2016

HooghedenStichtingBruidspaarBijzonderhedenFoto’sNieuws


Hoogheden

49_martijn_1

De 49e Prins

Naam: Prins Martijn d’n Urste
Echte naam: Martijn Timmers
Durske: Nory
Vorst: Mario van Dijk
Adjudant Paul Timmers

Wij vieren Carnaval in ’t²

2016_jeugdpaar

JeugdCarnaval

Naam: Jeugdprinses Fenne
(Fenne van de Wijst)
Jeugd-adjudante: Lieke
(Lieke Verwijst)

Met Fenne en Lieke Binnen, kan het feest beginnen


Stichting

Het bestuur: Edwin Verkuijlen (voorzitter), Karin Timmers (secretariaat), Berry Smits (penningmeester), Aad Lindhout, Laurens Timmers, Hertwin vd Wijst en Hans Wingens
Road van Elluf: Olaf Wolsky, David Verkuijlen, Ruud Steevens, Berry Smits, Adjudant Paul Timmers, Vorst Mario van Dijk, Danny Steevens, Charl vd Wielen, Ad vd Hogen, Marc Vervoort,
Ex-prinsen: Hertwin van der Wijst (2005), Frank Leenders (2006), Edwin Verkuylen (2007), Eric van Dijk (2010), Laurens Timmers (2011), Mark Exters (2012), Henk van Grunsven (2013), Gertjan Hermes (2014), Willy van Eert (2015)
Dansgarde: Lieve van Schaijk, Babs vd Berg, Mandy Paardekooper, Jelke van Eert, Lotte van Grunsven (trainster), Whitney Paardekooper (trainster)
Huppels: Dide vd Wijst, Gitte van Eert, Pieta vd Berg, Senna Exters, Vivian Wolsky, Floor vd Heijden, Luuke vd Heijden,
Geeke vd Wijst, Lotte van Grunsven (trainster), Whitney Paardekooper (trainster)
Jeugdraad van Elluf: Floris Wolsky, Nienke Pittens, Jorg Jansen, Jonathan Timmers, Lieke Verwijst, Fenne vd Wijst, Femke Pittens, Harm Wolsky, Sam vd Wijst, Jesse vd Hanenberg


Bruidspaar

2016_bruidspaar

Het Faudte Bruidspaar

Into the Movies
Bruidegom:
Bruid:


Bijzonderheden

Wever van het jaar is Stichting Pinksterfeesten
Het is een echt familiegebeuren. Prins Martijn is zoon van de net teruggetreden Ex-Prins Jan Timmers. En broer Martijn is zijn adjudant.
En over Jan Timmers gesproken: hij werd tijdens de zitting door voorzitter Edwin Verkuijlen uitgeroepen tot Ere-Wever.
Na 10 mooie jaren “Feest in de tent” een nieuwe locatie: Station Carnaval in ’t Tramstation


2016_krant


Fotos

Nagenieten van het Carnaval van 2016? Klik hier op de foto’s.


 

Nieuws van 2016

Optocht 2016

Individueel tot 14 jaar
1 De vrolijke beestenboel, Vrolijke beestenboel

Individueel
1 Raoul de Wit Ik telde vroeger al op….carnaval
2 Uit His-e-weg Carnaval opwindend
3 Geert vd Broek en Martijn vd Linde Wij hebben een blaasprobleem
4 Marion en Corrine Carnaval zit in ons bloed
5 De Witjes Van jongs af aan
6 Fam. Van Ballegooij Apetrots

Loopgroep
1 Ok Moi Wij gaon noar de taptoe
2 De Durskes Dees durskes zijn niet voor de poes!
3 De SchADjes Wat staat Prins Martijn daar te Wuiven, laat de SchADjes maar schuiven
4 X-Lee-2 De Nachtravers
5 VCZBBBEEBG De Fanfare
6 Skon Volk Faudte Bruiloft
7 Pascal en Dianne Flintstones

SMS actie 386 stemmers

Winnaar bij de toeschouwers Berlinda van Tiel
Winnaar bij de deelnemers Cv afslag 15

Wagens
1 CV Afslag 15 Met Afslag 15 op safari
2 Doe Mar Dillies Feest
3 CV de naam kumt volgend joar Beestenboel


Wever van het Jaar 2016

Ook dit jaar is het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers weer druk op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat voor de titel Wever van het Jaar. We hebben zo her en der rondgekeken, en het internet en de kranten er op nageslagen, en ik moet zeggen dat we weer een goede Wever van het Jaar hebben gevonden. We hebben dit jaar een jonge Wever van het Jaar. Tenminste, dat doet hij of zij voorkomen. Ons is verteld dat de kandidaat 42 jaren oud is, al denkt de kandidaat zelf dat hij of zij maar 25 lentes jong is.En is het nu een hij of een zij?

Maar als we gaan kijken naar de criteria waaraan een Wever van het Jaar moet voldoen, kunnen we concluderen dat de titel meer dan verdiend is:
A. er sprake moet zijn van onberispelijk gedrag
B. er sprake moet zijn van een duidelijke profilering binnen ’t Weversrijk
C. Nistelrode op de kaart gezet moet worden
D. de titel Wever van het Jaar verdiend moet zijn
E. er sprake moet zijn van een echte Wever

Het bestuur van Carnavalsstichting De Wevers laat vervolgens het licht schijnen over alle kandidaten en komt daarna tot een unaniem besluit.

De Wever van het Jaar moet zijn van onberispelijk gedrag. Wij hebben nooit een verkeerd woord over de kandidaat gehoord, al hebben we wel begrepen dat hij of zij minimaal 1x per jaar met de politie in aanraking komt. En er is zeker sprake van een duidelijk profilering. Van iemand zoals deze kandidaat is er echt maar 1 in Nistelrode.

Verder heeft de kandidaat Nistelrode op de kaart gezet. Dat heeft hij of zij zeker. De kandidaat heeft de gave Nistelrode compleet op zijn kop te zetten als hij of zij dit wil, en dat gebeurt dan ook.

De titel moet verdiend zijn en er moet sprake zijn van een echte Wever. De kandidaat is geboren en getogen in Nistelrode en zal Nistelrode ook nooit gaan verlaten.

Maar is het nu een hij of een zij?

Dit jaar is de Wever van het Jaar geen man en nee, het is ook geen vrouw, ook dit jaar is het een groep.
Ik wind er verder geen doekjes om, de Wever van ’t Jaar is:

Stichting Pinksterfeesten


All aboard!!!

Iedereen instappen…! Het Weversrijk gaat vanaf a.s. vrijdag volle kracht vooruit!
Café – Zaal ’t Tramstation zal dan volledig omgedoopt zijn tot “Station Carnaval”. DE plaats om 5 dagen lang carnaval te vieren in een nieuwe entourage.

Een weergaloze feesttent sluit naadloos aan op de kindertent. Neem je het andere spoor dan beland je in een oergezellig bruin café met daarachter een feestzaal waar het tot in de late uurtjes dampend, stampend en stomend gezellig zal zijn. Kedeng kedeng!! 5 dagen Carnaval met de grote letter C, met voor elk wat wils. Of het nu een carnavalscantus is om uit volle borst mee te zingen, een faudte bruiloft, de kindermiddag met Kwintijn’s Carnavalsshow of de kneiterrrr spannende prijsuitreiking van de optocht (dit jaar groter dan anders!!!)… het gebeurt allemaal op “Station Carnaval”.

De stationsrestauratie is niet ver weg en elke plek op Station Carnaval zal je als carnavalsreiziger in alle staten brengen. Stap op en laat je langs de mooiste polonaises, de spannendste optredens, rare uitdossingen, de meest verfrissende dorstlessende drankjes en de gezelligste bende brengen. Een reis waarbij foto’s maken echt een absolute must is want je weet niet echt niet meer wat je allemaal meegemaakt hebt na 5 dagen Carnaval in het Weversrijk.

Dus zet je mooiste feestneus op, trek je beste conducteurpekske of kielleke aan en dender met alle Wevers en Weverinnekes door 5 dagen Carnaval..!!

Whooooowhooooo!!!!


Weverszittingen

Zaterdag 16 en 23 januari, dagen die in de boeken mag worden bijgeschreven als dagen met een prachtig mooie, gezellige Pronkzitting der Wevers. Om maar weer eens met een cliché te beginnen, sporthal “de Overbeek” was omgetoverd tot een pracht van een carnavalstempel. Van glitterbol tot mooi gedekte tafels, van het prachtpodium tot de laatste stoel… aan alles was wederom gedacht en door vele vrijwillige handen weer in gereedheid gebracht.

De zittingen kunnen natuurlijk niet anders starten dan met de opkomst van onze kersverse mooiste, schônste en belangrijkste mens van het Weversrijk, Prins Martijn d’n Urste. Samen met zijn adjudant Paul en zijn dreamteam, de raad van 11, beten zij het spits af. Een voorstelronde waarbij het verschil erg mooi te zien was. De olijke vrolijke Prins stelde zich op geheel eigen wijze voor, daar waar zijn adjudant op ene mooi ingetogen manier deed.
Een prachtig stel!

De avond kon beginnen, maar niet voordat een drietal leden van de Stichting gehuldigd werden. Frank Leenders voor zijn 11-jarig lidmaatschap, Aad Lindhout voor zijn 33-jarig lidmaatschap en als klap op de vuurpijl werd tot ieders verrassing en ieders instemming Jan Timmers uitgeroepen tot ere-Wever. Een meer dan verdiende titel na zijn staat van dienst en inzet voor de Stichting!

De gardes waren daarna meteen aan de beurt. Eerst de jonge garde, de huppels en dansgarde met hun gardedans. Daarna traden de “Oude Garde” op om hun lied ten besten te brengen waarmee ze het Bernhezer Liedjesbal hadden gewonnen. De stemming zat er meteen in. Hoe gabbermuziek anders kan klinken en ineens ook voor zelfs 60+ geschikt gemaakt kan worden liet de Slagwerkgroep van fanfare St. Lambertus horen. Samen met de engelenstem van Kyra Haerkens, sloegen ze een partij gabbermuziek er doorheen dat het klonk als een klok. Een prachtige uitvoering. Muzikaal bleef het doordat de balletgroep van Hanneke vd Stappen een mooie uitvoering liet zien onder de begeleidende klanken van Queen.

Divalicious zouden we 2 keer mogen horen deze avond. Een duo waar met plezier naar geluisterd kan worden! Efkes Anders is, en we zijn verwend de afgelopen jaren, een genot om naar te kijken. Acteertalent en humor in één sketch verpakt. Een rode draad op de pronkzitting welke we hopen nog lang te mogen zien binnen onze zitting. In totaal komen ze 3 keer langs en das alles behalve vervelend. Lachsalvo’s bij de vleet. Een traditie is afgelopen jaar geboren doordat ex-Prins Gertjan d’n Urste en zijn adjudant Charl een act als Exnex hebben neergezet. Een act welke elke laatste ex-Prins moet gaan opvolgen.

De traditie werd met veel lof voortgezet door ex-Prins Willy d’n Urste en zijn Adjudant Marc. Ze lieten zien dat ze over vele muzikale talenten te beschikken, ze stonden stijf van de zenuwen volgens velen. Hilariteit alom en een pracht van een act.
‘Wanne poppenkast!’

Zoals elk jaar waren ook de Durzakkers van de partij en ook deze keer hadden de dames en heren een zeer vermakelijke act in uitvoering. Een geheel van pakkende klanken, mooi toneelwerk en verrassende elementen is wel aan de dames en heren van deze muziekkapel toe te vertrouwen. Wanne poppenkast!De showdans van de Dansgarde en Huppels was een waar genot voor het oog. Zonder dat er ook maar iets sneuvelde vlogen de schotels door de lucht en ging veel naar de maan! Een groep meiden die qua danscapaciteiten groeien met het jaar! Een groot compliment voor iedereen!

Jong belegen is een gezelschap wat haar strepen allang en breed verdiend heeft binnen Nistelrode. Maar dat betekent niet dat er de sleet op zit of men de kantjes eraf loopt. Integendeel, scherpe teksten, leuke liedjes en het vermogen om de zaal tot op de laatste noot te vermaken. Talent verlies je niet, dat wordt alleen maar beter. Zo’n blokje kaas smaakt ons iedere keer weer! De revelatie van 2015 kwam keihard terug in 2016. Indy in de ton liet zien dat het optreden als Heidi ni 2016 geen toevalstreffer was. Met een sterke buut, prachtige grappen én een besef wat er in de wereld om ons heen gebeurd stal deze jonge dame wederom de harten van ons allemaal. Wat een aanwinst is ze toch voor het Weversrijk! Na een jaartje sabbatical, da’s duur Engels vur un joarke ekkes niks, was de groep Toe Mar terug ten tonele. En HOE!! Met een snelheid van een stevig door peddelende mountainbiker bergaf, vuurde ze de ene naar de andere grap op het ademloos luisterend publiek af. Wat een diversiteit aan talent en humor zit er toch in deze groep. Natuurlijk zeggen we niks over de sketch zelf. Iedereen die het gezien heeft lacht er nog om en iedereen die nog mag komen kijken willen we niks van pret voor bederven.

Voordat de finale met confetti en Ad de Laat’s “Tussen Donzel en Meijnzel” de boel af sloot kwamen “de Durskes” laten zien dat ze ook uit het goede hout gesneden zijn om elke Pronkzitting op te luisteren met een mooi schouwspel van dans en muziek. Dit jaar had met een waar kleurspektakel voor het publiek in petto waar coördinatie en danstalent steeds de volle aandacht vergden. Dit ging ze goed af. Leuk, grappig en zeer vermakelijk.


Jan Timmers, Ere-Wever

Jan en Diny gaven afgelopen voorjaar aan na zoveel leuke jaren ermee te stoppen. Extra leuk is dan dat hun eigen zonen dit jaar de Prins en adjudant zijn. Tijdens de uiterst geheime bijeenkomsten van de geheimraad, werd er vaak afgevraagd: “Hoe gaan ons pap en ons mam toch reageren?”

Jan werd in 2002 onthuld als Prins Jan d’n derde. Hij zat bijna heel zijn carnavalscarrière in het bestuur, maar liefst acht jaar en was zelfs twee jaar voorzitter. Jan zat (zit) in de commissie mis, seniorencarnacal, stond aan de wieg van de fraudte bruiloft, de Carnavalscantus en de eerder genoemde Carnavalsmis en was steun en toeverlaat van onze penningmeesters. Diny was jaren voorzitter van de durskes en draaide ook in de diverse (durskes-)commissies mee.

Al in juni werd er in het bestuur gesproken over om Jan Erewever te maken voor alle bewezen diensten en inzet van afgelopen jaren. Groot was de verrassing dat op de eerste pronkzitting, Jan door mij werd uitgeroepen als Erewever. Zijn eigen zonen mochten daarbij het schuitje en de bijbehorende ketting overhandigen.

Het was alweer een tijd geleden maar na Wim vd Brand, Noud van Hoorn, Theo Janssen, Aad Lindhout, Jan van Oosterhout, Fred Post, Nico vd Ven, Piet Wijdeven, Antoon vd Zanden, Leo van Zijl en Jan vd Brand, heeft het bestuur besloten, en aan mij de eer en genoegen Jan Timmers te benoemen tot Ere-Wever.

Voorzitter Edwin Verkuijlen


Prinses Fenne en Adjudante Lieke

In een bomvolle Sporthal De Overbeek is afgelopen zondag, tijdens de Jeugdpronkzitting, het Jeugdpaar van Carnavalsstichting De Wevers onthuld.
Met een spectaculair optreden van de Dancing Kids die de wervelende dans neerzette met als thema ‘Miljoenenjacht’, werd door het openen van de koffertjes bekend dat dit jaar het jeugdcarnaval van het Weversrijk wordt voorgegaan door een Jeugdprinses en Jeugdadjudante.

Jeugdprinses Fenne van der Wijst en Jeugdadjudante Lieke Verwijst zitten beide in groep 8a van ’t Maxendschool bij juf Christel.

Jeugdprinses Fenne speelt graag gitaar, tennis en houdt van dansen. Ze woont in de Hoogstraat samen met d’r ouders Marty en Agnes en d’r oudere zussen Sanne en Meike en een lief klein hondje Tara.

Jeugdadjudante Lieke heeft weer hele ander hobby’s. Zij rijdt graag op een pony, speelt voetbal en is actief bij de scouting. In de winter is ze vaak te vinden op d’r snowboard op De Schans in Uden. Lieke woont met haar ouders Rian en Anton en broer Mart en zus Janne op ’t Maxend. Ze heeft ook nog twee ‘huis’dieren. De pony Petra en Tes de hond.

Begeleid door de Jeugdraad van Elluf, gaan Prinses en Adjudante dit jaar er een mooi carnaval van maken voor de jeugd van het Weversrijk met de leus: Met Fenne en Lieke binnen, kan het feest beginnen!


Prinsenreceptie Prins Martijn d’n Urste

Wat kan een mens toch genieten van zoveel hartelijkheid, gezelligheid, grappen en grollen!
Zondag 15 november was zo’n dag waarop de kersverse heerser van het Weversrijk met volle teugen heeft genoten van al het moois en leuks dat voorbij kwam. Vanaf 13.00u was er gelegenheid om Prins Martijn d’n Urste samen met zijn durske Nory, adjudant Paul en zijn durske Ineke te feliciteren. En dat hebben er veel gedaan. Een bonte stoet aan carnavalsstichtingen, voetbalteams en natuurlijk familie en vrienden betraden het podium om het Prinsenpaar te bedelven onder felicitaties en cadeaus.

Nadat de Carnavalsstichting de Wevers hadden afgetrapt en de fanfare St. Lambertus een serenade ten beste had gegeven stonden meteen daarna de Knoerissen uit Uden al klaar om met hun Prins uit het Weversrijk, Prins Porcellus de 50e in Nisseroi bekend als Walter van Uden, de felicitaties te bezorgen. Een aantal leden van het dreamteam van onze Prins fungeerden als wasmand om de vuile was op te vangen van de Prins. Ook had Addy van den Crommenacker de pakjes van de dansgarde verzorgd en hadden de Wevers de primeur om deze buiten Uje als eerste te mogen aanschouwen. Ook een gardedans werd uitgevoerd en de gebruikelijke plichtplegingen van persoonlijke cadeaus en onderscheidingen werd met hartelijkheid ondergaan. Er zouden nog veel van zulke plichtplegingen volgen deze dag.

Natuurlijk werden ook de Smouskes uit Zeeland van harte welkom geheten. De Smouskes die elke uitwisseling altijd flink uitpakken met acts, dans en gelach. Naast de gardedans was ook de Zèllandse raad van elf weer actief en brachten een cowboy-dans op de vloer. Een voorbeeld voor anderen? Wij dachten zeer zeker van wel! De act was geheel in stijl met het schieten op de Vorst. Helaas was adjudant Paul op dat moment afwezig omdat hij de eer van het durp in het doel van Prinses Irene moest verdedigen. Wat hij overigens met verve deed, hij stapte later die middag met 3 punten het podium op!

Vorst Mario nam zijn plek in en ook geheel in stijl was het de Vorst die wederom aan het hoofd geraakt werd, net als tijdens de optocht. Deze keer was het zijn oog maar het was al snel weer beter. Hij wordt wel vaak aan dat deel van het lichaam geraakt…. Onderzoek is gestart om de oorzaak hiervan te achterhalen. Het formaat wordt als voor de hand liggende reden al gesuggereerd maar we wachten de metingen nog af.
‘Onderzoek is gestart om de oorzaak hiervan te achterhalen.’

Door ging het weer met de prachtige gecombineerde gardedans van onze eigen Huppels en Dansgarde. Een slimme combinatie die ook bij menig uitwisseling zeer goed ontvangen zal worden.
Hoog bezoek volgde daarna. Prachtige woorden van onze burgemeester Marieke Moorman vielen onze Prins ten deel en niks was overdreven. Mooi om te zien dat onze burgemeester weet hoe het spel gespeeld wordt, maar hoe kan het ook anders als daar Limburgs bloed door de aderen stroomt. Prins Martijn d’n Urste heeft zelfs nog een belofte gedaan aan de burgemeester om de gehele carnavalsperiode op tijd te komen. We zullen zien… natuurlijk alle vertrouwen in dit streven.

Na een flitsbezoek van de Sint met zijn zwarte pieten, en rap van tong gesneden en vrolijk als altijd, was het de beurt aan Stichting Carnaval Berghem Knollenrijk. Een prachtige groep met alles erop en eraan. Tof om zulke groepen te mogen verwelkomen. Je ziet aan alles dat carnaval in het Knollenrijk leeft! En natuurlijk kan onze Prins Martijn d’n Urste meeblazen met het Bergs volkslied. Een opdracht die hij met vlag en wimpel volbracht. Het Zeuvende is trots op “hun Prins” die met gemak een pilske leeg tikt. De speciale glazen mocht hij daarna natuurlijk houden. Een mooi aandenken.

De Peelknijnen zijn al sinds jaar en dag vaste gasten van onze stichting en kwamen ook dit jaar weer met de beschikbare manschappen ons Weversrijk bezoeken. HDL liet onze Prins, de durskes en Niels vd Wielen, autobanden oppompen. Een flinke klus met een fietspomp en werd wederom bevestigd dat de geheimraad dit jaar een goede keus heeft gemaakt met deze Prins. Hij won met bar veul verschil. Zoveel kwam voorbij, Ex Lee 2, Stichting Carnaval Heesch met Prins Porcus en een enorm fanatiek spelende hofkapel. Ze kregen de zaal in beweging en lieten zien dat ze uit het juiste carnavalshout gesneden zijn. Wat een feest kunnen deze muzikanten maken!

De Pierenslikkers hebben al sinds jaar en dag een verbaal sterke spreekstalmeester en ook deze keer was het bijna een buut wat dit heerschap ten tonele bracht. Dat onze Prins ook over stalen zenuwen beschikt bleek uit de proef die hij moest doorstaan. De elektrische spiraal werd als snelste aller Prinsen uitgevoerd. Bietje smokkelen mag dan wel. Nieuw aan het firmament der Nistelrodese carnaval is Afslag 15. Een carnavalsclub die het stokje opgepakt heeft en het nooit meer los gaat laten. Het fanatisme om carnaval te vieren druipt er vanaf. Prachtig om te zien. Op alle fronten actief en we kijken nu al erg uit naar de optocht. Echter zullen we deze groep vast en zeker nog eerder en vaker tegen gaan komen. Ze kwamen onze Prins met een grote groep feliciteren. Weversrijk, zie hier het voorbeeld! En goed voorbeeld doet goed volgen toch?

Last but not least…. De familie van het Prinsenpaar. De cirkel is rond. Daar waar het ene paar afscheid heeft genomen is een ander duo opgestaan. Met zijn allen op het podium om het nieuwe jaar goed in te luiden.

Een prachtige dag was het. Polonaises werden afgewisseld met acts. Dans en muziek, gezelligheid, veel, heel veel bezoekers, het nodige gerstenat en veel vrolijke gezichten in onze nieuwe Residentie waar we enorm blij mee zijn. En dat allemaal om Prins Martijn d’n Urste en adjudant Paul en beider durskes een onvergetelijke dag te bezorgen. Missie geslaagd!


De laatste loodjes

De tijd begint te dringen…is het gelukt?… Is ook dit jaar de Geheimraad erin geslaagd om de mooiste, prachtigste, schônste en belangrijkste mens van het Weversrijk te vinden? We hebben een jaar van Prins Willy d’n Urste mogen genieten en gaan dit heerschap binnenkort afvoeren… Een oud Hollands spreekwoord vertelt ons echter geen oude schoenen weg te gooien voor er nieuwe gevonden zijn. Daarom zijn alle uithoeken van het Weversrijk zorgvuldig doorzocht en je had, bij goed opletten, menig spiedend oog kunnen waarnemen om de nieuwe dorstlustige Hoogheid te ontdekken.

Een nieuwe Prins die natuurlijk weer beter, mooier en prachtiger is dan dat zijn (of haar) illustere voorgangers waren. Een Prins die samen met zijn Adjudant, de kersverse Durskes en alle Wevers en Weverinnekes het komend carnaval met verve zal vieren en ons zal voorgaan in het feestgedruis, ons zal leiden in het proosten op de goede dingen en in het Weversrijk de gezelligheid tot grote hoogte zal stuwen. Zowaar een stevige opdracht maar de leden van de Geheimraad kennende, zullen ze daar weer prima in geslaagd zijn.

En wat is er nu mooier dan het onthullen van de nieuwe Prins te kunnen doen in een gloednieuwe residentie, zaal ‘t Tramstation! Op 7 november is het zover. Om 22.11 uur zal de nieuwe Prins onthuld worden! Natuurlijk niet voordat we de nu nog heersende Prins Willy d’n Urste ontdaan hebben van scepter en mantel en hij vakkundig afgevoerd is. Om 20.00 uur opent de residentie haar deuren en om 20.30 uur begint het officiële programma. Ongetwijfeld wordt het een prachtavond waar je vanaf het begin bij moet zijn! Dit is zo’n avond waar je achteraf van moet kunnen zeggen: “Ik was erbij!!”

Tot de 7e november! Tot ziens in Residentie ’t Tramstation!


Antwoord van de nieuwe Prins

Geachte toekomstig ex-prins Willy,
Het is dan gelukkig echt bijna zo ver. Wat is het toch moeilijk om tegen iedereen je mond te moeten houden. Maar dan ben ik de skonste en mooiste en belangrijkste mens van het Weverrijk. PRINS!
Wat zal ik inderdaad blij zijn als het 7 november is en dat iedereen kan zien wie de prins van het Weversrijk is voor het komend carnavalsseizoen. Ook ik heb gezien hoe je daar stond te genieten. Dat was ik ook zeker van plan om te gaan doen met mijn persoonlijke adjudant en onze durskes. Dan kan ik ook eindelijk zeggen dat ik de nieuwe prins van het Weversrijk ben, wa hebben we d’r zin in.

Je gaf aan in jou brief “geniet er van want het is voorbij voor dat je het weet “. Iedere prins die ik ooit gesproken heb, geeft dit aan. Deze tip ga ik dan ook zeker gebruiken om van ieder moment optimaal te gaan genieten. Ik en mijn adjudant beseffen ons dan ook dat we dit jaar een heel speciaal jaar gaan meemaken met jou en de rest van Carnavalsstichting de Wevers, de muziekkapel en het hele Weversrijk.

Die drie tips die je hebt gegeven zijn heel erg goed van je:
• Over die kleren ben ik heel blij, want dat laat bij mij ook nog wel eens te wensen over. Dan ben ik ook wel blij dat mijn durske, vorst Mario en zijn durske Josette daar ook nog mee voor zorgen;
• Over het Nisserois volkslied hoef ik me gelukkig geen zorgen te maken, dat is me met de paplepel in gegoten. Het Weverslied is bij mij ook niet geheel vreemd;
• Die zenuwen is een belangrijke. Hoe ik dit ga doen weet ik nog niet precies. Ik moet ze nog tot 7 november in bedwang houden. Maar dit gaat me lukken.

Beste Ex-prins Willy,
Ik, als 49e Prins van het Weversrijk, en aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, van de Loo tot de Rakt, (was je in jou brief vergeten). Ik ga genieten, ik ga meemaken, ik ga vieren en ik ga beleven. Samen met mijn durske en mijn adjudant met z’n durske gaan we dit nu al nooit vergeten. In de voorpret hebben we al veel plezier gehad, en als ik las in jou brief hoe de rest van het Carnavals seizoen is geweest. Gaan wij ook een heel mooi jaar tegemoet.

7 November, het is al dichtbij! Dan mag ik eindelijk roepen dat ik een jaar lang de prins van het Weversrijk ben!! Ik heb al vele jaren Carnaval mee gemaakt. Heb in mijn leven nog niet 1 jaar carnaval gemist in het Weversrijk. Spannend is het zeker, maar ben benieuwd hoe onze onthulling gaat worden. Maar vooral na de onthulling wordt het genieten met z’n allen.

Deze laatste lootjes zijn heel erg zwaar!!
Als je bij je ouders komt en die 7 november al iets gepland hebben. Hoe krijg je het dan voor elkaar dat ze dan toch kunnen komen? Gelukkig hebben we nog twee weken om daar over na te gaan denken. En dat gaat helemaal goed komen.
Wij gaan nog samen met de geheime raad nog een paar spannende weken tegemoet. Wij zijn nu al aan het genieten en we gaan dat nog veel meer doen. Toekomstig ex-prins Willy het komt zeker goed!

Met vriendelijk Groet,
Toekomstig Prins van het Weversrijk, en aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend.


Ouwe Garde spettert als vanouds!

Afgelopen zaterdag 24 oktober schudde café – zaal ’t Maxend wederom op haar grondvesten vanwege het muzikale carnavaleske geweld wat Bernheze rijk is.
Het Bernhezer Liedjesbal 2015 kende een goed gevuld programma en daarbij viel het op dat de diversiteit aan soort muziek, acts en samenstelling van groepen groot was.
Van jong tot oud gaf acte de présence en dat was zeker niet mis!
Gabriëlla liet zien dat ze een dame van staal is door met haar jeugdige leeftijd toch gewoon alleen het podium te betreden en een lekkere polka weg te geven. Zij werd 7e maar dat had net zo goed een 5e plek kunnen zijn.
Het zevende kwam met een prettig in het oor liggend deuntje wat de handen snel op elkaar liet komen, een 6e plek was hun deel.
Een bont gezelschap trok voorbij waarbij ook het optreden van de Raad van 11 van de Wevers zeker niet onopgemerkt bleef. Een drietal leadzangers had een waar dreamteam achter zich staan en met een outfit waar Frans Molenaar jaloers op zou zijn stevende ze naar de 5e plek.
Vreemde eend in de bijt waren de ex-Prinsen die al sinds jaar en dag laten zien uit het juiste muzikale hout gesneden te zijn. Met een rustig maar hilarisch nummer gaven ze een optreden weg wat klonk als een klok en waarmee ze uiteindelijk de welverdiende 4e plek bereikten.

Na de voorronde betrad de voorzitter van Carnavalsstichting De Wevers, Edwin Verkuijlen, het podium om enkele hints prijs te geven van de nieuwe Prins, de 49e alweer, die op 7 november tijdens het 11-11 bal in zaal ’t Tramstation onthuld zal worden:
• 60, dubbele woordwaarde;
• D’n deze vliegt ‘oe naar ‘oe keel;
• En deze is geknipt en geschoren.
Met deze hints, samen met de hints die tijdens het vrijwilligersfeest zijn vrijgegeven, moet het duidelijk zijn wie de opvolger van Prins Willy d’n Urste is. Deze heeft een brief geschreven aan de nieuwe Prins welke na te lezen is op www.de-wevers.com. Komende week zal de nieuwe Prins daarop antwoorden, dus houd de site in de gaten.

Na de voorronde, was het tijd voor de finale, waarin de beste drie optredens nogmaals acte de préséance gaven.

De winnaars van vorig jaar hadden wederom een geweldige carnavalsstamper, FEEST!!
Een feest werd het en in een lange polonaise stevenden ze in de finale af op een 3e plek.
Dan was daar een heus nonnenkoor actief wat verdacht veel op de durskes van CS de Wevers leek. Ook zij behaalden de finale en niet alleen “omdat ze zo skon zijn”… het was een dijenkletser eerste klas en met een 2e plek kunnen ze terugkijken op een gezegende editie.
Maar er kan er maar één de beste zijn… En dat was na de eerste vertolking van hun ‘Polonaise van het jaar’ eigenlijk al duidelijk. De Ouwe Garde knalde met een mooi geheel van een kleurrijke dans, prettig in het oor liggende zang en een toffe tekst naar de eerste plek! Een welverdiende 1e plek en uw reporter kan vertellen dat hij nu al uitkijkt naar hun optredens op de Weverszittingen!

Nog éénmaal de uitslag:
1. De Ouwe Garde
2. De Durskes
3. De Brali’s
4. De Ex-Prinsen
5. De Raad van 11
6. Het Zevende
7. De Hossende Wevers

….en het bleef nog lang onrustig in het Weversrijk….


Brief van Prins Willy d’n urste aan de nieuwe Prins

Geachte aanstaande Dorstlustige Hoogheid,
Het is bijna zover… Voor mij is het bijna gedaan en dan draag ik, met plezier en met heel veel prachtige ervaringen rijker, de scepter over aan de nieuwe Heerser van het Weversrijk. En dat word jij! De schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk.

Wat was ik blij dat het vorig jaar 2 november was. Zoals bijna iedereen al wist, kon ik nu de vreugde met iedereen delen. Ik d’n Prins van het Weversrijk. Dit moment ga jij heel binnenkort ook meemaken als je daar op 7 november samen met je persoonlijke Adjudant en jullie Durskes staat. Heerlijk om te zeggen dat je zo meteen de nieuwe Prins van het Weversrijk bent. En velen zullen je gaan zeggen: ‘geniet ervan want het is voorbij voordat je het weet.’ Ik zal je zeggen: het is werkelijk zo. Ik wil je graag meegeven: geniet van de vele leuke, grappige, indrukwekkende en ontroerende momenten. Geniet van de eerste aandacht van familie, vrienden en kennissen en laat maar tot je doordringen dat je een zeer leuk Carnavalsjaar mee gaat maken.

Maar ook wil ik je vast de volgende tips meegeven:

•Zorg ervoor dat je kleding in orde is (bij mij was dat niet altijd zo vanzelfsprekend), gelukkig word je van te voren grondig gecontroleerd door de Vorst Mario of zijn Durske;

•Leer maar vast volgende de 2 liedjes: Tussen Donzel en Menzel en het Weverslied ‘Wij zijn de Wevers’ (playbacken mag ook natuurlijk); en

•Zeker niet te zenuwachtig zijn (voor mij is dat makkelijk praten, voor mij zit het er bijna op).

Beste aanstaande 49e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel: ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven zoals ik met mijn Durske en mijn Adjudant Marc met zijn Durske het afgelopen jaar intens hebben beleefd en hebben genoten van een jaar om nooit, nooit meer te vergeten.
7 November, het is al dichtbij! Dan mag je! Dan kun je het uitroepen! Dan ben je een jaar lang Prins! Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vruuger. Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling. Maar ook de laatste loodjes die het zwaarst zijn, gaan voorbij.

Het komt goed.

Met carnavaleske groet,
Prins Willy d’n Urste


Bij de beesten af…

Wat is er mooier dan er met zijn allen een Beestenboel van te maken? Precies….: helemaal niets!
Een mooie janboel vol met kleuren en geluid, dat is wat een echte Beestenboel is.
En laten we nu juist dát het thema voor de optocht van dit jaar hebben gemaakt.

Een prachtige uitdaging voor de eenlingen om ergens de draak mee te steken, een loopgroep die in ganzenpas een gebbetje maakt of voor een praalwagen die zo trots als een pauw voorbij komt rollen.
Er is oneindig veel te bedenken met ‘Beestenboel’ als thema voor de optocht. Dus kom op…..en bijt je vast in het thema! Laat het Weversrijk zien wat je in je mars hebt en laat die aap uit de mouw komen, het Weversrijk zit vast en zeker boordevol met creatieve denkers en talentvolle bouwers!
De aanmelding kan telefonisch via 0412-611900 of via onze site: www.de-wevers.com


Ere- en Premiumleden

Carnaval in het Weversrijk…..het is elk jaar weer een aaneenschakeling van gezelligheid, muziek, mooie momenten in optocht en feesttent maar ook een prachtige pronkzitting die in de regio zijn weerga niet kent.
Een aaneenschakeling welke alleen mogelijk is met hulp van velen. Hulp van vele vrijwilligers en ondernemers die tijd en moeite steken in Carnaval in het Weversrijk.
Ook de bijdrage van onze Ere-leden en Premium-leden is zeer waardevol. Zij zorgen voor een zeer welkome basis waarop de Carnavalsstichting kan leunen om de noodzakelijke benodigdheden en activiteiten te bekostigen.
Een Ere-lid betaalt € 55,- per jaar en krijgt daarvoor een leuk pakket aan voordelen en aardigheden. Zoals daar zijn een uitnodiging voor de onthulling, de receptie en een kerstattentie. De naam of bedrijfsnaam komt op de beamer tijdens de pronkzittingen en ook wordt deze op de site vermeld en er is een speciale voor-voorverkoop voor kaarten van de pronkzittingen.
Natuurlijk krijgt een Ere-lid ook de Ereledenketting en het bijbehorende jaarplaatje.

Er is echter een overtreffende trap welke veel, heel veel extra’s biedt voor zowel de Carnavalsstichting als voor diegene die kiest voor……het Premium-lidmaatschap.
Voor € 111,- per jaar geeft men een enorme boost aan de activiteiten van de Carnavalsstichting en ontvangt het Premium-lid naast het al eerder genoemde nog vele extra’s. Een prachtig pakket aan voordelen en aardigheden welke dik en dubbel terugverdiend wordt.
Naast alle eerder genoemde zaken is er speciaal voor een Premium-lid:
– 2 gratis kaarten voor een pronkzitting naar keuze
– de mogelijkheid om kaarten nog vóór de voorverkoop te reserveren
– bestelling van deze kaarten via mail of post
– de kaarten worden thuisbezorgd
– én de voorkeur voor de plaatsen in de zaal kan aangegeven worden.

Daarnaast wordt de naam van het Premium-lid vermeld op een fraai bord wat altijd prominent aanwezig is bij élke activiteit.
Al met al een fraai pakket aan mogelijkheden wat ervoor zorgdraagt dat Carnaval in het Weversrijk ook voor de komende jaren verzekerd blijft. Een happening welke voor de hele gemeenschap voor veel plezier en vertier zorgt.
Dus aarzel niet en schrijf je in als Ere-lid of Premium-lid! Het geeft plezier voor iedereen!
Een lidmaatschap is aan te vragen via secretariaat@de-wevers.com of telefonisch op 0412-622 372 / 06-1819 3413 (Karin Timmers, secretariaat).


Rabobank Clubkas Campagne

Help onze club aan stemmen!

Rabobank Oss Bernheze draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Daarom organiseert de Rabobank onder andere de Rabobank Clubkas Campagne voor verenigingen en stichtingen. In oktober gaat de campagne van start en Rabobank Oss Bernheze stelt €250.000,- beschikbaar! Ook CS de Wevers doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Het geld dat door de stemmen bij ons binnen gehaald wordt stellen wij volledig ter beschikking van het Jeugdcarnaval in het Weversrijk

Stemmen

Van maandag 12 oktober tot en met zondag 25 oktober mogen leden van Rabobank Oss Bernheze vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem telt! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van €250.000 te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden

Het is voor ons belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zo stemmen te vergaren. Wij kunnen uw bijdrage voor het Nisseroise jeugdcarnaval erg goed gebruiken!

Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie stemmen geven aan onze club bij de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Oss Bernheze. Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op: http://www.rabobank.nl/ossbernheze.

Als je hebt gestemd op onze club heb je als het goed is drie stemmen over wink-emoticon. Ook andere clubs hebben je stem hard nodig, zoals de DV Dancing Kids, Stichting Danssport Nistelrode en Prinses Irene.

Bedankt voor jouw steun!


De kop is er weer af!

CS De Wevers organiseert ieder jaar in de nazomer een vrijwilligersfeest om de vrijwilligers van het afgelopen seizoen te bedanken, en dat was dit jaar niet anders. Op het scoutingterrein was het zondag 6 september dan ook een gezellige boel. De aanwezigen lieten zich de barbecue goed smaken het was binnen en buiten er gezellig en de aanwezige kinderen konden zich bezig houden met de diverse spelletjes.

Het afgelopen jaar maar ook het aankomend seizoen werd besproken en toen voorzitter Edwin Verkuijlen de hints van de nieuwe Prins prijsgaf, was het gespreksonderwerp vanzelfsprekend wie de nieuwe heerser dan wel zou kunnen zijn. Na het snelle raden van de naam van de Prins en de namen van de leden van de Geheimraad vorig jaar zint de nieuwe Geheimraad op wraak en heeft besloten om het dit jaar niet zo gemakkelijk te maken.
De 3 hints van de Geheimraad zijn:

– Hij stond bijna op eenzame hoogte
– Hij staat op eenzame hoogte
– En als ‘ie wil kan ‘ie nog hoger

Daarmee moeten we het doen tot de volgende 3 hints wereldkundig worden gemaakt op zaterdag 24 oktober tijdens het Bernhezer’ Liedjesbal in Café Zaal ’t Maxend.


Toekomst “Feest in de tent”

Meer dan tien jaar geleden, op dinsdag 3 mei 2005, stonden door de fatale brand in de Brouwershoeve in Nistelrode diverse clubs op straat. En met Carnavalsstichting De Wevers was het niet anders. In één klap was hun residentie na zoveel mooie jaren verdwenen. De Stichting moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie om het Carnavalsfeest te kunnen gaan vieren. Enkele Nistelrodese horecaondernemers hadden het lef om hun nek uit te steken, en zo werd “Feest in de Tent” geboren. Een succes, langzaam maar zeker volgden clubs in de regio het Nisseroise voorbeeld. En wat is nu mooier, voor jong en oud, dan samen met elkaar feest te vieren.
Na tien geweldige jaren, waar we dan ook erg dankbaar voor zijn, besloten Mark Verwijst en Theo vd Heijden om het voor gezien te houden en moest de Stichting weer op zoek naar een nieuwe uitbater om het Nisseroise Carnavalsfeest veilig te stellen. De roddels in Nistelrode gaan dat “Feest in de Tent” voorbij is, er geen tent komt tijdens het Carnaval, maar niets is minder waar.

De Carnavalsstichting en Tonnie en Everista van Café-zaal ’t Tramstation staken de koppen bij elkaar en kwamen tot een langdurige overeenkomst. Ook volgend jaar, medio februari staat er weer een tent in het Centrum van ’t Weversrijk, zij het op een andere plaats. Het programma zal helemaal omgegooid worden, zodat we voldoen aan de standaard van 2016 en is er weer plek voor jong en oud om een geweldig Carnaval mee te maken. We hebben beschikking over een bruin café voor diegenen die de tent toch net te massaal vinden, een zaal waar jong en oud geëntertaind zal worden, en natuurlijk een feesttent voor de grotere festiviteiten. De leden van de commissie Carnaval zijn nu al aan de slag gegaan om over een dik half jaar de Wevers en Weverinnekes de tijd van hun leven te bezorgen.

De geheimraad is druk doende met de nieuwe Prins en zal deze kunnen onthullen op 7 november. En ook dat al weer voor de derde maal in de zaal van ’t Tramstation. Maar voor het zover is, willen we alle Wevers en Weverinnekes een fijne vakantie toewensen en zien we jullie graag bij de start van het nieuwe seizoen bij een van onze activiteiten!