlandstalige Top 100.

De Optocht

Weversrijk 14 februari 2010. Dit jaar hadden we, op Valentijnsdag een keer een witte optocht.

JEUGD INDIVIDUELEN TOT 14 JAAR
1 De Lange Jannen Wij steken vud d’n 1ste ker onze nek uit 150,5
2 (BE) Hangjeugd Achter ut behang geplekt 146
3 De Big Smiles Melk is gezond, maar hiervan kredde unne dikke kont 144
4 Thijs vd Broek/Joran vn Rak Wij strijden om de 1e plaats 143
5 Evi sylvie danielle De Muzieksmurf 141
6 De kleine Durdouwers Boeren Burgers Buitenlui 137,5
JEUGDWAGENS
1 De Loltrappers Cupido 166,5
2 CV Ut kan d’r mee dur Caspers Greiezelschool 150,5
3 Mooi Boy Nisseroi Brazilliaans Carnaval 144,5
4 Barbie Boys Barbie Boys 133
INDIVIDUELEN
1 De Duskes De Duskes 149,5
2 Liesbeth Vlind & Ria van Zeeland Pittige Tantes 147,5
3 Cee Deetje Boerkakielle 141
4 Albert Timmermans Dierenasiel 113
LOOPGROEP
1 Be mekare gebuurt De Verschote Koeie 170
2 De Schadjes Boer zoekt broer 159
3 Zbbbeebg Wij geeve un eige drei aon carnaval 157,5
4 VC You’ll Never Wlak Alone Accomodatieplan 157
5 Gruts Grei Als je niet bekend band 155
6 Raad van Elfjes Raad van Elfjes 154,5
7 Goei Toei De Vikingen van de Kou 152,5
8 De Durskes Loat de koeie mar loeie en de boer zet de bloemen buiten 139
WAGENS
1 De Frotters De 3 Biggetjes 157
2 De naam komt volgend jaar Power Flower 155,5
3 De Hossende Wevers Sterre Parade 152
4 MTC Nisseroi De beste stuurlui stoan aan wal

Wever van het jaar 2010

Om als Wever van het jaar in het Weversrijk te worden gekozen moet je voldoen aan diverse criteria. Als we kijken naar zijn of haar voorgangers dan valt hieruit af te leiden dat een Wever van het jaar:

• iemand is van onberispelijk gedrag
• iemand is die zich duidelijk heeft geprofileerd binnen ’t Weversrijk
• iemand is die Nistelrode “op de kaart” heeft gezet
• iemand is die het verdient om Wever van het Jaar te zijn
• iemand die een echte Wever is (geboren of geworden)

De commissie vanuit Carnavalsstichting De Wevers laat vervolgens het licht schijnen over alle kandidaten en komt daarna tot een unaniem besluit.

De Wever van het Jaar van dit jaar is iemand die niet is geboren in het Weversrijk, maar door zijn (het is dus een man) inbreng heeft aangetoond dat dat slechts berust op een misverstand. In doen en laten is hij “unne echte Wever”.
De Wever van het jaar heeft het afgelopen jaar, maar eigenlijk afgelopen jaren laten zien dat zijn inbreng van belang is voor de realisatie van een project van ongeëvenaarde omvang in Nistelrode.
De Wever van het jaar heeft daarin van begin tot eind gestuurd zodat één en ander ook financieel was te realiseren.
De Wever van het jaar is ook iemand die erkent dat hij dit niet allemaal alleen had kunnen doen, maar dat hij blij is dat hij kon terug vallen op een grote groep vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging.
De Wever van het jaar heeft vaak aangegeven trots op deze mensen te zijn die met de realisatie van het project een goede basis hebben gelegd voor een gezonde toekomst van de verenging.

De Wever van het jaar heeft met dit project ook gerealiseerd dat de vereniging een van de voorlopers is in deze regio op het gebied van de integratie tussen sport, welzijn en zorg door een twaalftal mensen met een verstandelijke beperking van de stichting Dichterbij een dagbesteding te beiden bij de vereniging in de kantine en als hoveniers. Ook heeft hij met dit project onderdak geboden aan een andere vereniging die zonder oefenruimte zat.

De Wever van het jaar slaagde er met zijn mensen in om echte BN’er (en dan bedoel ik ook een echte BN’er) te strikken om het complex te openen. Nistelrode kwam daarmee zelfs op de kaart in Finland.
De Wever van het jaar, Wevers en Weverinnekes, is, en dat zal na de opsomming voor niemand meer een verrassing zijn: Rene van de Ven, voorzitter van R.K.S.V. Prinses Irene.

Optocht Weversrijk.

Zoals elk jaar vindt er tijdens Carnavalszondag in het Weversrijk (Nistelrode) weer de Carnavalsoptocht plaats. Het is weliswaar niet een van de grootste optochten in de regio, maar zeker een van de gezelligste. In de categorieën: wagens, loopgroepen, individuelen, jeugdwagens tot 14 jaar en jeugd tot 14 jaar draagt iedere deelnemer zijn of haar steentje bij om van de optocht iets moois te maken. Doordat de laatste jaren er steeds meer jeugd zichzelf aanmeldt (zeker te danken aan de scholenoptocht op Carnavalsvrijdag) heeft de commissie besloten er een categorie toe te voegen: individueel jeugd tot 14 jaar waarbij er maximaal 4 personen in een groepje mogen zitten. Onder de “oude” categorie jeugd tot 14 jaar vallen dan automatisch de groepen met meer dan 4 personen, dus de jeugdloopgroepen.

In Heesch bestaat er sinds jaren de SMS actie tijdens de optocht. Dit jaar heeft CS De Wevers besloten om ook voor onze optocht de SMS-actie in het leven te roepen. Iedere toeschouwer kan een SMS sturen om zo de publieksfavoriet te kiezen, welke uit iedere categorie mag komen. Hoe gaat dat in zijn werk? Kies je favoriete wagen, loopgroep of individuele uit (mag dus van de volwassen zijn maar ook van de jeugd). SMS WEVERS (startnummer) naar 3553 (éénmalig €0,60) en je hebt gestemd. De publiekswinnaar is de deelnemer met de meeste stemmen en zal een extra prijs ontvangen tijdens de prijsuitreiking in de tent. Maar ook zal er uit de toeschouwers die hebben gestemd een winnaar worden getrokken. Is diegene in de tent tijdens de uitreiking dan zal hij of zij ook een prijs in ontvangst mogen nemen.

Maar voor het zover is, kun je je groep of jezelf nog altijd opgeven voor de optocht, dit jaar voor het eerst met een thema “We zetten de bloemetjes buiten”. Dit kun je gebruiken in je onderwerp van de deelname maar is zeker niet verplicht!. Je kunt jezelf opgeven via de site van de Wevers: www.de-wevers.com of via telefoon 06-48645089. De optocht vindt plaats op zondag 14 februari en de start is om 14.00 uur. De route is dezelfde als andere jaren: Weijen – Laar – Past. J. Groenenstraat – Wilhelminastraat – De Hoef – Laar en eindigt bij de Weverstent.

Spetterend programma Wevers

Carnaval 2010 staat voor de deur, zo ook voor het Weversrijk, oftewel Nistelrode. Carnavalsstichting de Wevers gaat voor het vijfde jaar op rij, het eerste lustrum dus, voor weer een grandioos ‘Feest in de Tent’ in samenwerking met de gezamenlijke horeca ondernemers van Eetcafe ’t Pumpke en www.zinineenfeestje.nl. Het programma is ten opzichte van andere jaren enigszins aangepast, maar dat maakt het geheel allen maar nog spetterender. Naast het programma van ‘Feest in de Tent’ op het Raadhuisplein hebben de Wevers ook nog een eigen programma.
Donderdagavond gaan ze op bezoek bij voet- en korfbalclub Prinses Irene om de jeugd aldaar een gezellige Carnavalsavond te bezorgen. Diezelfde jeugd ziet jeugd-Prins Marco d’n Urste en zijn Adjudant Teun, maar ook Prins Eric d’n Twidde, Adjudant Mario en hun gevolg de volgende dag weer terug op de beide basisscholen van Nistelrode. Na de grandioze jeugdoptocht, die start bij de Beekgraaf en via De Hoef, Over den Dries, Hoogstraat, Leibeek, Het Molenerf, Kerkveld, Blauwe Steenweg, W v. Houtstraat, H v.d. Venstraat, Molenerf en Over den Dries weer terug komt aan De Hoef, start het programma van het scholenbezoek. De bovenbouw feest in de tent, de onderbouw op school en de Prinsen en hun gevolg gaan ze allemaal bezoeken.
Na het scholenbezoek is iedereen vanaf 14:30u welkom aan ’t Erp om de straatnaamonthulling van de jeugd-Prins bij te wonen en vanaf 16:00u is de oudere jeugd aan de beurt om in de tent de 55+ Carnavalsmiddag te beleven. Diverse acts van de Weverszittingen komen langs, maar ook ‘live’ muziek en een heerlijk bordje snert met brood staat op het programma. Nadat de inwendige mens niets tekort is gekomen en er volop vertier is geweest, zal de tent gereed gemaakt worden voor iets nieuws in de programmering. Het vrijgezellenfeest van het ‘faudte’ bruidspaar. Voordat ze op Carnavalsdinsdag in de onecht verbonden gaan worden, zullen ze op deze avond nog even flink feesten. Dit zal geen probleem zijn, want de drie knotsgekke DJ’s van DJ Crew weten hoe ze een tent op de kop kunnen zetten. Vanaf 21:00u is iedereen welkom in de tent. De gelukkigen die in het bezit zijn gekomen van de 5555 uitgegeven consumpties a €1,11 zullen deze avond een nog mooier begin hebben van ‘Feest in de Tent’ 2010.
De leden van Carnavalsstichting de Wevers zullen zeker meedoen in het feest, maar zij zullen zaterdagmorgen wel weer op pad gaan om de zieke Wevers en Weverinnekes te bezoeken. Behalve dat dit diverse gezellige bezoekjes zullen zijn nemen zij ook een bloemetje en fruitmandje mee om de Carnavalssfeer aan huis te brengen.
Vanaf 17:00u is net als de dag daarvoor weer iedereen welkom bij de straatnaamonthulling, maar nu bij Prins Eric aan de Langstraat. Nadat daar de nieuwe naam is onthuld gaat de hele stoet richting de St. Lambertuskerk om daar vanaf 19:00u even te bezinnen voor men het feestgedruis in gaat. Onder aanvoering van Pastoor Ouwens zullen de vele aanwezigen een viering meemaken in het thema “Wij vieren feest”.
Vanaf 20:00u barst dan het ‘Feest in de Tent’ los met allereerst het voorlezen van de Proclamatie van Prins Eric d’n Twidde. Daarna zal wethouder Rien Wijdeven namens de gemeente Bernheze de sleutels van het Weversrijk en zijn basisscholen overdragen. Met de band ‘nkeerwatanders’ zal dan een spetterend feest voortduren tot de klok van twee. Dat het echt anders zal worden is niet te verwachten. Het zal tenslotte weer net als eerdere jaren een bomvolle tent zijn met louter feestende Wevers en Weverinnekes. Rond 22:11u zullen zij getuige zijn van de bekendmaking van de ‘Wever van het jaar’.
Zondagmorgen zal iedereen weer fit aan de start staan of langs de gebruikelijke route voor de optocht. Na de optocht is het weer bal in de tent met een DJ van RWP. Dit feest zal ook na de prijsuitreiking weer doorgaan tot de klok van twee.
Zowel zondag als dinsdag is er in de aparte kindertent weer het duo Bo&Babs dat Uw kinderen vermaakt, terwijl U in de tent meedeint in het Carnavalsgedruis. Op maandagmiddag vanaf 15:00u zal het duo Bo&Babs in de grote tent Uw kinderen vermaken en zal er o.a. een springkussen staan. Een ‘ouwerwets’ kindermatinee staat gelukkig weer op het programma van Carnavalsstichting De Wevers, die ’s morgens nog op bezoek zijn geweest bij de bewoners van Ut Wevershuukske. Voor het eerst in de nieuwe Laarstede, omdat de Stekkerhoek inmiddels verleden tijd is.
Voordat het kindermatinee start zullen vanaf 14:00u eerst nog de Polleke Speulen op het programma staan. In een kleinere opzet van dit vorig jaar geïntroduceerde spelprogramma zullen diverse teams weer de strijd met elkaar aangaan om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Het onderdeel spijkerbroekhangen staat weer op het programma en dit jaar is daar de superspiraal bijgekomen als tweede spelonderdeel. De overige spelen zijn vervallen. Maandagavond zijn er als vanouds weer de Jongens van Rep die met hun Rep Party Show de tent zullen laten stuiteren.
Carnavalsdinsdag was er jarenlang de Boerenbruiloft, maar dat is dit jaar in een ander jasje gestoken. Het format van dit boerenfeestje is geheel aangepast en er zal in een losse, ongedwongen sfeer een mix zijn van spel, ‘love’, muziek humor en diverse acts. Met de muzikale begeleiding van een echte bruiloftsband ‘Lukano’ zal deze middag het begin zijn van een nieuwe traditie. Elke jaar zal deze faudte bruiloft gevierd worden in een ander thema. Dit jaar is dat Flower Power en Carnavalsstichting De Wevers verwacht dan ook iedereen gekleed te zien in dat thema. Lukano zal na de onechte huwelijksvoltrekking het slotfeest van Carnaval 2010 inluiden en een DJ van RWP zal het stokje om 20:00u overnemen om het afsluitingsbal tot in de kleine uurtjes te laten duren. De veermanverbranding om 22:11u maakt officieel een eind aan het ‘Vastenaovond’-feest, maar de Wevers zullen daarna nog even alles geven. Eén ding is zeker. Dit eerste lustrum van Feest in de Tent zal wederom grootser en spetterender zijn dan de voorgaande edities.

Voorverkoop ‘vrijdagavond Bonnen’

Vrijdagavond een extra avond Feest in de tent.nu, vanaf 20.30 uur “DJ Crew”. Deze 3 knotsgekke DJ’s maken er een te gek feestje van. Iedereen is welkom en u kunt er een goedkoop feestje van maken, máár daar moet u wel wat voor doen. Carnavalsbonnen, carnavalsprijs voor carnavalsvrijdag. Een goed begin is het halve werk…. goedkopere bonnen voor maar € 1.11, lees snel verder en kijk hoe het werkt…

Terwijl DJ Crew een groot feest aanzwengelen in de grote carnavalstent van De Wevers, zijn deze avond ook het ‘Faudte bruiloftspaar’ aanwezig die hun vrijgezellenfeest vieren.
Voor de jeugd en oudere jeugd vanaf 20.30…gewoon een dag extra carnaval vieren op vrijdag waarbij de tent bol mag komen staan. 800 -900 personen kunnen erin en gezien de tent alle avonden lekker druk bezocht wordt, zal deze extra dag zeker gewaardeerd worden.

Voorverkoop ‘bonnen VRIJGEZELLENFEEST’
In de week voor Carnaval worden er van ZONDAG tot DONDERDAG elke avond vanaf 19:00u bij eetcafe ’t Pumpke 1111 consumptiebonnen verkocht voor €1,11 per stuk. Zorg dat je erbij bent, want deze vrijdagavond zal een goedkope opwarmavond worden als je tot de gelukkigen behoord.
* Max 111 bonnen per persoon
* Op vrijdag te consumeren.

auteur: Rian van Schijndel

Opbrengst Haïti Weverszittingen

Op de Weverszittingen van Carnavalsstichting de Wevers uit Nistelrode van 23 en 30 januari jl. is er gecollecteerd door de leden van de stichting met de welbekende emmertjes van de emmertjesactie. De opbrengst van de emmertjesactie op maandag na de eerste zitting ging naar het zieken- en bejaardenbezoek. Maar de opbrengst die in de emmertjes zat tijdens de Weverszittingen ging naar de werkgroep Fondwa Bernheze. Deze werkgroep waar Frans en Gerdien Goossens uit Heeswijk-Dinther zich al jaren voor inzetten heeft al veel kunnen betekenen voor het onderwijs en de landbouw in het dorp Fondwa in Haïti. Op dit moment is meer dan ooit hulp nodig in Haïti door de aardbeving. De gebouwen, school en kerken zijn ingestort en hierbij zijn vele mensen omgekomen.
Tijdens de zittingen hebben de bezoekers niet alleen genoten van een prachtig programma en een grandioos feest achteraf, maar hebben zij ook laten zien dat het hart op de goede plaats zit door ruim €600,- te doneren. Carnavalsstichting De Wevers heeft dit bedrag aangevuld tot €650,- en dit bedrag overgemaakt op het bankrekeningnummer van de werkgroep Fondwa Bernheze: 1200.760.98 onder vermelding van ‘Noodhulp’. Het nettobedrag dat werd opgehaald gaat 100% zeker rechtstreeks naar het dorp Fondwa in Haïti. Ook U kan nog steeds doneren en deze werkgroep een warm hart toedragen.

Kijk ook eens op http://www.thuisinhetnieuws.nl/artikel/13047/frans-en-gerdien-goossens-in-actie-voor-haieti.html voor een uitgebreid artikel over deze werkgroep.

Namens Carnavalsstichting De Wevers, initiatiefneemster Gerda Donkers, maar zeker ook Frans en Gerdien Goossens en alle inwoners van Fondwa Haïti bedankt voor Uw gift!

Jeugdcarnavalsoptocht

Terwijl de Weverszittingen in volle gang zijn, wordt er door de jeugd flink gebouwd aan carnavalwagens. Het thema dit jaar is de eerste letter van de organisatie: Een B voor Beekgraaf en M voor Maxend, B voor Benjamin, K voor Kleur en H voor Hummeltje! Iedere groep verzint zelf een thema met deze letters….Kom allemaal kijken, kijk hieronder voor de route……

Het thema dit jaar is de eerste letter van de organisatie: Een B voor Beekgraaf en M voor Maxend, B voor Benjamin, K voor Kleur en H voor Hummeltje! Iedere groep verzint zelf een thema met deze letters….zo zou men kunnen denken aan de m&m’s en maf(fia) voor het Maxend en de Beekgraaf bijvoorbeeld Bijzonder of Beleg.

Komt u allemaal kijken naar de geweldig mooie creaties die de kinderen van Nistelrode gemaakt hebben? Vrijdag morgen zal er een carnavals optocht door Nistelrode gaan. De Brede school de KanZ waaronder Peuterspeelzaal ’t Hummeltje, Kinderdagverblijf De Benjamin, Kleur, basisschool ’t Maxend verzorgen samen met de basisschool de Beekgraaf.

Ze zouden het erg fijn vinden als u komt kijken naar deze leuke optocht.
De optocht vindt plaats op vrijdag 12 februari en start om 10.00 uur
in de Hoef. We lopen de volgende route: De Hoef-Over Den Dries-Molenerf-Kerkveld-
Blauwesteenweg – W.v.houtstraat- H.vd. Venstraat, Molenerf-Over Den Dries – De Hoef.
Na afloop van de optocht zullen de groepen 1-4 op de eigen school een pronkzitting houden.
De groepen 5-8 hebben gezamenlijk een pronkzitting in de tent op het plein. Dit alles is in samenwerking met carnavalsstichting “De Wevers”.

Bij slecht weer zal de optocht om 12.00 uur plaatsvinden.

Auteur: Rian van Schijndel

De carnavalsoptochten van Brabant in OptochtTV

OptochtTV komt dit jaar nóg grootser terug op Omroep Brabant TV. Van zaterdag 13 februari tot en met dinsdag 16 februari LIVE uitzendingen en uitgebreide samenvattingen van bijna zestig andere Brabantse carnavalsoptochten. OptochtTV wordt uitgezonden op zaterdag 13 februari van 13:00 uur tot 18:00 uur. LIVE vanuit Roosendaal en semi-live vanuit Eindhoven. Op zondag 14 februari van 11:00 uur tot 18:00 uur LIVE de optocht in Tilburg en semi-live de optocht in Standdaarbuiten. Op maandag 15 februari van 11:00 uur tot 18:00 uur samenvattingen van meerdere optochten met onder andere een LIVE-registratie van de optocht vanuit Den Bosch. Op dinsdag 16 februari van 11:00 uur tot 18:00 uur samenvattingen van meerdere optochten en semi-live de optocht in Bergen op Zoom. Daarnaast nog op zondag-, maandag- en dinsdagavond samenvattingen van de beste Brabantse optochten.
Te druk met feesten om TV te kijken? Na de carnaval zijn alle optochten terug te zien op www.omroepbrabant.nl/carnaval.

Ere-Wever Jan van de Brand

De Overbeek 23 en 30 januari 2010. Afgelopen zaterdag werd in het Weversrijk, oftewel Nistelrode, de eerste van twee Weverszittingen gehouden. Op deze avond werd zittingspresident Jan van de Brand blij verrast door de voorzitter van Carnavalsstichting de Wevers. Hij deelde Jan tijdens de opening van de Weverszitting mede dat het bestuur besloten had om hem te benoemen tot Ere-Wever, een titel die maar weinigen mogen dragen.
In de speech die volgde werd uitgelegd waarom het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers tot dit besluit was gekomen:
“Allereerst is er het 14-jarig lidmaatschap vanaf zijn aantreden als Prins in 1996, maar dat is op zich geen reden om iemand Ere-Wever te maken. Maar van die 14 jaar heeft Jan 11 jaar zitting gehad in het bestuur, waarvan 2 jaar als secretaris, 7 jaar als voorzitter en na zijn aftreden bleef hij als bestuurslid actief totdat hij na het seizoen 2008-2009 besloot om te stoppen als lid van de Carnavalsstichting. In de tijd dat Jan voorzitter was heeft hij er mede voor gezorgd dat met succes het door de Prins meenemen van een persoonlijke Adjudant is ingevoerd, waardoor de stichting na een periode van onderbezetting weer meer als volledig bezet werd en bleef.
Daarnaast is Jan al 9 jaar een zeer gedreven zittingspresident van onze Weverszittingen en in deze jaren is het niveau van de Weverszittingen altijd van hoog niveau geweest. Onder Jan zijn artistieke leiding wist de commissie altijd een boeiend programma samen te stellen. Zijn gedrevenheid blijkt wel uit het feit dat Jan tot op de dag van vandaag nog steeds zittingspresident is.

Jan is iemand die niet wegloopt om zijn mening over “Hoe Carnaval gevierd moet worden” te verwoorden en dit te verdedigen. Hiermee heeft hij in die 14 jaar zeer zeker zijn stempel gedrukt op het vieren van openbaar Carnaval in het Weversrijk. Dit alles is voor het bestuur reden geweest om Jan van de Brand te benoemen als ere-Wever van Carnavalsstichting de Wevers. Wevers en Weverinnekes, ere-Wever Jan van de Brand!”
Na deze woorden werden de versierselen die horen bij de titel Ere-Wever omgehangen en opgezet, een speciale ketting en steek.
Verderop tijdens de Weverszitting, toen Jan weer enigszins was bekomen van deze bijzondere verrassing, sprak hij tussen twee acts van de Weverszittingen door zijn dank uit richting het bestuur om hem deze eer ten beurt te laten vallen. Verder gaf hij aan dat hij alle dingen die hij heeft gedaan om deze titel te verdienen gedaan heeft voor alle Wevers en Weverinnekes, maar zeker ook voor zichzelf. Hij heeft er altijd ‘schik’ in gehad om Carnaval te vieren en te organiseren.

Oude bekende op tweede weverszitting

Van: Op de koffie bij…. (MooiNisseroi.nl)

Na een succesvolle eerste Weverszitting zaterdag jl. staat komende zaterdag 30 januari de tweede zitting op het programma. Deze van oudsher uitverkochte avond beloofd een mooie avond te worden. Niet alleen door het prachtige, bomvolle programma van de zitting, maar ook door de after-party in sporthal De Overbeek. Was het afgelopen zaterdag de tweemansformatie ‘Torkest’ die de zaal op z’n kop zette, komende week is het de beurt aan de….. DJ’s Jo en Shana.

Hiermee probeert Carnavalsstichting De Wevers variatie aan te brengen in het feest na de zittingen. Wie prijs stelt op een orkest komt naar de eerste zitting, wie liever luistert naar een DJ komt naar de tweede zitting.

DJ Gertjo van der Wijst
Voor deze editie is gekozen voor twee DJ’s uit België. De ene DJ heeft zijn roots in het Weversrijk liggen. Hij is hier geboren en getogen en heeft voor zijn vertrek naar onze zuiderburen nog enkele jaren furore gemaakt als DJ hier in de regio, in dezelfde tijd dat ook de successen van DJ Broekie hoogtij vierden. De tweede DJ is zijn dochter die inmiddels ook al enkele jaren ervaring heeft in het ‘plaatjes draaien’. Vader en dochter gaan er samen met de schoonzoon als Light-Jockey voor zorgen dat iedereen deze avond muzikaal, maar zeker ook qua entertainment, aan zijn trekken komt.
Om het publiek van zaterdag a.s. vast kennis te laten maken met de DJ’s die waarschijnlijk opnieuw een begrip in Nistelrode gaan worden, stellen zij zich aan het Weversrijk voor.

Roots – waar het allemaal mee begon
Vader Gert-Jo van der Wijst is geboren in Nistelrode op 2 juni 1963 als zoon van Gerrit en Nelly van der Wijst, bekend van het toenmalige taxibedrijf. In zijn tienerjaren draaide hij als DJ onder de naam “Atlantic Disco Drive-in Show” op diverse feestjes in Nistelrode en omgeving. Deze naam is later een tijdje overgenomen door zijn neef Robbie van der Wijst. In 1983 verhuisde hij naar België, omdat zijn vriendin Sonja Vanlaer daar al woonde en niet graag naar Nederland verhuisde. De liefde was veel te groot om dit te laten liggen en dat dit een verstandige keuze was bleek wel, aangezien ze onlangs hun 25-jarig huwelijk vierden.

“Ik ben zeer gelukkig dat ik deze stap heb genomen al kan ik jullie ook verzekeren dat het een zeer grote stap is om naar een ander land te verhuizen, ook al ligt dit zeer dicht bij. De taal is toch anders en je dient je toch net iets anders te gedragen en op te stellen. Zeker omdat ik ook als vertegenwoordiger van wijnen werkzaam ben.” Ondanks zijn vertrek naar Vlaanderen is hij zijn hobby blijven beoefenen. Hij is nu al 30 jaar DJ, waarvan de eerste 5 jaar in Nistelrode, en is nog altijd wekelijks op pad als DJ Jo, een naam die bij onze zuiderburen beter in het gehoor ligt. Een DJ met zeer veel ervaring dus.

Met virus besmet
In 1984 is Jo gehuwd met Sonja Vanlaer en twee jaar later werd hun dochter Shana geboren. Shana werd ook al vroeg besmet met het DJ-virus en draait al vele jaren mee met haar vader. Ook schoonzoon Jeroen gaat alweer enkele jaren mee op pad om mee op te bouwen en om het licht te bedienen. Als we vragen om de taakverdeling, dan geeft Jo aan dat Shana zorgt dat alle jonge mensen hun zin krijgen en dat hij de rest doet. “Maar ik moet ook toegeven dat Shana eigenlijk alles kan spelen voor jong en oud. Zij heeft ontzettend veel bijgeleerd en is volgens mij klaar om het roer over te nemen.” Dat dit op korte termijn ook gaat gebeuren is vrijwel uitgesloten. Jo heeft er nog veel te veel ‘schik’ in, ondanks dat het ooit wel zwaar is om tot vroeg in de morgen aan de gang te zijn en daarnaast ook nog gewoon mijn werk te hebben.

Binding met Nistelrode blijft
Over zijn binding met Nistelrode zegt hij: “Veel ooms en tantes, neven en nichten wonen nog in Nistelrode, zoals ook mijn broer Berry met zijn vrouw Daphne en hun kinderen Nicky en Mike.

Zij zijn voor ons belangrijk, onze ouders zijn helaas gestorven. Herinneringen aan mijn tijd in Nistelrode zijn er natuurlijk ook. Ik heb een zeer mooie jeugd gehad in Nistelrode en heb soms een klein beetje heimwee naar die tijd. Ik ben nog altijd trots om een Wever te zijn en zal dat ook altijd blijven. Nistelrode draag ik nog altijd mee in mijn hart.
Als ik kijk naar mijn tijd als DJ in Nistelrode dan is me o.a. bij gebleven dat mijn Opa Grad van der Wijst voorzitter was van de dansclub in zaal van de Ven en daar heb ik elke woensdag namiddag de oudere mensen walsjes, veleta en mazurka zien dansen en op dat moment als jonge gast wist ik nog niets eens wat al die dansen in hielden. Maar op die manier heb ik in het begin al dat soort muziek ook leren kennen.
Collega Broekie, die op dat moment zeer bekend was in Nistelrode, deed altijd Andre van Duin na en ook ik ben daar mee begonnen en heb ook maskers gemaakt van de Andre van Duinshows met als mooiste kop Ome Joop. Met deze kop zette ik de polonaise dan in.

Dat entertainen, net dat beetje extra, ben ik nooit verleerd. Regelmatig kleed ik me nog om tijdens het draaien en zet dan een maffe playback-act neer. Misschien gaan de bezoekers van de Weverszitting dit ook wel meemaken. Maar de Weverszitting is al een prachtige avond met artiesten, dus ik weet niet of dit een goed idee is. We zullen wel zien waar het schip strandt.

Verrassende afterparty bij De Wevers
Als we vooruit gaan kijken naar komende zaterdag komt automatisch de vraag waarin de feesten in Belgie en Nederland verschillen. “Het is geen groot verschil maar in het Belse wordt er eerst grondig gegeten tot ongeveer elf uur, gevolgd door een openingsdans en dan langzaam opbouwen met ambiancemuziek en ik kan jullie verzekeren dat we dan niet meer weten hoe laat het wel kan worden. Ik bedoel daarmee dat een feest wel tot vijf uur s’morgens kan duren. Er worden vaak groepsdansen gedaan zoals de Hukkelbuck, Inzaire en country dansen, in Nederland wordt er eigenlijk direct gedanst als het bier aan het vloeien is en dan ook op van alles en nog wat, waarbij de foxtrot de belangrijkste dans is en natuurlijk het springen en hossen op Carnavalsmuziek. Rond één, half twee stopt alles en gaat iedereen naar huis. Dat is mijn ogen dus het grootste verschil.

Het verschil tussen draaien 25 jaar geleden en nu is dat er er zoveel muziekstijlen bij zijn gekomen, zoals house en R&B trends, maar het blijft nog altijd boeiend om de mensen te animeren.”
Op de vraag wat dan typische muziek is uit België die we zaterdag wel of niet kunnen verwachten zegt Jo: “Wat men niet hoeft te verwachten is achtergrond muziek, zoals lounge of pianomuziek van Richard Clayderman. Wat we wel zeker willen laten horen in Nistelrode is muziek waarop enkele nieuwe dansjes gedaan kunnen worden die zeer leuk zijn om te doen. Er zijn al enkele Wevers en Weverinnekes die ze al eens mee hebben proberen te dansen. Samen met Shana zullen we ze dan hier ook aanleren.”

Tenslotte de vraag wat ze zelf verwachten van deze avond in sporthal De Overbeek. “We hopen alleen dat iedereen onze muziek leuk vindt en dat we een goeie indruk achterlaten, misschien kunnen we dan volgend jaar weer eens terugkomen. Je kan ook altijd zelf eens Carnaval gaan vieren in België. Bij ons in de regio is het van januari t/m maart elk weekend ergens anders Carnaval met elke keer een grote stoet (optocht) en grote Carnavalsbals waar wij te horen en te zien zijn.“
“Wij zijn in ieder geval onder de indruk dat we nog eens in Nistelrode mogen optreden, maar vooral ben ik blij dat ik mijn dochter Shana eens los kan laten aan het publiek van Nistelrode. Zij is de toekomst en ik ben zeker dat de Wevers er geen spijt van krijgen dat ze Discobar Flashback hebben geboekt.”

Kijk voor meer info ook eens op www.discobarflashback.be.

Nieuwe jeugd-Prins en Adjudant bij de Wevers

De Overbeek. Zondag 24 januari jl. werd in het Weversrijk, oftewel Nistelrode, de jeugdzitting gehouden. Op deze middag werden jeugd-Prins Ruud d’n Twidde en zijn Adjudant Bradley afgevoerd met de weversspoel. De grote Prins, Eric d’n Twidde, nam nog even het woord en wees de aanwezige jeugd er nog maar eens op dat ze er voor moesten zorgen dat wethouder Rien Wijdeven zijn belofte Carnavalsvrijdag zou inlossen, door alle basisschooljeugd een koetjesreep cadeau te doen. Als hij dat niet doet zal de sleutel van de basisscholen niet terug komen bij de gemeente Bernheze.
Na het afvoeren konden de twee nieuwe voorgangers voor het jeugd Carnaval hun opwachting maken. Een goocheltruc, uitgevoerd door de jeugdcommissie, zou de nieuwe Prins en Adjudant tevoorschijn moeten brengen. Maar nadat dit wel gelukt was voor de diverse attributen en kledingstukken, slaagde men er niet in om de jeugd-Prins en Adjudant uit de kist te toveren. Er werd druk gezocht naar waar de magie ze dan wel heen had gebracht en dat bleek uiteindelijk de tribune van sporthal de Overbeek te zijn.
Nadat zij op het podium verschenen en hen alle versierselen omgehangen en opgezet waren kreeg de jeugd-Prins uit handen van de voorzitter van Carnavalsstichting de Wevers de scepter en werden Marco Wijgergangs en Teun Smits officieel jeugd-Prins Marco d’n Urste en jeugd-Adjudant Teun d’n Urste.

Marco Wijgergangs is 11 jaar oud en woont op Het Erp, samen met zijn ouders Ad en Monique en zijn broer en zus. Zijn broer Rico is 17 jaar en zijn zus Manouk is 13. De hobbies van de jeugd-Prins zijn voetbal en scouting.
Teun Smits is ook 11 jaar en woont op de Vlasstraat, samen met zijn ouders Tony en Karin en zijn zusje Fleur van 9 jaar. Teun zit net als Marco in groep 7a van de Beekgraafschool en zijn grootste hobby is voetbal. Hij speelt in de D2 van Prinses Irene en hij vindt het superleuk dat Marco hem heeft gevraagd als zijn Adjudant, want Marco en Teun zijn al vanaf de eerste dag dat ze samen op school kwamen vrienden. Ze hebben er heel veel zin in en hun spreuk is dan ook:

Met Marco en Teun voorop, zetten we Nisseroi op z’n kop!

Na de diverse felicitaties konden de Weverkes en Weverinnekes laten zien over wat een talent ze beschikken. Traditiegetrouw mochten de huppels de aftrap geven voor een middagje zang, playback en dans uitgevoerd door de jeugd van het Weversrijk. Jill en Rachel deden een optreden uit de musical van Rready. Ze zongen live, wat erg knap is, omdat ze het liedje begeleidden met de nodige danspasjes. Ook de balletstichting was weer ruim vertegenwoordigd met eigen danseressen en Rick en Mike vertolkten een liedje van Nick en Simon, “een hart van goud”. Nadat de Huppels in het begin hun gardedans hadden laten zien, was de Dansgarde ook aan de beurt. Monique Smit werd vertegenwoordigd door M-Four met Caitlyn, Kayra, Sanne en Elze met een dansje op het liedje “Kom je vanavond bij mij.” Dat het Weversrijk barst van het talent bleek wel uit het optreden van Jill. Met een live gezongen “Annie” uit de gelijknamige musical bezorgde ze menig vader en moeder (en opa en oma) kippenvel. Ieder jaar verzorgen de Huppels en Dansgarde de showdans. Dit jaar was er gekozen voor “Mamma mia, de musical”. Met veel enthousiasme deden ze niet onder voor het gezelschap dat dit jaar de officiële theaters bezoekt. Ook de Dancing kids bezoeken ieder jaar het Weverstheater. Dat ze veelvuldig in de prijzen vallen was wel te zien. Eerst was er het optreden van de minigarde en daarna Lieke van de Ven die menig mond open liet vallen met haar solo-optreden. Kortom een hele leuke middag waarin de kinderen van ’t Weversrijk lieten zien dat ze zeker een plaatsje verdienen op het podium.
In de finale riep zittingspresident Wouter alle artiesten nog eens op het podium om een laatste applaus te ontvangen en onder de klanken van het Nisserois volkslied knalde de geel-blauwe confettireepjes de lucht in en dwarrelde naar beneden over de idolen van die middag.
Afsluitend was er weer het sokkenbal, waarbij menig polonaise gelopen werd en er gehost en gedanst werd op de muziek van DJ Kevin.
Het Weversrijk kan weer terugkijken op een geslaagde jeugdzitting.

Winnaar Bernheze’r Liedjesbal Online.

Weversrijk, 19 januari 2010. De winnaar van het afgelopen Liedjesbal 2009 bij Partycentrum ’t Maxend, is de studio ingedoken en hebben het liedje opgenomen. Het betreft het liedje van de dames van Jong Belegen en is getiteld “De Veerman”. Dit liedje is gratis en voor niets te luisteren op de site van het Bernheze’r Liedjesbal maar natuurlijk mag hier op de site geen link ontbreken: Klik hier om het liedje te luisteren. Het liedje zal vast en zeker aankomende Carnaval overal in het Weversrijk te horen zijn.

Nog enkele kaarten voor de Weverszittingen te verkrijgen.

De voorverkoopavonden voor de Weverszittingen zitten er al weer op en er zijn al weer veel kaarten aan de man gebracht. De 2de avond op 30 januari is helemaal uitverkocht. Voor de 1ste avond op 23 januari zijn nog wel kaarten te koop. De kaartjes liggen bij slijterij Nelissen en zullen daar dus ook te verkrijgen zijn. Voor degenen die nog twijfelen, het is zeker aan te raden om alsnog de knoop door te hakken en kaarten te gaan kopen, want er staat een veelbelovend en afwisselend programma op de rol. De laatst voorbereidingen worden getroffen om u een vermakelijke avond te bezorgen. Op 23 januari zal de avond gevolgd worden door de traditionele after-party waarbij de tweemansformatie Torkest garant zal staan voor een professionele muzikale noot.
Als u naar de zitting komt is het misschien verstandig om ruim op tijd van huis te gaan.
Dit jaar zal de aanvangstijd van 19.30u strak gehandhaafd worden.
Tot 19.15u zal er een gratis kopje koffie geschonken worden, maar na die tijd niet meer.
Maar kom gerust op tijd, vanaf 18.30u is de zaal open en vanaf 19.00u gaat muziekkapel “de Dûrzakkers” beginnen met hun muzikale voorprogramma.
Voor diegenen die op het eind van de avond bijna niet meer kunnen wachten tot de tap open gaat, is het misschien ook nog wel van belang om op tijd binnen te zijn.
Alle tijd die we later kunnen beginnen zijn we ook later klaar, dus………
Maar dit jaar zullen om 19.30u de zaaldeuren gesloten worden en moet iedereen die op dat moment nog niet binnen is wachten tot de officiële opening van het programma voorbij is voordat de deuren weer open gaan en iedereen zijn plaats in kan gaan nemen.
CS de Wevers hoopt op eenieders medewerking om de avonden tot een succes te kunnen maken en wenst iedereen een gezellige avond.

Nieuwe ‘Faudte’ formule Wevers

Op carnavalsdinsdag 16 februari 2010 zal Carnavalsstichting De Wevers met een nieuwe formule komen voor de traditionele bruiloft, nl de ‘Faudte bruiloft’. Bruid Tilli en bruidegom Pulli zullen op deze dinsdagmiddag in de onecht worden verbonden. Het zal een mix worden van een officiële in de onecht verbinding, spelshow, muziek, humor en diverse acts m.m.v. een echte bruiloftsband, ‘Lukano’. Dit bruidspaar sluit niet alleen het Carnaval mee af, maar zal het ook mee in gaan luiden. Vóór het officiële begin van Carnaval op zaterdagavond zal er een vrijgezellenfeest plaatsvinden op vrijdagavond met als hoofdact: DJ CREW! Van een vrijgezellenfeest is bekend dat er de nodige drank genuttigd wordt en de gezamenlijke horeca exploitanten, de residentiehouders van ‘Feest in de Tent’, Eetcafé ’t Pumpke en Feesterij de Hoefslag, spelen hier slim op in door een zeer aantrekkelijke consumptieprijs aan te bieden, exclusief voor die avond. In de week voor Carnaval worden er van maandag tot donderdag elke avond vanaf 19:00u bij eetcafe ’t Pumpke 1111 consumptiebonnen verkocht voor €1,11 per stuk. Zorg dat je erbij bent, want deze vrijdagavond zal een goedkope opwarmavond worden als je tot de gelukkigen behoord.
Na 22 keer Boerenbruiloft in ’t Weversrijk zal de bruiloft vanaf deze editie elk jaar in een ander thema uitgevoerd worden. Deze eerste keer zal in het teken staan van Flower Power in een lekker ongedwongen sfeer.

Tilli heet in het dagelijks leven Kristel van Dijk en is enigst kind van Jan en Carla van Dijk. Zij is werkzaam als redacteur bij twee vakbladen voor de drogisterijbranche in Ravenstein. “In mijn vrije tijd tennis ik bij TC Telro. Vroeger iets fanatieker dan nu, maar ben nog wel regelmatig op de baan te vinden.”
Pulli heet in het dagelijks leven Mark van Nuland, maar de meeste mensen in Nisseroi zullen hem toch kennen als Pulli. Hij is als de jongste van twee zonen nog woonachtig bij zijn ouders aan het Kantje, Jan en Miet van Nuland. Mark werkt bij een groothandel in Zaltbommel voor gewasbeschermingsmiddelen en andere aanverwante producten voor de land- en tuinbouw. In zijn vrije tijd is hij regelmatig in de kroeg te vinden of bij een feestelijke activiteit in het dorp aanwezig. Verder heeft hij 25 jaar bij Fc ’t Kantje gevoetbald en zit hij sinds enkele jaren in het bestuur van Midzomernacht. Ook bij het hardlopen of fietsen rondom Nisseroi (iets wat ik graag doe maar de laatste tijd te weinig gebeurd) zou je hem tegen kunnen komen. “Ook al zie ik nooit zoveel bekenden.”
Op de vraag hoe ze gevraagd zijn antwoordde Tilli: “Bijna elke zondag ga ik bij Mark en Lieke Verwijst ‘Boer zoekt vrouw’ kijken. Onder het programma – hoe toepasselijk – vroeg Mark of ik al iets met Carnaval te doen had. Ik dacht in eerste instantie dat hij nog personeel voor in de tent nodig had, maar het bleek dus om een heel andere ‘functie’ te gaan. Na er een nachtje over geslapen te hebben, besloot ik om mee te doen. Ik vind het een mooi initiatief en hoop op deze manier mijn bijdrage tot een succesvolle eerste editie te kunnen leveren.” En Pulli verklaart: “Hertwin van der Wijst heeft mij eerst gebeld en uitgelegd dat er dit jaar een faudte bruiloft met thema Flower Power was. En of ik samen met Kristel het bruidspaar wou zijn. Ik zat denk ik nog te veel aan de boerenbruiloft te denken, want ik had er eigenlijk weinig zin in. Tot ik Kristel tegenkwam op een feestje en die heeft mij over de streep weten te trekken.”
In werkelijkheid zijn Tilli en Pulli geen paar, maar ze kennen elkaar wel. In eerste instantie van de kroeg. “Tilli kwam als echte Haan-ganger regelmatig bij Fozzie kijken”, vertelt Pulli. “Maar we zijn ook ooit met een groep op vakantie geweest en gaan ieder jaar met een groep naar Schollenpop”, vult Tilli aan. Een vonk is er nooit overgeslagen, maar waardering hebben ze wel voor elkaar. Pulli vindt Tilli een spontane, rustige, relaxte meid. “Ze komt toch vaak met een glimlach binnenlopen en heeft d’r babbel toch ook wel klaar. Ze is ook regelmatig op stap met vriendinnen of is te vinden op een feestje.” Tilli zegt over Pulli: “Een gezellige jongen, altijd in voor een feestje, die de eeuwige jeugd heeft (onlangs 40 geworden, maar dat zou je echt niet zeggen).”
Dat de faudte bruiloft een succes gaat worden, daar zijn ze beiden van overtuigd. “Dit nieuwe evenement zal veel Carnavalsvierders aanspreken. Het thema is leuk en iedereen is waarschijnlijk toch heel nieuwsgierig. We hebben er zin in en hopen er samen met de rest van Carnavalsvierend Nisseroi een mooi feestje van te maken. Hopelijk kunnen we op dinsdag met Carnaval een bont gezelschap in de tent verwelkomen en van de faudte bruiloft een succes maken. Dan kan de stichting ook weer jaren vooruit met dit concept. We gaan er met z’n allen een mooi feestje van maken!”
Op de vraag waar ze aan denken bij het thema Flower Power geeft Tilli aan dat het voor haar tijd was, maar dat het vast ‘keirelaxt’ moet zijn geweest. Pulli noemt eerst enkele woorden als Woodstock, VW-busjes, Hippies, Love en Peace. “Voor mij is Flowerpower een levensstijl (Hippies) uit Californië die daarna is overgewaaid naar Nederland (Amsterdam). Ik associeer drugsgebruik, het afzetten tegen de maatschappij en aparte kleding met Flowerpower dus ben niet echt positief over deze groep mensen. Al stelden ze natuurlijk wel goede dingen aan de kaak zoals de oorlog in Vietnam, die natuurlijk zinloos was.”
Carnavalsstichting De Wevers gaat er samen met Tilli en Pulli, de 4 getuigen, hun familie en vrienden en alle Wevers en Weverinnekes zeker voor zorgen dat Carnavalsdinsdag een bijzondere dag gaat worden. Zoek in de kast vast naar je ‘beste’ kleren uit die tijd en kom 16 februari 2010 vanaf 12:00u kijken en meedoen. Samen maken we er een ‘relaxt’ feestje van.

In Memoriam

Op zaterdag 26 december is ons oud-lid Mari van der Heijden op 58e leeftijd te komen overlijden. Mari was een fanatiek lid en verrichte binnen de Stichting van allerhande hand- en spandiensten. Om meer tijd vrij te maken besloten Mari en Ans het afgelopen jaar de steek aan de wilgen te hangen.

Wij wensen Ans, de kinderen en allen die hem dierbaar waren,
veel sterkte toe in deze droevige tijden.

De Wevers stappen over.

Weversrijk, december 2009. Sinds enkele jaren heeft CS De Wevers hun eigen website die met veel enthousiasme bij wordt gehouden. Na enkele malen verbouwen is de site nu zoals we die voor ogen hadden, maar we willen natuurlijk ook altijd uit blijven breiden. We maakten gebruik van een “buitendorpse” provider. Sinds deze week wordt de website, en daarbij ook de email, gehost door Rian van Schijndel van Pitt Digitale Assistentie, ook wel beter bekend als Mooi Nisseroi. Afgelopen week is de site verhuist, samen met de mail. Daardoor is de site even uit de lucht geweest, maar alles draait nu weer op volle sterkte.

Door het overstappen worden we ondersteunt door een echte Nisseroise ondernemer, wat natuurlijk heel fijn is, maar natuurlijk ook veel gemakkelijker communiceren. Eventuele problemen zijn zo sneller opgelost. Voor de toekomst zijn we nu voorzien van zekerheid maar hebben we nu ook de mogelijkheid om verder uit te groeien met meer (oude) foto’s, verhaaltjes en weetjes over het Nisserois Carnaval.

Weverszitting 2010

Na de zomervakantie zijn vele commissies van CS de Wevers weer opgestart en hebben alle commissieleden hun werkzaamheden in het kader van carnaval weer hervat. Ook de commissie pronkzitting is toen weer aan de gang gegaan om alles weer tot in de puntjes te gaan regelen om ook in 2010 weer twee fantastische zittingsavonden te kunnen presenteren in sporthal de Overbeek.

Zoals elk jaar worden er dan weer een aantal mensen benaderd om wederom een act te gaan verzorgen op de zitting of misschien wel hun debuut te gaan maken.Het ene jaar duurt het een hele tijd voordat het programma gevuld is en het andere jaar gaat het wat vlugger.Dit jaar ging het erg voorspoedig. Op een of andere manier was er in het voorbije jaar veel inspiratie opgedaan door diverse artiesten. Dit heeft tot gevolg dat de Weverszittingen van 23 en 30 januari 2010 een bomvol programma kennen met zeer gevarieerd entertainment van eigen bodem. Het ene jaar is het andere niet maar over het algemeen biedt het programma op de Weverszittingen een hoog niveau aan amusementswaarde. De organisatie is daar met name hartstikke trots op omdat dat niveau steeds weer gehaald wordt door artiesten uit ons eigen Weversrijk. Op dit moment wordt er door de diverse artiesten hard aan gewerkt om in januari zo’n 15 acts op het toneel te brengen die het aanschouwen zeker waard zijn. Het brede scala aan artiesten bestaat voor een deel uit mensen die al eerder hun steentje bijgedragen hebben maar ook zijn er weer enkele veelbelovende debutanten die in de schijnwerpers zullen treden.

Sporthal de Overbeek zal ook komend jaar weer het toneel zijn waar na een flinke metamorfose de Weverszittingen plaats zullen hebben. De avonden bestaan zoals gewoonlijk niet alleen uit een programma met artiesten van eigen bodem, maar na afloop is er weer een feestje waar onder het genot van een drankje en muziek nog een tijdje nagepraat kan worden over het gebodene en misschien al afspraken gemaakt kunnen worden voor de komende carnavalsdagen. Of anders gewoon een lekker feestje gebouwd kan worden.

Op 23 januari zal de afterparty muzikaal ondersteund worden door het welbekende duo Torkest. Zij hebben al diverse malen aangetoond een goed en gezellig programma te bieden dat garant staat voor enkele gezellige uurtjes. Ook nu zal dat zeker weer het geval zijn. Op 30 januari zal dit gedeelte worden verzorgd door een dj die velen van ons nog wel zullen kennen maar die zijn plaatjes al jarenlang bij onze zuiderburen draait. Kortom als u degene bent die in 2010 de Weverszittingen om wat voor reden dan ook niet meebeleeft, zult u daar hoogstwaarschijnlijk spijt van krijgen.

De voorverkoop zal evenals voorgaande jaren plaatsvinden bij Bowlingcentrum Rainbow, en wel op donderdag 7 januari van 19.00u tot 20.00u. noteer deze datum vast in uw agenda. Iedereen mag maximaal 6 entreebewijzen kopen, dus bent u met meer zorg dan dat voor elke 6 personen iemand bij de voorverkoop aanwezig is. Voor het luttele bedrag van €15.50 krijgt u niet alleen zo’n 4 uur vertier met daarachteraan nog een gezellige afterparty, maar ook een kopje koffie en een flesje wijn of fris is bij de prijs inbegrepen.

Tot slot misschien nog even een tip om te zorgen dat u niet in de drukte voor de deur komt te staan voor aanvang van de zittingen. Vanaf ca.19.00u wordt u op beide avonden al muzikaal verpoost door muziekkapel de Dûrzakkers. Zorg dat u dan aanwezig bent, de groep vrijwilligers zorgt voor de koffie, dan kunt u lekker op uw gemak vast acclimatiseren voordat het programma een aanvang neemt om 19.30u.

Prinsenreceptie

Prinsenreceptie geweldig gezellig goed begin
Prins Eric II liet het samen met durske Elly en Adjudant Mario met durske Josette
en adjudant Paulo allemaal berustend over zich heen komen. Feesterij De Hoefslag was goed gevuld en deze middag was het vooral genieten. Nadat de carnavalsstichting De Wevers de prinsenreceptie geopend had, kwamen de vele gasten aan de beurt….

Vele felicitaties
Met een druk sociaal leven en als enthousiaste ondernemers, was een grote toeloop op deze prinsenreceptie te verwachten natuurlijk. Nadat de carnaval stichting als zodanig de nieuwkomers gefeliciteerd had, kwam al snel de familie daar achter aan. ‘Lid van het prinselijk paar’ stonden op de blauw met gele shirts en helemaal in het teken van de carnavals werd al snel een ludieke activiteit opgestart. Ook kwamen er vele cadeaus op de cadeautafel te staan. Veelal in het teken van het boerenbedrijf van de prins, maar ook heel actueel met de mondkapjes tegen de Mexicaanse griep.

Ondanks de familieleden in het buitenland, zoals zus Marlon en de broer van durske Josette in Australië stond het podium mooi vol. Een ludieke actie had de familie bedacht en daarnaast kwamen er vele cadeaus te voorschijn. ‘Met maar een week als voorbereiding’ gaven ze aan dat het toch nog snel bedacht was.

Er kwamen vele gasten langs die het prinsenpaar wilde feliciteren. Schoonfamilie, jeugdprins Ruud en zijn adjudant Bradley hadden een originele adjudant en prins borrel bij als cadeau. En zij werden gevolgd door de Ex-leden, waarmee Eric en Elly natuurlijk door hun geschiedenis als Boerenbruidspaar een speciale band mee hebben.

Vermoeiend maar érg leuk.
De beleggingsclub BBC was ook present en dweilorkest Nie te Geleuve met Prins en Jeugdprins bestegen het podium. Verschillende bevriende carnavalsverenigingen met heel hun gevolg zorgde voor lachwekkende situaties. Zij presenteerden hun dansgarde en zorgden dat Prins Eric II en zijn adjudant zich niet hoefde vervelen. Vele gekke toeren werden uitgehaald en ook Adjudant Mario werd nog aan het werk gezet, met zijn bedrijf Bevers Installatie ziet hij de buigtang niet vaak meer langskomen, maar hier ging hij toch professioneel te werk.

Opgevolgd door de buurt en vriendenclub van Eric en Elly, werden ze verrast met echte Koninklijke cadeaus, zoals een echt varken en echte legkippen. En al vast een paar hortjes eieren, zodat ze vooruit konden.
De Hossende wevers kwamen natuurlijk langs en de vriendenclub Zo Blauw Blauw Blauw en een beetje Geel brachten hun liedje en werden gevolgd door de Ex-ex leden die natuurlijk de welgemeende felicitaties overbrachten maar eigenlijk alleen een speldje wilden.

Faudte Bruiloft
Ook was daar de onthulling van de De Faudte Bruiloft, de opvolger van de Boerenbruiloft. Na vele jaren is het kindje van de Exleden, de Boerenbruiloft op dinsdagmiddag tijdens de carnaval voortijdig met pensioen.
De Carnavals stichting kwam met een opvolger De Faudte Bruiloft. Ieder jaar zal er een bruiloft plaatsvinden met elke keer een ander thema. De bruid en bruidegom blijven, maar in wat voor ambiance ze in het on-echt zullen worden verbonden? Dit is nog een verrassing. Het bruidspaar werd wel bekend gemaakt: Christel van Dijk en Mark van Nuland ook bekend als Tilli en Pulli zullen het eerste Faudte Bruidspaar worden.

De Dûrzakkers zorgde weer een hele middag voor een vrolijke noot en zo bleef de sfeer in feesterij De Hoefslag op volle toeren in de carnavaleske sferen, tot laat in de middag werd het glas geheven op het nieuwe Prinsenpaar en hun adjudanten.

Auteur: Rian van Schijndel

Onthulling

Feesterij De Hoefslag 7 november 2009. Hij had nog drie wensen, Prins Geert d’n Urste, voor hij prins werd en die zijn vandaag ingewilligd door de ex-prinsen. Met 10 huppels en 9 dansgarde leden kwam de raad van elf en de prins en jeugdprins binnen in vol ornaat. Voor de carnavalsclub een speciale avond, er wordt afscheid genomen en gelijk ook weer ….

Afscheid nemen en welkom heten
De nieuwe voorzitter Hertwin van der Wijst nam het woord en zorgde deze avond dat alle namen genoemd werden en alle plichtplegingen volgens protocol verliepen.
op een rij stonden ze de nieuwe huppeltjes, Dide, Meike, Bo, Nienke, Mandy en Lieve werden van harte welkom geheten door de voorzitter. Ook Edlyn die zich bij de dansgarde gevoegd heeft, kreeg een witte roos als welkom.
Vera vd Wielen nam na 7 jaar afscheid als dansgardelid, maar blijft wel de huppels dit jaar mee trainen. Van de huppels namen afscheid, Esmee, Lieke, Janneke, Fleur en Carlijn. Zij gingen allemaal in de grote spoel onder luid geloei van de sirenes om afgevoerd te worden.
Ook de leden van de carnavalsstichting die afscheid namen werden naar voor geroepen.

Samen goed voor meer dan 100 jaar carnaval vieren werden Jos van Roosmalen in 2003 prins, Jasper Exters in ’99 prins, Jan vd Brand in ’96 prins en John Herckenrath in ’93 prins, geroemd voor hun inzet bij de stichting. Sandra, Bettie en Carla ontvingen alledrie een bloemetje en de heren kregen een medaille om.
Jan vd Brand werd vooral aangesproken op zijn inzet van 2001 tot 2007 als een gedreven voorzitter. De gezonde stichting is dan ook mede aan hem te danken, geeft de huidige voorzitter te kennen.
Bert Pennings, Mari van der Heijden en Mari Ketelaars en hun durskes werden met de spoel afgevoerd, maar niet voordat zij uitbundig bedankt waren voor hun inzet.
Veel afscheid nemen, maar deze club mensen zullen nog niet uit beeld verdwijnen. Maar waar mensen vertrekken komen er ook weer nieuwe bij. Roy Steevens, zoon van Ruud, werd als nieuw lid bij de Raad van 11 geïnstalleerd.

‘Van alles samen gedaan’
Geert Duffhues en zijn Marion, zo zullen ze nu weer door het leven gaan, want deze avond nam ook Geert afscheid als Prins Geert. Adje als adjudant vond dat hij het maar makkelijk gehad had. Met alle medewerking van de stichting was dit jaar een groot feest. “Ik heb nooit in de gaten gehad hoeveel werk het is en wat er allemaal bij komt kijken’, vertelde de aftredende adjudant. Hij werd ook nog voor het ‘Adje mag ik een foto’ in een mooi tenue gehesen en daarna beantwoorde hij de vraag van Geert Bekkers positief. ‘Ja ik heb er even over na moeten denken, maar ik kom graag bij de raad van 11’. Na de nodige bedankjes kwamen ook Geert en Marion op het podium.

Geert en Marion, men heeft ze tijdens de carnaval altijd in een adem genoemd.
Een apart stel, noemde de prins zijn adjudant Paulo en durske Annet. Geert en Marion lieten de geheimraad op het podium komen om te bedanken, ook noemde hij nog zijn MTC Nisseroi en ook alle wevers en weverinnekes: ‘We hebben er samen iets moois van gemaakt, allemaal kei bedankt!’, hiermee werd een mooie waardevolle periode afgesloten voor Geert en Marion. Na de nodige emotionele momenten, was het toch zover en was hij Prins af.
De exprinsen kwamen de nieuwste exprins halen en toen de drie wensen van de prins ingewilligd waren kon hij samen met de exprinsen achter de coulissen deze mooie tijd afsluiten.
Wat die drie wensen waren, vraag maar eens na bij Geert en Marion.

Voor het eerst kon de prins zijn eigen onthulling mee regelen en voor het eerst is de prins de vader van de jeugdprins. De onthulling bracht Prins Eric II met zijn durske Elly en persoonlijk adjudant Mario van Dijk met zijn durske Josette naar voren. De twee broers zullen de komende carnaval het weversrijk aanvoeren…

De onthulling
De buurtgenoten van Eric en Elly van Dijk zorgden voor de onthulling. Zo kwam het dat de nieuwe prins de onthulling zelf mee regelde. Ruud van Dijk, de jeugdprins mocht een rol spelen tijdens de onthulling. Dit geheel onwetend, dat zijn vader in het complot zat. Nadat de sloten geopend werden door de jeugdprins en hiermee de prins en adjudant onthuld werd, gingen de maskers af. Om enige verwarring te scheppen waren de gezichten ook nog zwart geschminkt.
Regerend Jeugdprins Ruud schrok zich wezenloos toen, na een partijtje voetbal, tennis en bijpassend lied, zijn vader als prins Eric II uitgeroepen werd. Ruud kon alleen nog ongelovig naar zijn moeder die in de zaal stond. Deze kon alleen met een knik te kennen geven dat het echt gebeurde.

Prins Eric II
Eric en Elly van Dijk hebben hun handen vol aan het boerenbedrijf. Met 3 van hun kinderen Dirk, Karin en Ruud wonen ze op de Langstraat in Nistelrode. Anke & Rien wonen nog in Geffen en hebben vaste plannen om naar Duitsland te emigreren. Afgelopen jaar werd de Langstraat omgetoverd tot de Ruud en Bradleystraat tijdens de straat naamonthulling van de jeugdprins.
Als melkveehouder vindt hij toch nog tijd om als FLO adviseur, bij de Fokkerijclub, Aberdeen Augus (koeien), als voorzitter van de rundveestudieclub druk bezig te zijn en daarbij draagt hij de scouting in Nistelrode een warm hart toe.
Vorig jaar ging Mooinisseroi.nl op bezoek omdat er na een lange adem eindelijk resultaat kwam bij de stichting Duurzaam landleven Bernheze. Een druk baasje die Eric en samen met Elly gaan ze er dit jaar tegen aan met de slogan: Laat de koeien maar loeien, wij vieren carnaval voor een goeie!

Adjudant Mario
Mario en Josette van Dijk-Vogels hebben 3 kinderen, Maddy, Lina en Mart en wonen op de Gildeweg. Al vele jaren vormt hij samen met Patrick Bevers de directie van Bevers Installatie. Het carnaval vieren zijn ze gewoon, al jaren zijn ze lid van de carnavals vereniging De Hossende Wevers. Ze zijn ook samen actief bij de tennisclub Telro.
Net terug van een lange vakantie in Australië bij schoonbroer John, kunnen ze er tegen aan om er een geweldige carnaval van te maken.

Auteur: Rian van Schijndel

43e Prins van het Weversrijk

Terwijl U dit stuk zit te lezen is er één persoon in het Weversrijk waarbij de spanning op aan het lopen is, omdat hij komende zaterdag 7 november bij Feesterij de Hoefslag onthuld gaat worden als de 43e Prins van het Weversrijk.

Naast deze persoon zijn er wellicht nog meer personen zenuwachtig en proberen dat te verbergen voor alle overige Wevers en Weverinnekes, zoals het durske van de nieuwe heerser. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat zaterdag niet alleen de Prins onthuld wordt, maar ook voor het zesde jaar op rij een persoonlijke Adjudant. Wie zal het zeggen? Zeker is in ieder geval dat de geheimraad er ongetwijfeld weer in geslaagd is om een goede opvolger te vinden voor nu nog regerend Prins Geert d’n Urste. En of zij er ook in geslaagd zijn om een opvolger te vinden voor persoonlijk Adjudant Ad en of zij er in geslaagd zijn een onthullinggroep te vinden die vervolgens een geweldige act maakt van de onthulling van de nieuwe Prins, dat moeten we nog even afwachten.

Van tevoren is er ook nog een druk programma, want dan wordt er afscheid genomen van maar liefst zeven leden en wordt er één nieuw lid van Carnavalsstichting de Wevers geïnstalleerd. Hiermee blijven zij op meer dan volle sterkte. Ook bij de huppels en dansgarde vinden er dit jaar de nodige mutaties plaats. Zes van de leden worden in de inmiddels beroemde (of beruchte) Weversspoel afgevoerd. Maar gelukkig is er ook hier weer voldoende aanvulling. Bij de huppels komen er vier 4-jarigen en twee 6-jarigen bij, zodat er dit jaar een echte jonge groep huppeltjes ontstaat. Het zal zeker de moeite waard zijn om eens naar een optreden van deze dametjes te komen kijken. Dit kan al meteen zaterdag a.s. rond de klok van 20:30u. Later op de avond zal ook de dansgarde hun nieuwe gardedans tonen. Dit zullen zij doen voor de nieuwe dorstlustige Hoogheid van het Weversrijk. Ook hun nieuwe lid, die deze avond geïnstalleerd zal worden, zal daar bij zijn.

Voor de nieuwbakken voorzitter is dit zijn eerste officiële optreden en hij wordt dan ook meteen op de proef gesteld met zoveel protocolaire handelingen. Hij wordt hierin gelukkig ondersteund door Prins Geert d’n Urste en zijn Adjudanten Ad en Paulo. Maar langzaam maar zeker zullen zij deze avond ook gaan wegvallen als steun, want zowel Ad als Geert zullen afgevoerd worden door resp. Raad van 11 en ex-Prinsen, zodat zij toe kunnen treden tot deze respectievelijke groepen. Dat hier de nodige voorwaarden aan vast zitten moge duidelijk zijn. Hier zult U als toeschouwer echter weinig van merken, aangezien dit normaliter achter de schermen zal gebeuren.

En als de nieuwe Baron van het Kantje tot Geeneind dan uiteindelijk tevoorschijn is gekomen, met misschien wel zijn persoonlijke Adjudant, en hij de ketting en de cape heeft aangedaan, steek heeft laten opzetten en de scepter en protocolboek in ontvangst heeft genomen, kan het feest na de vele felicitaties los gaan barsten tot in de kleine uurtjes.

Maar wie zou die nieuwe Prins van het Weversrijk nu worden? Daarvoor zijn er al diverse aanwijzingen gegeven. We herhalen ze nog maar eens een keer.

1.Zo, Zo. Nee! Zo, Zo.
2.Geen aanwijzing, maar de voorzitter gooit eerst een voetbal naar de Adjudant die de bal opvangt en doet dit nogmaals, maar dan met een tennisbal.
3.Hij heeft OOK een motor.
4.Ze laten het werk doen
5.Hij kan een lichtje laten branden
6.Ge kijkt ‘r nie hendig overheen
En daar komt hier een zevende en laatste aanwijzing bij
7.Oost, West, Nisseroi Best

Als je nu weet wie het gaat worden of als je het niet weet, maar het wel graag wilt weten, kom dan kijken in Feesterij de Hoefslag op zaterdag 7 november vanaf 20:00u. Als je niet in de gelegenheid bent is er ook nog altijd de mogelijkheid om de nieuwe heerser van het Weversrijk en zijn Adjudant(en) te feliciteren tijdens de Prinsenreceptie in Feesterij de Hoefslag op 15 november a.s. vanaf 13:00u.

Na deze activiteiten gaat Carnavalsstichting de Wevers weer volop aan de gang met allerlei uitwisselingen naar de Carnavalsverenigingen uit de regio en gaan ze zich voorbereiden op de Weverszittingen van 23 en 30 januari 2010 en de jeugdzitting op 24 januari 2010, allen in Sporthal de Overbeek. En dan komen ze al weer dichtbij de Carnavalsdagen, dit jaar van 13 t/m 16 februari 2010. Hou de diverse media en de website van de Wevers, www.de-wevers.com, in de gaten voor het volledige programma. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: Het programma tijdens de Carnavalsdagen zal grotendeels hetzelfde zijn als andere jaren, maar er zitten wel enkele verrassende aanpassingen in. Ben er dus bij! Dit jaar ook weer een “Feest in de Tent!” Op het Raadhuisplein.

Carnavalsstichting de Wevers wil iedereen graag op de hoogte houden van wat er reilt en zeilt rondom Carnaval en alles wat daarbij hoort.

Geef dan ook de contactgegevens van je buurtvereniging, Carnavalsclub, vriendengroep, enz… door aan de secretaris van Carnavalsstichting de Wevers via stichting@de-wevers.com, dan houden zij jullie op de hoogte en waar nodig zullen zij jullie uitnodigen voor de diverse activiteiten.

Geheimraad gesnapt

Weversrijk, 1 week voor de onthulling. Via een anonieme inzending kregen we dit weekend een foto toegestuurd. Het bleek dat afgelopen weekend de Geheimraad bij nacht en ontij de nieuwe Prins te hebben gezocht. Een oplettende Wever zag het ongure stel door Nistelrode sluipen en kon ze bij het huis van de nieuwe op de gevoelige plaat vastleggen. Nu is bij uw webmasters net zoveel duidelijk over de nieuwe Prins als bij u zelf, helemaal niets dus. Dus zijn we benieuwd waar deze foto is gemaakt, en wie die Geheimraad dan wel kan zijn. Aanstaande zaterdag weten we meer.

Enkele ongure types bij het huis van de Prins?

Ook is ons ten oren gekomen dat we deze week nog een hint over de nieuwe Prins kunnen verwachten. Kijk deze week op de site voor het laatste nieuws.

Wijnfeesten Durzakkers in Pünderich

Vrijdagmorgen 18 september was het weer zover. Het 2-jaarlijkse uitstapje van de Durzakkers in gezelschap van (ex-)Prinsen en Adjudanten ving weer aan. Dit jaar zaten er in het gezelschap zelfs twee Prinsen, die van het Weversrijk en die van het Snevelbokkenland (Heeswijk-Dinther-Loosbroek). Na een lekker bèkske koffie bij John van Loon werd de gang gezet naar Briedel aan de Moezel. Ruim 50 personen zouden getuige gaan zijn van 3 dagen wijnfeesten in Pünderich, waarbij overnacht zou worden in Hotel “Briedeler Haus” en deels ook in het pension 15-20 minuten lopen verderop.

Aankomst
Terwijl de gesprekken in de bus gingen over een stinkende WC, uitte Prins Geert ook zijn ambities m.b.t. een rol in het sociale leven van de Stekkerhoek en werd er opmerkelijk genoeg de gehele reis geen kaartje gelegd bij gebrek aan de vaste kaarters.
Na aankomst werden naast alle koffers ook de frikadellen en bitterballen uitgeladen en overhandigd aan de twee uitbaters van het hotel. Of dit nu moeder en dochter waren, moeder en zoon, twee broers of twee zussen… We weten het tot op heden nog steeds niet. Zeker was in ieder geval dat de ‘moeder’ een snor had, de ‘dochter’ geen échte heks was (anders had ze wel een lach op HET gezicht kunnen toveren) en dat er geen enkele mogelijkheid was om de frikadellen te kunnen bakken als we ’s nachts terugkwamen in het hotel. Desondanks was het verblijf in het hotel en pension zeer prettig.

Nadat de kamers verdeeld waren reisden we af naar Pünderich (3 km verderop) om een zeer smakelijke 3-gangen maaltijd te nuttigen bij ons stamrestaurant van Johann Lenz. Tussen de soep en de èrpel werd daar iedereen en vooral Anita Herckenrath verrast door het feit dat deze editie van de wijnfeesten twee wijnkoninginnen kende. Anita werd omgetoverd tot een heuse Dûrzakkers wijnkoningin en na de traditionele 3 hoeraatjes ging deze koningin zo in haar rol op dat ze vond dat ze op handen gedragen moest worden. Na de maaltijd gebeurde dit dan ook en werd ze ‘stage-divend’ van de 17 treden tellende trap van Lenz begeleid. Het feest kon beginnen.

De eerste noten
Bij stand 2 werden de eerste noten gespeeld en konden de ex-Prinsen wijn gaan lospeuteren. Het lospeuteren ging nog wat moeizaam, maar een concert in de wijnkelder, die door Bas werd vergeleken met een zeer bekende Belgische kelder, zou wel wat opleveren. Het was in de kelder warm en de decibellen vlogen door de kelder heen. En inderdaad, de eerste twee flessen wijn waren verdiend.
Die avond volgden er nog vele andere wijnstands met de nodige wijn en ook de gezelligheid was er steeds weer. Terwijl er werd geroeid, gehost en gezongen werden de eerste oranje klumpkes verkocht. En net als twee jaar geleden gingen de 3 trombones van de Timmertjes, dit jaar ondersteund door die van Theo Jacobs (de broer van…), hoog boven iedereen uit ‘Hey Jude’ spelen op een balkon. En ook nu werd er weer massaal meegezongen. Dit ritueel werd dit weekend nog meerdere keren herhaald en steeds met succes.

Op de terugweg naar het hotel werd al snel duidelijk dat spreekstalmeester Bas niet alleen veel wijn naar binnen kan gieten, maar ook veel woorden naar buiten. Achteraf gezien misschien wel iets te veel voor hemzelf, maar zeker niks te weinig voor Martijn Timmers. Onder het toeziend oog van Doike de Kiep (Geert Bekkers met plastic zak over het hoofd) beloofde hij namelijk dat de eerste die in de Moezel sprong van hem € 100,- kreeg. Bij terugkomst in het hotel liet Martijn er na de nodige pilsjes geen gras over groeien en doopte zichzelf in de beroemde rivier. In zijn onderbroek en met de kleren in de hand, maar zonder schoenen (daar kwam ie ’s morgens pas achter) zocht hij Bas om de €100,- in ontvangst te nemen. Bas was echter al onder begeleiding op zoek naar de kamer waar zijn Tzeitel al lag te slapen. Welk kamernummer dat was wist hij niet meer.
Uiteindelijk heeft hij de kamer toch kunnen vinden om er vervolgens lang te verblijven, want de volgende dag ging het hele gezelschap naar Cochem zonder Bas.

Cochem & Pünderich
In Cochem werden de nodige inkopen gedaan en menig terrasje gepikt. Ook werd door een enkeling het kasteel op de heuvel bezocht.
Van Cochem werd er naar St. Aldegund gereden voor een boottocht over de Moezel. Voor vertrek werd er door de Carnavalsstichting nog een partijtje volleybal gespeeld. Jasper Exters zou hierdoor later nog terugkeren met Gerrit, onze buschauffeur. Deze chauffeur was namelijk niet te beroerd om na de boottocht 35 km terug te rijden om de verloren telefoon op te halen en dat leverde hem in ieder geval alvast een fles wijn op.

Tijdens de boottocht was het weer fantastisch. Het zonnetje hoog aan de hemel en een fantastische temperatuur. Maar dat was eigenlijk heel het weekend het geval. Zelfs ’s avonds was het nog broeierig.
Bij aankomst in Pünderich werden we opgewacht door Bas die inmiddels weer voldoende fit was. Over wat hij die morgen allemaal heeft meegemaakt, alleen in het hotel met de twee ‘broers’ en hun Thaise hulpje is voldoende gespeculeerd.
Op de braderie in Pünderich hadden Geert en Geert inmiddels de telefoon van Jasper ‘gevonden’, een oude zwart bakelieten model. Maar Jasper was intussen al op weg naar St. Aldegund. Ook Jan van de Brand vond op de braderie wat hij al langer zocht dat weekend, een notenkraker. De jacht op de noten uit de diverse notenbomen werd ingezet en al snel kwam Piet Jacobs te hulp met zijn (grote) oranje klompen om de noten uit de boom te gooien. Noten werden er niet zo veel geraakt, maar wel de aanhanger van 1 van de standhouders van de braderie.

Ad van de Hogen merkte op dat hij aan het dementreren was: “Iets demonstreren, maar niet weten wat.” Ook Martijn Timmers vond iets van zijn gading. Hij kocht een shirt voor vader Jan met de tekst “de beste papa van de wereld”, volgens eigen zeggen, omdat hij geld nodig had na het mislopen van de €100,- van Bas die hij uiteindelijk later in het weekend toch nog ontvangen heeft.
Na het diner bij Johann Lenz, waar Anna, Lisa en Kirsten de favoriete bediening waren van Joris, Martijn en Joost, werd Pünderich weer onveilig gemaakt. Bij stand 5 op het binnenterras werd onder de bezielende leiding van ‘aanjager’ Paulo de ‘wave’ uiteindelijk succesvol ingezet en afgerond en werden alle gasten met een ereboog onthaald.

Vrijwel de helft van alle optredens van de Durzakkers werden steeds ‘verstoord’ door de nachtwaker van Pünderich die gehuld in een zwarte jurk en hoofdkap en met lantaarn en ‘staf’ al predikend kwam vertellen dat de klok weer had geslagen. Allereerst leek dit een vervelende man, maar uiteindelijk bleek het een aardige man te zijn die dit al 15 jaar deed en zelfs bereidt was zijn tekst en outfit aan Paulo te geven die vervolgens verassend als de nachtwaker tevoorschijn kwam en een mooie imitatie bracht.

Na deze act liep het hele gezelschap naar het Rathausstrasse plein en zette de onvermoeibare Joost Wingens centraal op het plein weer ‘Hey Jude’ in. Achtereen volgens deden de Timmertjes dit vanuit diverse hoeken van het plein ook, maar dit keer niet samen maar 1 voor 1 om uiteindelijk alle Durzakkers mee te krijgen. Uiteindelijk zorgden ze er samen met de Carnavalsstichting voor dat het bomvolle plein meezong. Tot meerdere malen opnieuw inzetten toe. Men heeft geweten dat de Durzakkers met hun gasten er waren.
Rond middernacht werden de zelf meegebrachte, en door Johann Lenz gebakken, frikandellen opgehaald en werd er in het hotel nog nagekletst, gegeten en gedronken tot ook deze avond de ‘broers’ om 2 uur het zeer dringende verzoek deden te gaan slapen, omdat ze gingen sluiten.

Afscheid nemen bestaat niet
Zondagmorgen werden na het ontbijt de koffers ingeladen en ging het gezelschap nog eenmaal naar Pünderich voor de laatste optredens. Ad van de Hogen merkte op dat de wijn wel heel droog was en demonstreerde dat door te spugen zonder dat er ook maar enig vocht uitkwam. De eigen wijnkoningin kreeg nog een persoonlijke serenade van de 4 trombones en ook een willekeurige Duitse passant kreeg deze eer. Na nog wat gegeten te hebben stond de bus te wachten voor vertrek naar Nisseroi.
In de bus werd de nieuwe leider van de Durzakkers, Harm Kerkhof, nog verrast door de plat in de bus liggende wijnkoningin met een eigen versie van het Wilhelmus:
“WilHarmus van het Donzel ben ik van Nisserois bloed.
De leider van de Durzakkers blijf ik tot in den dood.
De Prinse van het Veer ben ik vrij onvereerd.
Als koning van de muziekword ik altijd geëerd.”
Rond de klok van 7 uur kwam de gehele karavaan weer aan in Nistelrode en werd er bij Johnny van Loon nog gegeten en kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.
Hiermee waren de 25ste wijnfeesten van Pünderich ook voor de Durzakkers en hun gasten weer een succes.

Unne (inmiddels) vinoloog

Bernheze’r Liedjesbal een succes

Het was weer een ouderwetse gezellige avond, die avond, de 17e oktober in Partycentrum ’t Maxend. Met zo’n groot deelnemersveld kon je eigenlijk ook niet anders verwachten. 10 Deelnemers streden om de felbegeerde bokaal en om de eer om zichzelf één jaar lang winnaar te mogen noemen van het Liedjesbal.

Na de loting, om de volgorde te bepalen, ging het festival om 20.00 uur van start. De routinees maar ook enkele nieuwkomers maakten er een geslaagde avond van. Onder de leiding van de presentatoren Gerrit Janssen en Gerdy vd Heuvel zetten iedere groep hun beste beentje voor. Onder de nieuwkomers bevonden zich de kersverse opgerichte vriendengroep Z.B.B.B.E.E.B.G. Joehoe welke een open sollicitatie stuurde naar de Geheimraad om het volgend jaar toch maar Prins der Wevers te mogen worden. Maar de verrassing van de avond was toch wel de Ouwe Dansgarde, die niet alleen een liedje hadden ingestudeerd, maar, en hoe kan het ook anders, ze brachten ook een passende gardedans ten tonele. En dat alles onder het mom van “het maakt me niet uit als ik maar voor ons mam eindig” verwijzende naar de deelname van Jong Belegen.

Als prijs was voor de winnaar het opnemen van een videoclip in het vooruitzicht gesteld. Voor de dames van Jong Belegen was dat zeker een inspiratie om alvast zelf al een clip op te nemen. Deze speelde zich af in het centrum in Nistelrode bij ’t Veer en zelfs hadden ze de echte veerman weten te vinden.

De ex-leden hadden samen met de Opstijgers een echte meezinger gecomponeerd waarmee de top-drie compleet was. De publieks- en vakjury hadden het er maar moeilijk mee, het nivo van de avond was hoog en de liedjes ontliepen elkaar niet veel.

De einduitslag:

Artiest 1e ronde finale
1 Jong Belegen – De Veerman 156 135
2 De Ouwe Dansgarde – Is niet grappig 153 132
3 De Ex-leden – Rundje 132 126
4 Durzakkers – Dansie Feesie 131
Ex-Prinsen – Wij vieren carnaval 131
6 Raad van 11 – Eitje 127
Opstijgers – De recessie is gekomen 127
8 Hossende Wevers – Vakantieliefde 124
Z.B.B.B.E.E.B.G. – Zo Blauw Blauw Blauw 124
10 Joehoe – Een dag Prins 120

Maar het was niet alleen zingen wat de klok sloeg. Halverwege de avond kwamen Hertwin van der Wijst, de voorzitter van Carnavalsstichting De Wevers en adjudant Paulo op het toneel om een paar hints over de nieuwe Prins der Wevers kenbaar te maken. Deze hints waren: ze laten het werk doen, hij kan een lichtje laten branden en Ge kijkt ‘r nie hendig overheen. Blijkbaar heel herkenbaar voor diegene die weten of een idee hebben wie die nieuwe Prins wel zal mogen zijn, maar voor veel aanwezigen werd het alleen maar onduidelijker. Wat maar weer betekent dat de Geheimraad weer haar best had gedaan.

Al met al een gelaagde avond waarbij toch maar is gebleken dat het Bernheze’r Liedjesbal zeker bestaansrecht heeft. Hopelijk zijn er volgend jaar meer “buitendorpse” aanmeldingen, dan zou het Liedjesbal helemaal compleet zijn.

Onze collega’s van de Hossende Wevers hebben ook filmpjes en foto’s online gezet. Klik hier voor de filmpjes en hier voor de foto’s.

De commissie Bernheze’r Liedjesbal geeft de artiestenlijst vrij.

Weversrijk, 9 oktober 2009. Het Bernheze’r Liedjesbal staat weer voor de deur. De artiesten zijn druk bezig geweest met het schrijven en componeren waar nodig, om zo tot het beste levenslied of feestlied te komen. De keeltjes worden geschraapt en er wordt de uiterste best gedaan om de teksten en muziek onder de knie te krijgen.

Maar liefst 11 deelnemers uit Nistelrode doen dit jaar mee aan het Bernhezer liedjesfestijn. Dat is bijna een verdubbeling van het deelnemersveld van het vorige jaar, dus zit het Liedjesbal duidelijk weer in de lift. Nu de deelnemers uit het overige deel van Bernheze nog, dan zou het Liedjesbal helemaal compleet zijn. Dus aspirant deelnemers uit Bernheze, komt allen op 17 oktober naar Partycentrum ‘t Maxend in Nistelrode, proef de sfeer en misschien staan jullie er volgend jaar wel tussen.

De commissie mag de deelnemerslijst van dit jaar weer prijs geven. Naast de routinees zijn er in de lijst ook enkele nieuwe gezichten te zien. Bij deze de lijst waarbij vermeld dient te worden dat deze in willekeurige volgorde is opgesteld. De definitieve volgorde zal voorafgaande aan het Liedjesbal door middel van loting worden bepaald.

De Ouwe Garde – Is Niet Grappig
De Hossende Wevers – Vakantieliefde
De Opstijgers – De recessie is gekomen
De Durzakkers – Dansie Feesie
Z.B.B.B.E.E.B.G. – Zo Blauw Blauw Blauw
Raad van Elluf – Eitje
Jong Belegen – De Veerman
De Ex-prinsen – Wij vieren carnaval
De Ex-leden – Rundje
Laurens Timmers – ???
Robbie vd. Wijst – La la la

De duo-presentatie zal geschieden door Gerdy vd Heuvel en Gerard Janssen. Naast een publieksjury welke door de deelnemers zelf naar voren is geschoven mogen wij ook dit jaar weer beschikken over een vakjury: Charles Zonneveld, Thea Megens en Martin vd Graaf.

Het Bernheze’r Liedjesbal vindt plaats op zaterdag 17 oktober in Partycentrum ’t Maxend, de entree is gratis en de aanvang is om 20.00 uur. Iedereen is welkom om de komende hit van aanstaande Carnaval zelf te aanschouwen. Het laatste nieuws, de uitslag en foto’s zijn te bekijken op de site van het Bernheze’r Liedjesbal: www.liedjesbal.nl of www.de-wevers.com

Bouwruimte Carnavalsoptocht.

Weversrijk, 9 oktober 2009. Het lijkt nog misschien ver weg, maar de Carnavalsoptocht door het Weversrijk op 14 februari 2010 is, althans voor sommige personen, dichter bij dan u denkt. Voor wie dan, zult u denken? Voor de Carnavalswagenbouwers van Nistelrode. Maar, zoals ieder jaar, lopen ze tegen een groot probleem aan, vaak zo groot zelfs dat ze het dan maar opgeven.

De wagenbouwers komen bouwruimte te kort. Een schuur, leegstaande stal of zelfs een romneyloods kan perfect dienst doen als bouwruimte en hebben de enthousiaste bouwers de ruimte om hun geweldige bouwsels te creëren en de Nisseroise optocht op te fleuren. Daarom doen wij een oproep aan u. Heeft u ruimte voor een enthousiaste groep bouwers? Meldt u dan aan en mede dankzij u zal de aankomende Carnavalsoptocht een succes worden. Stuur een email naar stichting@de-wevers.com voor meer informatie.

Jason van de Beeten

Weversrijk, 27 september 2009. Het Weversrijk heeft er een nieuw Weverke bij. Op zondag 27 september is Jason geboren. Jason is de zoon van Danielle Ikanubun en Michel vd Beeten en broertje van Calvin.

Jason heet voluit Jason Tawer Amandus Van de Beeten.
Danielle, Michel en Calvin. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine spruit!

Gastenboek

Weversrijk, 14 september 2009. De Weverssite heeft met ingang van heden een gastenboek. Zet je berichtje op de site over van alles en nog wat voor wat betreft het Carnaval! Heb je leuke ideeën, opmerkingen, vragen: zet het in het gastenboek en wie weet komt jou idee terug aankomende carnaval.

Privéfeest

Weversrijk, 12 september 2009. Op zaterdag 12 september is er bij Autoschade Verkuylen het privéfeest gehouden. Voor de Wevers is dit traditiegetrouw het eerste feest na de zomer en komt de hele stichting, inclusief vrijwilligers, weer bij elkaar om het nieuwe Carnavals-seizoen 2009-2010 te starten.

De commissie heeft het maar weer druk mee gehad. De garage was getransformeerd tot feestzaal en alle leden van de stichting en alle vrijwilligers die het afgelopen seizoen betrokken waren bij het Nisserois carnaval, waren tot in de kleine uurtjes druk in de weer met het opgestelde programma. Groepjes van 5 gingen de verschillende activiteiten af, om zo te kijken wie er winnaar zou worden van het Privéfeest. Er was onder andere spijker slaan, boomstam zagen, ballonnen schieten en sjoelen met de zelf gezaagde sjoelschijven.

Maar ook was er een afvaardiging aanwezig van de geheimraad. Deze raad word ieder jaar tijdens de jaarvergadering gekozen en is op zoek gegaan naar de opvolger van Prins Geert d’n Urste. Voorzitter Hertwin van der Wijst en Adjudant Paulo Fernandes, zitten samen met 2 geheime leden en hun durkses in deze commissie. Hertwin en Paulo onthulde aan de aanwezige Wevers 3 hints. De hints waren als volgt:

•Zo, Zo. Nee! Zo, Zo.

•Geen hint maar een aanwijzing: Eerst werd er een voetbal over gegooid, daarna een tennisbal

•Hij heeft OOK een motor.

Met deze hints moet het Weversrijk het doen, totdat er meer zal worden prijsgegeven. Mogelijk is dit al op het aanstaande Bernheze’r Liedjesbal op 17 oktober 2009 in Partycentrum ’t Maxend. Tijdens dit Liedjesbal zal Nisserois talent zich van zijn of haar beste kant laten zien. Al doe je zelf niet mee, iedereen is welkom aan het Maxend vanaf half 9.

Lees meer over het Bernheze’r Liedjesbal op www.liedjesbal.nl

Wevers klaar voor de toekomst

Op donderdag 18 juni jl. werd de jaarvergadering gehouden van Carnavalsstichting de Wevers. Deze jaarvergadering is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het vieren van openbaar Carnaval in Nistelrode. De opkomst was redelijk te noemen en de aanwezigen mochten diverse stemmen uitbrengen en werden op de hoogte gesteld van het jaarverslag, waarin het afgelopen jaar in beeld is gebracht, incl. de financiële verantwoording. Dat Carnavalsstichting de Wevers een gezonde stichting is bleek niet alleen uit het verslag, maar ook uit het feit dat ze geen problemen hebben met de bezetting. Ondanks het afscheid van 6 leden, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor ongeveer 80 jaar Carnavalservaring, blijven de Wevers voor het komende jaar de beschikking houden over een complete Raad van Elluf en een ruime groep ex-Prinsen. Het bestuur is zelfs uitgebreid van 7 naar 8 personen.

Raad van Elluf leden Bert Pennings en Mari van de Heijden hebben aangegeven te stoppen bij de stichting. Samen met ex-Prinsen John Herckenrath, Jan van de Brand, Jasper Exters en Jos van Roosmalen zullen zij op 7 november 2009 officieel afscheid nemen tijdens de Prins onthulling. Jan van de Brand zal hierdoor tevens stoppen met zijn bestuursfunctie. Hij was van 2001 t/m 2007 voorzitter en heeft daarna nog 2 jaar als bestuurslid gefungeerd.

De vacature als bestuurslid wordt ingevuld door Raad van Elluf lid David Verkuylen die zich vanuit het bestuur voornamelijk gaat richten op het jeugdcarnaval. Zijn belangrijkste taak is het verbeteren en uitbreiden van de jeugdactiviteiten. Het andere nieuwe gezicht in het bestuur wordt Raad van Elluf lid Fred van Dongen. Hij zal Hans Wingens gaan vervangen als penningmeester. Hans Wingens blijft actief in het bestuur als bestuurslid.

Hetzelfde geldt voor Jan Timmers die na twee jaar voorzitterschap ook een stapje terug doet en bestuurslid wordt. Zijn plaats wordt ingenomen door bestuurslid Hertwin van der Wijst. Afgelopen seizoen wisselde secretaris Marleen Bekkers al van plaats met bestuurslid Edwin Verkuylen. Edwin heeft een jaar kunnen wennen en vormt nu samen met Fred en Hertwin het nieuwe dagelijks bestuur van Carnavalsstichting de Wevers. Hiermee kunnen de Wevers weer jaren vooruit en zijn zij dus klaar voor de toekomst.

Voorzitter Hertwin van der Wijst is bijna 37 jaar, getrouwd met Simone Verbruggen uit Erp en samen hebben zij twee kinderen. Zoon Sam is 3 jaar en dochter Dide werd 4 jaar geleden geboren, vrijdags na Carnaval 2005, toen Hertwin zijn prinsencape nog maar net had ingeleverd om deze te laten stomen. Hij werkt als software ontwikkelaar bij een industrieel automatiseringsbedrijf uit Boekel. Vanaf seizoen 2006-2007 heeft Hertwin zitting gehad in het bestuur als bestuurslid en door het aftreden van Jan Timmers voelde hij zich geroepen om die taak op zich te nemen.

Met steun van het oude dagelijkse bestuur, dat vanaf volgend seizoen nog volledig zitting blijft nemen in het bestuur, zullen Hertwin, Edwin en Fred zich vol overgave storten op hun taak om het vieren van openbaar Carnaval in Nistelrode in goede banen te leiden. Hierbij hebben zij natuurlijk ook alle steun en inzet nodig van alle leden en hun durskes en alle vrijwilligers. Samen met alle Wevers en Weverinnekes wordt het seizoen 2009-2010 dan ongetwijfeld een geweldig Carnavalsseizoen en kan het Weversrijk toe gaan leven naar het 44 jarig jubileumjaar 2010-2011. De voorbereidingen daarvoor zijn natuurlijk al in gang gezet.

Maar eerst zal de nieuwbakken voorzitter samen met Adjudant Paulo en twee gekozen leden op zoek moeten naar een nieuwe Dorstlustige Hoogheid. Dit viertal vormt samen met hun durskes de geheimraad, die de taak op zich gaat nemen om die nieuwe Prins van het Weversrijk te gaan vinden. Alle overige leden en hun durskes kunnen na het kiezen van de geheimraad, aansluitend aan de jaarvergadering, met zomerreces. De geheimraad gaat er vanuit dat zij zeer binnenkort hetzelfde kunnen doen als de opvolging van Prins Geert d’n Urste geregeld is. Mocht je de komende tijd dus benaderd worden met de vraag of je zijn opvolger wilt worden, denk daar dan over na, maar twijfel niet over het antwoord. Natuurlijk wil je deze eervolle taak, om voor te gaan in het feestgedruis van het Weversrijk, op je nemen. En denk er in ieder geval alvast over na wie je persoonlijke Adjudant zal worden.

Carnavalsstichting de Wevers wenst iedereen alvast een fijne zomertijd toe en tegen het einde van de zomer zullen zij tijdens het feest voor alle leden en hun durskes en alle vrijwilligers van het afgelopen seizoen de eerste hints prijsgeven en de diverse commissies weer op gaan starten. Mocht je je als vrijwilliger in meer of mindere mate in willen zetten voor het Nisseroise Carnaval, zonder de verplichting om lid te worden, meld je dan aan bij secretaris Edwin Verkuylen of voorzitter Hertwin van der Wijst. Contactgegevens zijn te vinden