2013

 

HooghedenStichtingBruidspaarBijzonderhedenFoto’sNieuws


Hoogheden

2013

De 46e Prins

Naam: Prins Henk d’n Urste
Echte naam: Henk van grunsven
Durske: Franca
Vorst: Mario van Dijk
Adjudant: Theo van Roosmalen

Wij houden de vaart erin

2013_jeugdpaar

JeugdCarnaval

Naam: Jeugdprinses Pleun
(Pleun Wijnen)
Jeugd-adjudante: Pleun
(Pleun Verwijst)

De Pleunen trappen lol, voor ons is niets te dol.


Stichting

Het bestuur: Hertwin vd Wijst (voorzitter), Karin Timmers (secretariaat), Fred van Dongen (penningmeester), Aad Lindhout, Laurens Timmers, Edwin Verkuylen en Hans Wingens
Road van Elluf: Adjudant Theo van Roosmalen, Vorst Mario van Dijk, Geert vd Broek, Theo Verwijst, Olaf Wolsky, Fred van Dongen, Ruud Steevens, David Verkuylen, Michel vd Beeten, Ad vd Hogen, Berry Smits, Roy Steevens, Danny Steevens
Ex-prinsen: Dennis Nelissen (2000), Jan Timmers (2002), Hertwin van der Wijst (2005), Frank Leenders (2006), Edwin Verkuylen (2007), Bas vd Oever (2008), Geert Duffhues (2009), Eric van Dijk (2010), Laurens Timmers (2011) en Mark Exters (2012)
Huppels: Lisanne Leenders (trainster), Priscilla Steevens (trainster), Lonne vd Broek, Ise vd Broek, Anne Langenhuizen, Evi vd Broek, Demi Verkuylen, Mandy Paardekooper, Lieve van Schaijk, Meike Raaymakers, Femke Pittens, Dide vd Wijst, Nienke Pittens, Senna Exters


Bruidspaar

2013_bruidspaar

Het Faudte Bruidspaar

Cowboys en Indianen
Bruidegom: Cowboy Martijn van der Linde
Bruid: Cowgirl Chantal Kinkelder


Bijzonderheden

De beide straatnaamonthullingen werden georganiseerd op de Gildenweg. De Prins én de Jeugdprinses komen daar namelijk vandaan.
De Huppels werden verrast met nieuwe trainingspakken en sporttassen gesponsord door Bevers Steencentrum, Loonbedrijf Langenhuizen, Van Tilburg Mode en Sport en Café-zaal ’t Tramstation/d’n Hoan.
Voor het eerst sinds 1977 is er geen Dansgarde.
Samba Percussie Band Dale Caña opent de optocht welke het toepasselijke thema Rio in Nisseroi heeft gekregen.
De organisatie van de Nisseroise kwis is uitgeroepen tot de Wevers van het jaar.


2013_krant


Fotos

Nagenieten van het Carnaval van 2013? Klik hier op de foto’s.


Nieuws van 2013

Uitslag optocht

Wat een weer hadden we toch getroffen. Zeker na al die hagelstormen van vorig jaar. Maar dat het mooi weer was kon je zeker ook zien aan de enthousiaste deelnemers, maar zeker ook het publiek langs de kant.
Met het thema Rio in Nisseroi hadden we de weergoden mooi uitgedaagd. Maar ook mede dankzij het geweldige optrede van Samba Percussie Band Dale Caña uit Oss kon deze optocht zeker niet stuk

Individuelen tot 14 jaar
Wisselbeker geschonken door Jat Solutions (nieuwe beker dit jaar)
1 De Lange Jannen – Wij horen er niet meer bij, zonder al da game-gerei
143 punten – aai aai aai en toch nog aaibaar
2 Rees Kees – Rees Kees
134 punten – er was maar 1 wc en jullie namen hem mee
3 Caitlyn, Elze en Sanne- Gouden Gids
131 punten – wie schrijft die blijft
4 Janne, Karlijn, Imke, Karlijn – De Lichtpuntjes
129 punten – goed belicht, hopen dat jullie volgend jaar weer mee doen

Loopgroepen tot 14 jaar
Wisselbeker geschonken door F. Leenders
1 4411 – Wij houwe d’n optocht skon vur Pleun d’n urste
Deze groep wint voor de 3e keer en mogen de wisselbeker houden
145 punten – jong geleerd is oud gedaan

Wagens tot 14 jaar
Wisselbeker geschonken door Arjan Smits
1 Veul Schik – Phineas and Ferb
141 punten – wat doe je? Jullie doen het goed, mooie wagen

Individuelen
Wisselbeker geschonken door Cafe de Snor (nieuwe beker dit jaar)
1 De Hossende Wevers – Bij ons is de optocht in de soep gelopen
146 punten – dat kan alleen de hossende wever zijn
2 De Witjes – Wij spekken de optocht
145 punten – spekkie voor ’t bekkie, fijn dat jullie er toch weer bij waren
3 Uit His-e-weg – Introductie (Hoi)
140 punten – dansend in het rond, met een big smile op zijn mond
4 Vrij-willig – Hoe in ons kleurrijk NistelRIO… ons kleurloos NESTerlee
139 punten – waar iedereen over praat, kleurrijk gebracht
5 Goei Toei Ingepakt
132 punten – goed verpakt
5 Martijn en Chantal – Het faudte bruidspaar 2013
132 punten – zo goed kan fout zijn

Loopgroepen
Wisselbeker geschonken door Gé-Dé keukens
1 Gruts Grei – Nisserois lopend buffet
168 punten – tot in de kleinste details loopt het goed
2 De schADjes – Wat moet onze Prins zonder zijn (dans)garde
161 punten – totale act, heel goed verzorgt
3 De Durskes – Al kumt er een jacht uit Rio vol veren, wij Durskes goan echt nie uit de kleren
137 punten – kleurrijk als altijd
4 You’ll never walk alone – Crisis, wij dragen ons steentje bij
134 punten – blij dat jullie ieder jaar je steentje bijdragen

SMSactie:
Munten geschonken door Zin in een feestje en ’t Pumke
Winnaar bij de toeschouwers (22 munten)
Bij de toeschouwers zijn er 3 smssers uitgenodigd en dat zijn
Mike vd Berg, Jolan Martens en Kim van Tilburg
Na loting wint:Jolan Martens

Winnaar bij de deelnemers (44 munten)
Winnaar bij de deelnemers met 80 smssers: startnummer 2 De Lange Jannen

Wagens
Wisselbeker geschonken door Tekenburo Verkuylen
1 Be Mekare gebuurt – Me ons eige zomerterras zit ’t wel snor
163 punten – zo’n zomerterras willen we het hele jaar
2 Ok Moi – Stuurloos
161 punten – weversrijk gaat voor jullie overstag
3 De Frotters – Disney Niks
137 punten – ieder jaar weer vol enthousiasme, hard gewerkt

 

Weverszittingen

Voor de 37e keer stond het allemaal weer klaar. Sporthal de Overbeek was door CS De Wevers, en een aantal vrijwilligers, weer omgebouwd tot een ware Carnavalstempel. Alles was weer tot de puntjes verzorgd, maar dat was zeker ook te zeggen over de optredens van de Nisseroise artiesten. Want waar sommige buitendorpse Carnavalsverenigingen het moet hebben van ingehuurde artiesten doet het Nisseroise volk het gewoon zelf.

Toen iedereen er klaar voor zat en Muziekkapel De Dûrzakkers hun eerste noten hadden gespeeld kwamen de kersverse zittingspresident Hertwin vd Wijst samen met de Huppels, de Raad van Elf en zeker niet te vergeten vorst Mario, adjudant Theo en onze Prins Henk d’n Urste het podium bevolken. Na het openingswoordje van Ex-Prins Hertwin, die het stokje had overgenomen van Jan vd Brand, Prins Henk en adjudant Theo (die solliciteerde voor een baan als tonprater), mochten de Huppels het spits afbijten met hun gardedans.

Als rode draad kwam toneelvereniging Efkes Anders tijdens de hele zitting door de diverse bekende Nisseroise mensen interviewen. Voor die taak hadden ze Ushi zelf uit Japan laten overkomen. De taalbarrière speelde haar diverse malen parten en zo kwam het vaak tot een lachwekkende spraakverwarring. Jaren lang waren de dames van Jong Belegen een vast gegeven tijdens de pronkzitting, maar helaas konden de dames alleen de eerste zitting aanwezig zijn. Ze brachten hun Carnavalskraker D’n Dweil ten gehore, waar ze afgelopen oktober tijdens het Bernhezer Liedjesbal de eesrte prijs mee hadden gewonnen. Voor die prestatie kregen ze uit handen van de zittingspresident hun CD welke ze hadden opgenomen, uitgereikt.

Ook een vast gegeven van elke Weverszitting is een optreden van (onze eigen) Laurens Timmers, die dit jaar eens een keer wilde weten hoe het zou zijn om Pool te zijn. Volgens ons prima gelukt want de week erna, tijdens de emmertjesactie, werd hij nog een keer als Pool aangezien. Na de openingsdans aan het begin van de avond mochten de Huppels nogmaals het podium op voor hun showdans. Dit jaar was het extra spannend want deze keer moesten ze het zonder dansgarde zien te stellen. Maar ze slaagden met de uitvoering van een aantal liedjes uit de musical “Annie” met vlag en wimpel.

De Dûrzakkers kwamen dit jaar met een stuk als besnorde Italiaanse artiesten. Ze hadden een wonderstoel meegenomen waar ze het voor elkaar kregen om zonder gebruik van instrumenten, met alleen gebruikmakend van een collega muzikant toch muziek te kunnen maken. Zo blijkt een hoofd prima dienst te doen als trommel, als je iemand maar ver genoeg opvouwt hij een prima accordeon blijkt te zijn en je best op een voet trombone kunt spelen. Maar het klapstuk was toch wel Joris die met hand en voeten 4 instrumenten tegelijkertijd kon spelen, zelfs zonder de wonderstoel.

De dames van de Dancing Kids zorgden met hun spetterende optredens weer voor open monden bij het Nisseroise publiek. Niet voor niets behalen de dames bij bijna elk (internationaal) toernooi waar ze optreden de hoogst haalbare plaatsen. De diverse motorclubs waren de inspiratie geweest van Toe Mar. Met ronkende motorfietsen vertegenwoordigde ieder een motorclub, zelfs tot en met de Hells Angels waarvan een Engeltje zo uit de lucht kwam vallen. Ze hadden weer met een scherp oog Nisseroi rondgekeken en wisten weer van alles over iedereen te vertellen.

Wie we elk jaar ook weer mogen verwelkomen zijn de balletstichting en de jeugdslagwerkgroep. Die laatste trommelden eerst als hollemensen dat het een lieve lust was, maar bleken ook het een en ander te kunnen spelen alsof het zo uit China zou komen. Wat zeker ook indruk maakten wat het muzikale optreden van Djonina, de diverse nationale en internationale artiesten passeerde de revue, waar bij je met de ogen dicht zeker dacht dat het Tina Tuner zelf was die op het podium stond.

Als sinds jaren staat Pieter Meulendijks in de ton, dit jaar als medewerker van de ANWB. Hij vertelde over zijn belevenissen tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als wegenwacht waarbij het uit zijn verhalen bleek dat hij niet alleen met zijn Bets de lakens deelden. Sinds enkele jaren zijn het de Durskes die de eer hebben de Weverszitting af te sluiten. Dit jaar was het thema zwart-wit. Ze startten als Blues Brothers, waarna het de beurt was aan de drie tenoren. Die bleken niet alleen goed kunnen zingen maar zeker ook zeer flexibel te zijn. Ze bogen en draaiden alsof het balancerend speelgoed was. Tenslotte waren de dames uitgedost in zwart wit, waarbij ze door de kleding en de schmink ze voor een optische illusie zorgden waarbij je na een tijdje niet meer wist welk been bij welk lichaam hoorden. Foto’s zeggen veel meer dan duizend woorden. Kijk voor de foto’s van de zitting hier op de site.

Na de finale en het “Tussen Donzel en Menzel” was het tijd de zaal te ontdoen van tafels en stoelen om zo ruimte te maken voor een spetterende afterparty die tot in de kleine uurtjes zou duren.

Nieuwe trainingspakken voor de Huppels

De dansende trots van Carnavals Stichting De Wevers waren hun trainingspakken ontgroeid en dus nodig toe aan nieuwe.

Dankzij de gulle giften van diverse Nisseroise sponsoren, staan onze Huppels er weer kei skon op. Naast de trainingspakken zijn onze Huppels nu ook voorzien van mooi sport-/rugzakken, waarin ze hun kleding mooi in kunnen opbergen.

Bevers Steencentrum; Loonbedrijf Langenhuizen; Van Tilburg Mode & Sport en
Café-Zaal ’t Tramstation / D’n Haon maakte e.e.a. mogelijk.

Onze hartelijke dank hiervoor!

De oude trainingspakken van de Huppels waren dan wel te klein, maar zeker nog niet versleten. Gelukkig hebben deze pakken een mooie nieuwe bestemming gekregen. Stichting Samenwerking Bernheze-Kobylin heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de trainingspakken zijn terecht gekomen in een weeshuis voor gehandicapte kinderen.

Jeugdpaar onthuld

In een goed gevulde sporthal, wat door CS De Wevers met vrijwilligers volledig was omgebouwd tot feesttempel, zijn voorafgaand aan de jeugdzitting de nieuwe Heersers over het jeugdcarnaval in het Weversrijk onthuld.

Dit jaar kon de jeugd uit Nisseroi zich zelf opgeven voor de leuke functie, en het lot bepaalde dat Pleun Wijnen dit jaar door het leven gaat als Prinses Pleun 1e. Natuurlijk wordt ze bijgestaan door een Adjudante en dat is haar vriendin Pleun Verwijst.

Prinses en Adjudante werden op een prachtige wijze onthuld door DV De Dancing Kids.

Pleun en Pleun zitten samen in dezelfde klas op ’t Maxend school en hebben daar een gezellige klas. Prinses Pleun loopt al enkele jaren mee met de carnavalsoptocht in het Weversrijk. Daarnaast zingt en danst ze graag. De straat waarin zij woont krijgt het dit jaar druk met de straatnaamonthulling want Prinses Pleun woont een paar deuren verder bij onze Prins Henk I vandaan.

Adjudante Pleun is een sportieve, stoere dame. Dat blijkt wel uit haar hobby’s: Kickboxen, Streetdance, HipHop en Scouting.

Beide meiden hebben er erg veel zin in om dit jaar voorop te gaan in de polonaises! Hun moto luidt dan ook:

De Pleunen trappen lol, voor ons is niets te dol.

Vrije voorverkoop Weverszittingen

19 en 26 januari 2013, worden er door carnavals stichting De Wevers weer de grandioze Weverszittingen georganiseerd.
Er wordt weer een zeer divers en bomvol programma gepresenteerd met allemaal Nisseroise artiesten.

De vrije voorverkoop voor deze geweldige Weverszittingen is op donderdag 20 december van 19.00 tot 20.00 uur, bij De Rainbow.
De kaarten zijn te verkrijgen voor € 16,= per stuk.
Voor de tweede zitting geldt een limiet van 6 toegangsbewijzen per persoon.Voor de eerste zitting is dit ongelimiteerd.
Wees er snel bij, om teleurstelling te voorkomen.

Aanmelden Jeugdzitting

Heb jij ‘The Voice of Nisseroi’? ‘So you think you can dance ?’
Eén ding is in iedergeval zeker… Nisseroi’s got Talent !

Wil je jouw talent delen met de rest van Nistelrode? Geef je dan nu op voor deelname aan de Jeugdzitting van C.S. De Wevers. Deze zal wederom georganiseerd worden in Sporthal de Overbeek, op zondag 20 januari.

Geef je op vòòr 7 januari via:
jeugdzitting@de-wevers.com
Òf via Olaf Wolsky, Laarhof 34. Telefoon: 06-10955999

Alle deelnemers ontvangen in iedergeval een mooie medaille. Voor de beste 3 is er een prachtige beker, met voor de winnaar een geweldige wisselbeker.

Aanmelden JeugdPrins(es)

Op zondag 20 januari 2013 wordt ons nieuwe jeugdpaar van het Weversrijk weer bekend gemaakt op de jeugdzitting. Daarom is CS de Wevers op zoek naar jongens en meisjes van groep 7 & 8 van de basisschool die het leuk vinden om komend jaar de Prins of Prinses van het Weversrijk te worden. Dus zou jij graag Prins of Prinses van het Weversrijk willen worden meldt je dan aan. Onder alle inzendingen wordt er een Prins of Prinses gekozen die een fantastisch jaar gaat beleven.

Wat kan je allemaal verwachten:
– Een geweldig jaar waar je allemaal bijzondere dingen meemaakt die je nooit zal vergeten.
– Je mag op de grote prinsenwagen in de optocht snoep gooien naar alle kinderen.
– Mocht je gekozen worden dan mag je zelf een vriend of vriendin uitkiezen die jouw persoonlijke adjudant(e) wordt.

Wat verwachten van jou:
– Dat je niet op vakantie bent tijdens de carnaval en gezellig mee wil hossen.

Wat verwachten van de ouders:
– Goedkeuring dat hun zoon of dochter eventueel uitgekozen kan worden om prins of prinses te worden van het Weversrijk.
– Begeleiding van de kinderen wordt geregeld vanuit de commissie maar de ouders zijn uiteraard ook van harte welkom om overal bij aanwezig te zijn.

Dus reageer snel want de inzending sluit voor 15 november 2012.
Mocht je gekozen worden dan neemt de commissie contact met je op voor 15 december 2012

Dus wil jij de nieuwe prins of prinses worden van het Weversrijk dan moet je het volgende doen:
Laat je ouders een mail sturen naar berrysmits@home.nl Vermeld in deze mail:
– Je naam, adres en telefoonnummer
– Op welke school je zit en in welk groep
– Goedkeuring van de ouders

Hints verklaard

De Geheimraad van De Wevers had ook dit jaar weer zijn best gedaan om ons allen op het verkeerde been te zetten met de creatief gevonden hints.
Hier dan eindelijk de uitleg van deze hints.

Het pak is ‘m wèr nie vreemd
De prins en zijn adjudant stonden hier vorig jaar ook al in het rokkostuum van de stichting als presentatoren bij de onthulling van ex-prins Mark d’n Urste en zijn Adjudant Geert.
We drèeijen ut wèr um
Vorig jaar deed ‘Ok Moi ‘ de onthulling en ‘De Vingerhoedjes’ leverden de Prins en zijn Adjudant. Nu is het andersom: ‘Ok Moi’ heeft de Prins en Adjudant geleverd en ‘De Vingerhoedjes’ hebben de onthulling gedaan.
Tevens is de zoon van de persoonlijke Adjudant Theo van Roosmalen, Dennis, in 2007 Jeugdprins geweest. Zijn broer Jos was in 2003 prins.
Mar hij is de laotste
Prins Henk D’n Urste is de enigste zoon, heeft alleen dochters en ook zijn vader was de enige man in het gezin. Dus van het geslacht ‘Van Grunsven’ is hij de laatste.
Links of rechts, de adjudant zal ‘m perfect sturen. Maar zal de prins het snappen?
Adjudant Theo werkt bij een bedrijf dat grondverzetmachines voorziet van laser en GPS-sturing, dus hij kan de Prins waarschijnlijk goed sturen naar links of rechts. Prins Henk d’n Urste werkt in de scheepsbouw en denkt meer in het stuur- en bakboord. Dus of hij de aanwijzingen zal snappen?
Zo niet, dan zitten wij er mee opgescheept
Verwijzing naar schepen.
Na De Onthulling… dan zal hij zijn beste beentje moeten voorzetten
De eerste letters NDO staan voor De Nederlandse Dansorganisatie waar de Prins voorzitter van is.
Vele golven van leut en feest door het Weversrijk en 1 ding is zeker, daar heeft d’n Prins meestal geen hekel aan.
Met golven heeft Prins Henk d’n Urste natuurlijk wel iets, wat echter wel zo is, is dat de 7e golf altijd problematisch is bij nieuwe schepen, dus meestal geen hekel aan golven, behalve bij golf nr. 7.

Prins Henk I heerser over ’t Weversrijk

In zaal De Hoefslag is afgelopen zaterdag de nieuwe Prins der Wevers onthuld door vriendengroep ‘De Vingerhoedjes’. Het komend carnavalsseizoen zal Prins Henk I de scepter zwaaien over het Weversrijk, bijgestaan door zij persoonlijke adjudant Theo en Vorst Mario.

Rond de klok van 22.11 uur, kwam Henk van Grunsven uit de zaal naar het podium lopen om de officiële versierselen die horen bij deze functie in ontvangst te nemen.
Samen met zijn Persoonlijke Adjudant Theo en de Durskes Franca en Gerrie, namen zij de vele felicitaties in ontvangst van familie, vrienden en natuurlijk de bevriende Carnavalsverenigingen die aanwezig waren.

Zondag 11-11, zal in Zaal De Hoefslag de receptie zijn voor Prins Henk I, waarbij ook u de gelegenheid heeft om hem te feliciteren.

Een warm welkom voor onze nieuwe leden

Voordat de Prins als Heerser van ’t Weversrijk werd onthuld, hebben we nog een aantal nieuwe leden mogen installeren tijdens het 11-11 bal.

Bij de Huppels zijn dit:
Meike Raaymakers
Senna Exters
Lonne vd Broek
Ise vd Broek

De Raad van 11 is vanaf heden versterkt door:
Olaf Wolsky en zijn Durske Lenny

Wij hopen nog lang te mogen genieten van de diensten van allen, en heten hun van harte welkom binnen onze Stichting.

Afscheid van een aantal trouwe leden

Tijdens het 11-11 bal in zaal De Hoefslag werd, voorafgaand aan het uitzwaaien van Prins Mark I en de onthulling van de nieuwe Prins, afscheid genomen van een aantal trouwe leden van Stichting Carnaval De Wevers, die zich jaren belangeloos hebben ingezet voor openbaar carnaval in Nistelrode.

Bij de Dansgarde stopten de volgende leden:
Priscilla Steevens 2000-2012; 13 jaar lid
Iris v d Wielen 2003-2012; 10 jaar lid
Whitney Paardekooper 2006-2012; 7 jaar lid
Lisanne Leenders 2007-2012; 6 jaar lid
Elisa Fernandes 2007-2012; 6 jaar lid
Edlyne vd Wouden 2010-2012; 3 jaar lid

Bij De Huppels zullen wij het komende seizoen moeten stellen zonder:
Bo Nelissen 2010 en 2012; 2 jaar lid
Lot v d Broek 2011-2012; 2 jaar lid
Sanne v Roosmalen 2006-2012; 7 jaar lid

De Raad van 11 heeft afscheid moeten nemen van:
Twan en Rianne Pittens.
Twan heeft 5 jaar zitting in de Raad van Elf gehad en heeft met zijn Durske Rianne diverse functies bij verschillende commissies bekleed. Dat zij openbaar carnaval in Nistelrode een warm hart toedragen, blijkt wel uit het feit dat ze, ook nu ze gestopt zijn als lid, nog steeds hun bijdrage zullen leveren bij een aantal activiteiten.

Allemaal BEDANKT.

Prins is er klaar voor

Het zijn nog maar enkele dagen totdat de nieuwe heerser van het Weversrijk ten tonele zal verschijnen in Feesterij de Hoefslag op zaterdag a.s. 3 november. Traditiegetrouw zal op deze eerste zaterdag van november vanaf 19:30u het Carnavalsseizoen officieel starten voor alle Wevers en Weverinnekes.

Velen zullen om 22:00u in de zaal zijn voor de start van een wederom spectaculaire onthullingsact waarin het sociale karakter van Carnaval enigszins verloren gegaan lijkt. Of dit uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht komt en we weer de skonste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ’t Weversrijk mogen aanschouwen om 22:11u, dat zal nog de vraag zijn. Komt met velen om dit spektakel mee te beleven, maar kom ook gerust wat eerder om afscheid te nemen van onze dansgarde, enkele huppels, een lid van de raad van 11 en voor de toetreding van een nieuw lid. Verder ben je dan ook getuige van de première van de gardedans van onze huppels en van het afvoeren van nu nog regerend Prins Mark d’n Urste en zijn Adjudant Geert. Wat zullen de resp. ex-Prinsen en Raad van 11 in petto hebben om deze twee voorgangers nog even ludiek aan de tand te voelen.

Anders dan anders zal er dit jaar tussen afvoeren van oude Prins en Adjudant en het onthullen van de nieuwe heersers nog een verrassing gepresenteerd worden door de ex-leden van Carnavalsstichting de Wevers.

Kortom er zal genoeg te beleven zijn zaterdag a.s. en als alle officiële protocollaire handelingen zijn voltooid en de felicitaties in ontvangst zijn genomen, zal er nog een groots feest plaatsvinden met de DJ’s van RWP. Al jaren is het zo dat velen voor deze onthullingsavond naar de Hoefslag komen om dat mee te beleven en dat zal dit jaar niet anders zijn. Het 11-11 bal met de onthulling van de nieuwe ‘Baron van ’t Kentje tot Geeneind’ is elk jaar, en zeker dit jaar, de start van vele golven van leut en feest door het Weversrijk en 1 ding is zeker, daar heeft Prins … d’n … meestal geen hekel aan. Om daar zeker van te zijn nodigen Carnavalstichting de Wevers en met name Prins … d’n …, zijn Adjudant … en hun durskes iedereen uit om zaterdag in de Hoefslag het Carnavalsseizoen 2012-2013 mee te openen.

Hints

Tijdens het Bernheze’r liedjesbal werd door voorzitter Hertwin van der Wijst 3 hints prijs gegeven die zouden moeten leiden naar de nieuwe heerser van het Weversrijk.

• Links of rechts, de Adjudant zal ‘m perfect sturen. Maar zal de Prins het snappen?
• Zo niet, dan zitten wij er mee opgescheept
• na de onthulling… dan zal hij zijn beste beentje moeten voorzetten

Samen met de eerder uitgebrachte hints op het Vrijwilligersfeest kan het raden beginnen naar de naam van onze nieuwe Prins.

Zaterdag 3 november zal dan uiteindelijk onze nieuwe Prins worden onthult in zaal De Hoefslag, tijdens het 11-11 bal.

Bernheze’r Liedjesbal

Enkele weken voordat het 11-11 bal weer gaat plaatsvinden staat het Bernhezer liedjesfestival op het programma. Iedereen kan dan alvast in de carnavalsstemming komen. En gisteren was het dan ook weer zover. In totaal hadden 7 groepen zich opgegeven om mee te doen.

Gerdie van den Heuvel en Gerard Janssen waren de presentatoren van deze avond en heette iedereen van harte welkom. Er werd geloot in welke volgorde er moest worden opgetreden en de Durzakkers mochten het spits afbijten met het nummer ‘’m’n eige navigaotsie’. Een mooi en goed gezongen lied waarvan je het 3e refrein al mee kon zingen..
De Ouwe Garde, winnaar van 2011 ging als 2e het podium op. Ze hadden gekozen voor het nummer ‘Nisserois Talent’, geschreven door Linda van Delst en hierin kwamen heel veel zinnen voorbij van liedjes die in een eerder liedjesfestival voorbij zijn gekomen zoals een dansje om de tafel, ritsen en durske ik gao nog nie naar huis nog nie naor bed.

Jong Belegen die bijna elk jaar wel in de top 3 staat was aan de beurt en hadden als titel ‘D’n Dweil’, zij werden opgevolgd door de Raad van Elf met het nummer ‘Nisseroi wordt weer Weversrijk’ .

Een nieuwe club dit jaar waren de Stubeplekkers die het lied ‘Oh hier is het goed’ vertolkten. Een gezellige groep en volgens de jury met veel potentie, dus tot volgend jaar. De Ex-Prinsen met ‘tis fist in ’t weversrijk’ en hierna de Hossende Wevers met ‘Hé Hallo’ sloten de 1e ronde af.

Na de pauze die muzikaal opgeluisterd werd door de Durzakkers werden de scores bekend gemaakt.
7. Exprinsen 93 pnt.
6. Raad van Elf 99 pnt.
5. Oude Garde 102 pnt.
4. Stubeplekkers 107 pnt.

De punten van de eerste drie groepen worden niet bekend gemaakt want zij moeten nog één keer optreden en de punten van het 2e optreden worden bij de 1e punten opgeteld. Als eerste mogen de Durzakkers voor de tweede maal hun nummer ten gehore brengen, gevolgd door de Hossende Wevers en als laatste is Jong Belegen aan de beurt. De zaal zingt de nummers al bijna mee en de polonaise wordt ingezet.

Toen werd het spannend en werden alle punten van de jury bij elkaar opgeteld en werd de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt.
3. Hossende Wevers 162.5 pnt
2. De Durzakkers 175 pnt
1. Jong Belegen 177 pnt.

Jong Belegen is de winnaar met het nummer d’n Dweil en mag binnenkort een CD opnemen in de studio.

Bron: www.mooinisseroi.nl
auteur: Heidi Verwijst

Vrijwilligersavond

Weversrijk, 8 september 2012.

Op zaterdag 8 september vond de jaarlijkse vrijwillegersavond plaats van Carnavalsstichting De Wevers. Dé gelegenheid om alle vrijwilligers te danken die zich in hebben gezet om het afgelopen jaar een fantastisch carnavals jaar van te maken, voor alle Wevers uit het Weversrijk.

Autoschade Verkuylen had belangeloos zijn garage beschikbaar gesteld, wat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een ware voetbaltempel.
Op diverse tafelvoetbaltafels werd een spannende competitie uitgevochten die uiteindelijk gewonnen werd door Jan Timmers en Ad v.d. Hoogen. Zij namen de flessen wijn in ontvangst. Als klap op de vuurpijl kregen ze zelfs samen nog een Weekendje.

De inwendige mens werd deze avond absoluut niet vergeten. Het gerstenat vloeide rijkelijk in het rond en de hele avond stond er een friet- en snackwagen buiten op de stoep die alle gasten voorzag van een lekkere vette hap.

Na de prijsuitrijking van het tafelvoetbaltoernooi, nam de Voorzitter van Carnavals stichting De Wevers, Hertwin van der Wijst, de microfoon in handen. Hij dankte alle vrijwilligers voor hun inzet het afgelopen carnavalsseizoen, wat mede door hun inzet zeer geslaagd is geweest. Ook was hij blij om te zien dat er ieder jaar weer meer vrijwilligers aanwezig zijn op deze, speciaal voor hun, georganiseerde feestavond.

Na zijn dankwoord, haalde de Voorzitter nog een briefje tevoorschijn met daarop de hints die een tipje van de sluier oplichten wie de opvolger wordt van Prins Mark I. Wie o wie wordt het komend carnavalsseizoen de Mooiste, de Schonste, en de Belangrijkste mens van het Weversrijk.

De hints waren als volgt:

• Ut pak is ‘m wèr nie vreemd
• We drèijen ut wèr um
• Mar hij is de loatste !!!

Al twee jaar op rij zijn de eerste twee hints van toepassing geweest op onze Heersers van het Weversrijk. De geheimraad maakt het ons steeds lastiger om een persoon te verbinden aan de hints, en tegelijkertijd maken zij zich er steeds makkelijker af met het verzinnen van de hints.
Desalniettemin gingen er alweer diverse namen in de rondte waarbij de hints zelfs van toepassing konden zijn. Al was het soms wat ver gezocht.

Voor de meesten van ons wordt het toch maar weer wachten op het Liedjesbal, welke wordt gehouden op 20 oktober in zaal ’t Maxend waar hopelijk weer een aantal hints worden prijsgegeven. Tot die tijd zullen we het hier mee moeten doen.